Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас само се ставив да ви кажам дека ептен сте се зафркнале ако не сте гледале денес Пескара-Сиена.. Па човече овие утакмици за гол прволигашки живот ептен се најубави, буквално 90 минути се играше де на едната де на другата страна и немаше типично италијанско пимплање и лежење по терените .. Летаа стативи, пречки , прекрасни голови , едноставно МЕ - РА - ЦИ !
Така е, само многу жал ми падна за Пескара бидејќи примија гол од контра и тоа во офсајд. Сиена беше многу подобра во првото полувреме, ама овие кога притиснаа во второ ги растурија. Дечките од Пескара иако се најлесен противник за добивање, сепак играат убав фудбал за око, ама за жал со таков фудбал не се останува во Сериа А. Се си мислам дека ако не го отпуштеа првиот тренер, кој и немаше толку лоши резултати, ќе имаа поголеми шанси за опстанок.

Boom Shaka Lakka
Хахха. Ме нарече мондониЦо, мондониЧо, само не онака како што треба, т.е мондониКо :D

Не верувам да дојде Освалдо, бидејќи Љоренте веќе е тука, а не ми се верува уште еден да зема Јуве, освен ако не е некоја ѕвезда, односно големо име. Ама, сепак ако дојде по некоја случајност Освалдо во Јуве, тогаш мислам дека нема да е тој истиот од сега. Ова се веќе хипотетички муабети, за кој нема смисла да се дискутира, затоа што многу услови треба да се исполнат, за да може да ги видиме резултатите какви се.

Сочуство до секој што гледа Џенова-Сампдориа во моментов. Да има еден Господ да испаднат и двата клуба во Б. Од ова рак се фаќа.

Ах интер, интер

не дека барам оправдување, ама претерано е и од судиски грешки :). никогаш не сум се жалел ама ова е веќе премногу дури и за просечен италијански судија на метро од него класична симулација ... ццц

Не е битно бе и онака ке изгубевме. :unsure:

Интер во последните 5 натпревари има 4 порази :facepalm: ( вклучувајќи го и овој денешниот ). Кои дудуци...

Ги проколнав бе, ми се можеше! :icon_lol:

Јас сметам дека интер губи поради тоа што не сака да игра ЛЕ, за да биде догодина поконкурентен само на 2 фронта (лигата и купот) ... Иначе според мене највеќе шанса за опстанок има Џенова, па потоа Сиена , а веќе Палермо го отпишувам поради тоа што игра против јаки противници до крајот ... Исто така и Сиена игра против јаки противници, додека Џенова мислам дека само со Фиорентина треба да изигра и другите утакмици им се против екипи од средината и долниот дел од табелата ...

Еј абе стварно што се деси со купот? Кои се у финале?

Така е, само многу жал ми падна за Пескара бидејќи примија гол од контра и тоа во офсајд. Сиена беше многу подобра во првото полувреме, ама овие кога притиснаа во второ ги растурија. Дечките од Пескара иако се најлесен противник за добивање, сепак играат убав фудбал за око, ама за жал со таков фудбал не се останува во Сериа А. Се си мислам дека ако не го отпуштеа првиот тренер, кој и немаше толку лоши резултати, ќе имаа поголеми шанси за опстанок.

Boom Shaka Lakka
Хахха. Ме нарече мондониЦо, мондониЧо, само не онака како што треба, т.е мондониКо :D

Не верувам да дојде Освалдо, бидејќи Љоренте веќе е тука, а не ми се верува уште еден да зема Јуве, освен ако не е некоја ѕвезда, односно големо име. Ама, сепак ако дојде по некоја случајност Освалдо во Јуве, тогаш мислам дека нема да е тој истиот од сега. Ова се веќе хипотетички муабети, за кој нема смисла да се дискутира, затоа што многу услови треба да се исполнат, за да може да ги видиме резултатите какви се.

Искрено незнам кој е тој, вајда легенда на Јуве,не го знаев па погодував :D

Види го голот на Ламела денеска против Торино :pipi:

Јас сметам дека интер губи поради тоа што не сака да игра ЛЕ, за да биде догодина поконкурентен само на 2 фронта (лигата и купот) ... Иначе според мене највеќе шанса за опстанок има Џенова, па потоа Сиена , а веќе Палермо го отпишувам поради тоа што игра против јаки противници до крајот ... Исто така и Сиена игра против јаки противници, додека Џенова мислам дека само со Фиорентина треба да изигра и другите утакмици им се против екипи од средината и долниот дел од табелата ...
Genova igrase so Viola pred nekolku kola,3:2 tepavme ;)

Искрено незнам кој е тој, вајда легенда на Јуве,не го знаев па погодував :D

Види го голот на Ламела денеска против Торино :pipi:
Хаха, далеку од тоа да е легенда на Јуве :icon_mrgr:..

Ама не се срами, постави го и оној на Освалдо :). Инаку не се секирај ја гледав цела утакмица денес Торино-Рома и мора да се каже дека Торино немаше среќа, инаку сега ќе зборувавме за Черчи>Освалдо, Ламела:pos:

Хаха, далеку од тоа да е легенда на Јуве :icon_mrgr:..

Ама не се срами, постави го и оној на Освалдо :). Инаку не се секирај ја гледав цела утакмица денес Торино-Рома и мора да се каже дека Торино немаше среќа, инаку сега ќе зборувавме за Черчи>Освалдо, Ламела:pos:

Сега видов поминале 77 дена откако Освалдо не беше постигнал гол, што има да го поставувам гол со глава, убав, али не е нешто посебно :P

И доколку си ја гледал, сигурно виде колку и како Ламела се залага на теренот а како Освалдо и кој колку трча, мислам дека го забележа Ламела цело време напред-назад,на утакмица каде што немаше и некои мотиви:D како и на останатите уракмици до крајот на сезоната (y)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom