Serie A 2012/2013

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Абе види сега, ова се има случено пред повеќе од година дена. Сомнително е што сега му се придава значење кога Конте е во Јувентус а не било битно во моментите кога фактички се случило. Истото е за Бонучи. Тој во Јуве е од 2010, а во Бари играл претходната сезона кога се случила наводната местенка од негова страна. Зошто не беше казнет во сезоната кога Јуве го освои "одличното" 7 место? Зошто тој негов грев сега се зема предвид кога Јуве конечно ја освои титулата а тој беше еден од побитните играчи во одбраната?
тогаш се собрале докази за тоа...и башка никој не ви е крив што земате такви играчи и тренери...затоа се врши проверка пред да се земе некој... а доколку се докаже дека се стварно криви клубот треба автоматски да им го прекине договорот ( поише се однесува на бонучи ова) зашо ондак Пирло не го обвинија...поклучен играч од него немавте прошлата сезона...зашо Киелини не го обвинија....Столб на одбраната... скоро сите голови што ги примивте беше кога он не играше...
--- надополнето: 1 август 2012 во 17:41 ---
Кој рече дека е крив ?
ме дупиш сеа нешто...прво викаш кај прочита дека некој тврди дека е невин...сеа кој рече дека е крив...дај одлучи се кое е ...

F

FuckYouAll

Гостин
тогаш се собрале докази за тоа...и башка никој не ви е крив што земате такви играчи и тренери...

ме дупиш сеа нешто...прво викаш кај прочита дека некој тврди дека е невин...сеа кој рече дека е крив...дај одлучи се кое е ...
Шо мислиш ти Алегри чист е, никогаш не бил вмешан во такво нешто ?

Никој не рече дека е невин а и никој не рече дека е виновен така да....

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Затоа што не може некој кој е е директно вмешан во местењево да добие 4 месеци,а Конте за премолчување на спортска измама (за која наводно знаел) да добие година или две.Сфаќаш сеа?
пошо има некоја поголема вмешаност на конте не е дека само преќутил...има време ако е невин ќе го докаже тоа...ако е крив ќе си добие казна....

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.757
Поени од реакции
3.793
Не може да докаже дека е невин. Италијанскиот суд не дозволува такво нешто

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Шо мислиш ти Алегри чист е, никогаш не бил вмешан во такво нешто ?

Никој не рече дека е невин а и никој не рече дека е виновен така да....
сеа за сеа мислам дека е чист...ако напраил нешо и го казнат нема да тврдам дека е невин и дека цел свет е против милан.... башка се е минливо....Тренери како алегри и конте ги има многу...а тимови ко Милан и Јуве се единствени и секогаш ке постојат..

F

FuckYouAll

Гостин
сеа за сеа мислам дека е чист...ако напраил нешо и го казнат нема да тврдам дека е невин и дека цел свет е против милан.... башка се е минливо....Тренери како алегри и конте ги има многу...а тимови ко Милан и Јуве се единствени и секогаш ке постојат..
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/europe/1238304.stm

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
тогаш се собрале докази за тоа...и башка никој не ви е крив што земате такви играчи и тренери...затоа се врши проверка пред да се земе некој... а доколку се докаже дека се стварно криви клубот треба автоматски да им го прекине договорот ( поише се однесува на бонучи ова) зашо ондак Пирло не го обвинија...поклучен играч од него немавте прошлата сезона...зашо Киелини не го обвинија....Столб на одбраната... скоро сите голови што ги примивте беше кога он не играше...
Jас не викам да ги поштеди судот доколку се навистина виновни за спортска измама. Муабетот ми е дека судот не си ја извршил работата навремено и сега во ситуацијава покрај поединците и Јуве трпи штета затоа што тие се битен дел од тимот и се нарушува атмосферата. Доколку судот реагирал правовремено тие сега можеби немало да бидат дел од Јуве и судењево воопшто немало да ги тангира Јуве како клуб.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Добро бил крив и одлежал суспензија...никој не тврди дека не е така
--- надополнето: 1 август 2012 во 17:52 ---
Jас не викам да ги поштеди судот доколку се навистина виновни за спортска измама. Муабетот ми е дека судот не си ја извршил работата навремено и сега во ситуацијава покрај поединците и Јуве трпи штета затоа што тие се битен дел од тимот и се нарушува атмосферата. Доколку судот реагирал правовремено тие сега можеби немало да бидат дел од Јуве и судењево воопшто немало да ги тангира Јуве како клуб.
Не реагирал правовремено пошо сега се појавиле докази...еее сите случаеви да се решаваа на време светот ќе цветаше...јбг ќе влијае врз јуве све тоа...али таква ви е среќата ...

DelPiero10

10ka
Член од
25 февруари 2012
Мислења
583
Поени од реакции
251
Што е крив нападот што изгубија од Шпанија ако беше до нив, а одбраната на ниво ќе извлечеа 0:0. Они кај не дадоа гол па и примија 4 поради одбраната која беше највиновна за поразот. ;)

da bese odbranata na milan ke bese 0-8;)

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.755
Поени од реакции
8.013
Очигледно брзо заборавате... ете ја вистината, од Ибрахимовиќ. Овој пат повторно се обидуваат, но на друг начин.

"Едноставно бевме најдобри, а тие потполно не срушија" - пишува Ибра во својата автобиографија.

"Како и обично, кога сте најдобри, другите се обидуваат да ве елиминираат. Бев запрепастен од бројот и тежината на оптужбите кои беа објавени баш кога требаше да ја освоиме втората титула по ред во Серија А".

"Бевме само на чекор до освојување на титулата кога излезе скандалот, ситуацијата веднаш стана мрачна, го знаевме тоа".

"Медиумите од тоа направија светска војна. Судиите суделе за нас? Но продолживме, се боревме со срце на теренот. Не ги штедевме нашите нозе, се боревме, немавме никаква помош од судиите! Тоа беше СРАЊЕ!".

"Никогаш не сум бил пријател со судиите, никој од нашиот тим не беше. Едноставно бевме најдобри и моравме да бидеме потопени".

"Беше организиран кризен состанок во нашата сала за рекреација, тоа никогаш нема да го заборавам".

"Моџи секогаш беше убаво облечен и полн со снага и самодоверба, но овој пат тоа беше некој друг Моџи!".

"Во тој момент изби и скандал со неговиот син, нешто околу брачна прељуба, тој зборуваше и за тоа, тоа и не беа теми кои се поврзани со фудбалот".

"Најмногу ме погоди тоа што Моџи почна да плаче пред сите нас. Тоа беше како удар во стомакот за мене. Никогаш не сме го виделе толку скршен".

"Тој секогаш имаше самоконтрола, просто зрачеше со снага и енергија. Но во тој момент се сочуствував со него. Светот се преврте наопаку".

G

grande-juve

Гостин
However, Conte – who is now Coach of Juventus – has not yet come forward with a new plea bargain. It’s not clear if he will opt for a different bargain, said to be a four-month ban with €100,000 fine, or go to full trial.
Conte has always stated his innocence and wanted to defend himself, but was advised by lawyers to accept a plea bargain instead.
The entire case against Conte revolves around the testimony of former Siena player Filippo Carobbio, who claims the Coach told the whole team in a locker room meeting that a result was already fixed.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.955
Поени од реакции
45.126
Очигледно брзо заборавате... ете ја вистината, од Ибрахимовиќ. Овој пат повторно се обидуваат, но на друг начин.

"Едноставно бевме најдобри, а тие потполно не срушија" - пишува Ибра во својата автобиографија.

"Како и обично, кога сте најдобри, другите се обидуваат да ве елиминираат. Бев запрепастен од бројот и тежината на оптужбите кои беа објавени баш кога требаше да ја освоиме втората титула по ред во Серија А".

"Бевме само на чекор до освојување на титулата кога излезе скандалот, ситуацијата веднаш стана мрачна, го знаевме тоа".

"Медиумите од тоа направија светска војна. Судиите суделе за нас? Но продолживме, се боревме со срце на теренот. Не ги штедевме нашите нозе, се боревме, немавме никаква помош од судиите! Тоа беше СРАЊЕ!".

"Никогаш не сум бил пријател со судиите, никој од нашиот тим не беше. Едноставно бевме најдобри и моравме да бидеме потопени".

"Беше организиран кризен состанок во нашата сала за рекреација, тоа никогаш нема да го заборавам".

"Моџи секогаш беше убаво облечен и полн со снага и самодоверба, но овој пат тоа беше некој друг Моџи!".

"Во тој момент изби и скандал со неговиот син, нешто околу брачна прељуба, тој зборуваше и за тоа, тоа и не беа теми кои се поврзани со фудбалот".

"Најмногу ме погоди тоа што Моџи почна да плаче пред сите нас. Тоа беше како удар во стомакот за мене. Никогаш не сме го виделе толку скршен".

"Тој секогаш имаше самоконтрола, просто зрачеше со снага и енергија. Но во тој момент се сочуствував со него. Светот се преврте наопаку".
Covekot sto kaza deka ke ja zavrsi karierata vo Milan ...

I sto kazal so ova ziti sve ? Ibra advokat e ? Sudija ? Pravnik ? Nesto so ova dokazal sprotivno od obvinenijata ? Nikoj ne ni negiral deka togas Juve imale losa ekipa, koj go rekol toa ? Nikoj. Toa so milion institucii i razlicni strukturi vo Italija potvrdile deka direktorite na Juve igrale prljavo, e toa e drug problem, problem za koj Ibra i ovoj tvoj citat bukvalno nisto ne kazuvaat, ostanuvaat samo praznite muabeti, prazni zasto sekogas koga vie edno ke kazete, relevantnite institucii od Italija totalno sprotivnoto go govorat i ve ubivaat u poim, a oni se onie najrelevantnite, oni go imaat posledniot zbor pa taka da ne ni vredi poveke da se vleguva vo ovie bescelni ( masonski ) muabeti.

Sto se odnesuva za ovoj slucaj, dokolku Ranokija mestel dur bil vo Bari, i on ke go jade, dokolku Palasio mestel i znael za mestenki, i on ke go jade, toa nema da ima nikakva vrska so Inter nitu pak so toa deka nekoj saka da im nasteti niv, i ja sum apsolutno za toa, ako nekoj teral na raboti kontra fudbalskite zakoni vo Italija, treba da si ja dobie zasluzenata kazna, dali e toa nekoj igrac na Inter ili nov trener, seedno, so toa sto takvite poveke ne sakam da gi vidam vo toj dres.

Ovaa istraga se vodi dosta dolgo vreme, najdeni se sliki, telefonski razgovori, videa i trista drugi raboti vrz koi se temeli istragata, radi reda Konte nema da go jade, ako ete, bide proglasen za vinoven. Vo momentov e nevin, se dodeka ne se dokaze sprotivnoto, on tvrdi deka e nevin, ako navistina e nevin togas ke ima prilika toa da si go dokaze i to je to, ako se dokaze sprotivnoto jebga, negova ogromna greska i pogresen izbor za koj zasluzeno ke bide sankcioniran, osven ako ne ste za zaobikoluvanje na zakonite i regulativite sto vazat za site, zasto so ovie muabeti tokmu toa i go butkate, bar del od vas.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Covekot sto kaza deka ke ja zavrsi karierata vo Milan ...

I sto kazal so ova ziti sve ? Ibra advokat e ? Sudija ? Pravnik ? Nesto so ova dokazal sprotivno od obvinenijata ? Nikoj ne ni negiral deka togas Juve imale losa ekipa, koj go rekol toa ? Nikoj. Toa so milion institucii i razlicni strukturi vo Italija potvrdile deka direktorite na Juve igrale prljavo, e toa e drug problem, problem za koj Ibra i ovoj tvoj citat bukvalno nisto ne kazuvaat, ostanuvaat samo praznite muabeti, prazni zasto sekogas koga vie edno ke kazete, relevantnite institucii od Italija totalno sprotivnoto go govorat i ve ubivaat u poim, a oni se onie najrelevantnite, oni go imaat posledniot zbor pa taka da ne ni vredi poveke da se vleguva vo ovie bescelni ( masonski ) muabeti.

Sto se odnesuva za ovoj slucaj, dokolku Ranokija mestel dur bil vo Bari, i on ke go jade, dokolku Palasio mestel i znael za mestenki, i on ke go jade, toa nema da ima nikakva vrska so Inter nitu pak so toa deka nekoj saka da im nasteti niv, i ja sum apsolutno za toa, ako nekoj teral na raboti kontra fudbalskite zakoni vo Italija, treba da si ja dobie zasluzenata kazna, dali e toa nekoj igrac na Inter ili nov trener, seedno, so toa sto takvite poveke ne sakam da gi vidam vo toj dres.

Ovaa istraga se vodi dosta dolgo vreme, najdeni se sliki, telefonski razgovori, videa i trista drugi raboti vrz koi se temeli istragata, radi reda Konte nema da go jade, ako ete, bide proglasen za vinoven. Vo momentov e nevin, se dodeka ne se dokaze sprotivnoto, on tvrdi deka e nevin, ako navistina e nevin togas ke ima prilika toa da si go dokaze i to je to, ako se dokaze sprotivnoto jebga, negova ogromna greska i pogresen izbor za koj zasluzeno ke bide sankcioniran, osven ako ne ste za zaobikoluvanje na zakonite i regulativite sto vazat za site, zasto so ovie muabeti tokmu toa i go butkate, bar del od vas.
Не бе што ти е...гарант е завера против јуве пошо се ептен јаки.....

Член од
28 октомври 2010
Мислења
354
Поени од реакции
102
како е можно играч да има поголемо влијание во тимот од тренерот?? башка веќе коа знаел Конте Зашто не пријавил тогаш?
хаха некев да влезам со тебе во дискусија ама....
ПОЈМА НЕМАШ што е наместен натпревар ти :icon_lol:
Значи управата го мести натпреварот и на играчите значи му дава до знаење дека треба да изгубат или нерешено да извадат и тн. И сега Каробио и уште 5-6 се согласиле да земат пари за да изгубат, и сега Конте како тренер, и да знај и да незнај неможи да влијае мн пошто доволно е 1 играч намерно да ја згреши во одбраната и примаат гол.
И сега кажими ти кој има поголемо влијание на играта, тренерот или играчите?
И ДРУГ ПАРАДОКС тој што ја мести добива 4 месечна суспензија, а тој што наводно знаел за местењето, добива поголема казна??
Можите да кажвате што сакате ама ова е матно колку толку другарче;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom