Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Sjajni Andrea Pirlo sa Milanom je osvojio sve i bio je predvodnik sjajne generacije Rosonera. Njegov pobednički duh preneo se i na Juventus pa sada i sa tim timom dominira makar u Italiji.

Osim igranja u dresu tima iz Torina, Pirlo se bavio pisanjem, pa je izdao autobiografiju pod nazivom "Mislim dakle igram". Posebno je neverovatna priča o Pipu Inzagiju a pročitajte i saznajte zbog čega je tako.

"Inzagijev ritual bio je invazivan. Stalno je sr*o. Mnogo je sr*o, što samo po sebi i nije loše. Međutim, činjenica da je to radio na stadionu, u svlačionici, uoči utakmice nas je nervirala. Naročito ukoliko smo bili u nekoj maloj svlačionici, jer se u malom prostoru toliki smrad oseća jače. Išao je u WC po 3-4 puta u roku od 10 minuta, govorivši: "Momci, to mi je talično". Znali smo da ga pitamo "Pipo, da nisi pojeo neki leš?".
:pos::pos::pos:

Ето, Шева и Раул изгледа јако и покрај фактот што играли покрај други ѕвезди и квалитетни играчи ...кажи ми Ди Натале со кој играч од светски калибар има играно ? поради цело време што игра со не толку квалитетни играчи и се издвојува затоа ти изгледа толку добро... Ди Натале никогаш не ризикувал...имал шанса да направи нешто повеќе во својата кариера и одбил...затоа ќе биде запаметен глвано во Удине..и можеби кај некого во италија...но во светски рамки никогаш нема да биде запаметен како овие што ги наброја...ниту со квалитет...башка Ди Натале никогаш не успеа да се наметне во репрезентација како прв избор..и тоа зборува нешто за неговиот квалитет...

Со Буфон, Малдини, Киелини, Пирло и остали ѕвезди од 2006 што го освоија светскиот пехар .. И пак не го биваше за репката ..

Џони Вајсмилер
Не можам да речам дека Ди Натале не го бива ама истотака не можам да зборам со почит за целокупната негова кариера. Како да кажам дека е играчиште знаејќи дека врв му бил Удинезе и немал храброст да прифати една од неколкуте понуди од посилни клубови? Се сеќавам дека имаше шпекулација пред некоја година дека Јуве го бара а тој рече дека нема да го напушти Удине затоа што неговата баба била голем фан на Удинезе и никогаш немала да му го прости тоа:pos:. Блазе си му на паметот ако кариерата и напредокот во неа му зависи од баба му.

Јас не спомнав дека Ди Натале е подобар од Шева и Ето..само поради тоа што играл цела кариера во просечен тим не значи дека е полош фудбалер од нив..тоа ми беше целата поента но ете ти како што тврдиш тоа е мое размислување и јас стојам на тоа...ама од она дрво Марио Гомез и Миколи и Пелисиер и Ди Вајо и 80% од напаѓачите се подобри и никој неможи да ме разубеди

Баш според мене е Гомез > Ди Натале, Миколи, Пелисиер, Ди Вајо, Ливаја :icon_lol:
За мене напаѓач не е дрво што знае да даде гол, без разлика дали технички не е поткован или едноставно е чекач во 16 метри..

Со Буфон, Малдини, Киелини, Пирло и остали ѕвезди од 2006 што го освоија светскиот пехар .. И пак не го биваше за репката ..
Има разлика од играње и греење клупа ... :D со овие беше у тим да...али не заигра баш многу..

Остајте Ди Натале..туку што е финтата со Верона и магичната кова 1.25 за нерешено против Емполи?..не сакаат да ја освојат Сериа Б?

Баш според мене е Гомез > Ди Натале, Миколи, Пелисиер, Ди Вајо, Ливаја :icon_lol:
За мене напаѓач не е дрво што знае да даде гол, без разлика дали технички не е поткован или едноставно е чекач во 16 метри..

Се молат модераторите да го банираат пермаментно Сладоледџијата заради вулгарен речник кон идолот на Серија А. Однапред благодарам...

Изгледа од следна сезона ќе имаме 5 градски дербиња

Јуве-Торино
Милан-Интер
Рома-Лацио
Сампдорија-Џенова
Киево-Верона

Остајте Ди Натале..туку што е финтата со Верона и магичната кова 1.25 за нерешено против Емполи?..не сакаат да ја освојат Сериа Б?
Абе Џони ти го занемаруваш факторот "притисок" кој го чувствуваат играчите во големите клубови. Не е се исто да даваш голови против Аталанта и компанија и еве како Инзаги на пример на дадаш два гола во финале на ЛШ. Еве хипотетички, од каде да знаме како Ди Натале би се снашол во финале на ЛШ? Можеби ќе го снема од мапата, тоа не може да го гарантира никој. Фактот што никогаш не се обидел да игра во голем клуб, аналогно на тоа на големата сцена, ќе го остави во сенка на голем број други напаѓачи кои се обиделе и успеале.

Верона и Емполи ако изиграат нерешено, нема да зависат од дуелот Сасуоло-Ливорно, односно и двете ќе ги исполнат своите цели со по еден бод, без разлика на резултатот на Сасуоло-Ливорно.
Не мора Верона да ја освои Сериа Б за да влезе директно. Доволно и е бод и ќе биде 100% второ место што значи директен пласман. А, пак Емполи ако освои бод, тогаш сигурно ќе се одржа плеј-офот, кој ако разликата меѓу 3то и 4то место биде 10 разлика нема да се одржи, односно првите 3 ќе се пласираат директно.

Ливорно ако тепа ташаци што Верона ќе биде 2

Ливорно ако тепа ташаци што Верона ќе биде 2
Епа ќе има исти бодови со Сасуоло, а подобри се во меѓусебен дуел, што значи дека ќе бидат втори, а Сасуоло трети...Тоа под претпоставка дека Верона ќе игра нерешено и со тој бод ќе се израмни со Сасуоло на 82.

Sassuolo sampioni vo Seria B :cuc: nemaat ni svoj stadion, igraat vo modena

prvpat ke im bide dogodina,, poludea navivacive

Викаат дека Сасуоло имале страшни таленти во тимот, Боакије, Берарди, Кателани, Теранова,Лонги итн. Нешто слично биле како Пескара кога влегоа во Серија А на чело со Земан, ама во трансвер периодот најдобрите играчи ги продале и сега видовме што им се деси заради тоа. Се надевам дека нема истото да им се случи на Сасуоло. Инаку тие имаат сопствен терен, ама зафаќал само 4000 седишта, па морале да се префрлат во Модена.

Респект за нив :cuc:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom