Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Инаку, сето ова произлезе од мојата реченица, дека ако ми дадат од Рома да изберам некои играчи би ги зел Освалдо и Пјанич. Па од сегашната Рома и нема некој избор голем, па толку галама да се дига. Значи јас Освалдо ни од најдалеку не го правам цар, туку едно од подобрите нешто кои можеш да ги земеш од Рома, дури и по пристојна цена.
Е сега пријателе, тоа што јас и ти различно гледаме на Ламела е друга приказна. Еве гледам ме прашуваш зошто го ценам Касано. Одговорот е едноставен. Затоа што од Ламела беше и си остана поквалитетен играч, само што тргна по погрешна насока. Ако пак Ламела тргне по истиот пат, нема ни пола да биде од Касано што е, затоа што Касано според мене имаше поголем потенцијал и талент. Е сега ако според тебе е обратно, тогаш веќе нема што да пишуваме, секој со своето и завршена приказна.
А за тоа што мислиш дека Ламела не го ценам заради тоа што сметам дека не е толку квалитетен колку што го прават, туку затоа што лошо се однесувал спрема Јуве, ќе си остане твој погрешен заклучок, затоа што не го мешам квалитетот на играчот со неговиот однос према Јуве.

Еве и примерот со вашиот капитен. Тоти е според мене ѓубре со својот однос во текот на неговата кариера, ама никогаш заради тоа не би рекол дека не е квалитетен играч, кога очигледно тоа би било неточно.

Испадна од тоа дека попрво би ги земал тие два играча наместо Ламела, бидејќи Ламела не трчал на теренот и немал тактичка дисциплина, а јас ти кажав дека тоа важи за Освалдо(твојот избор пред Ламела) и така е .. најди си некоја друга причина зошто не го сакаш Ламела пред Освалдо, ама да кажуваш како Освалдо трча, се бори,има тактичка дисциплина, а Ламела не го прави тоа и го нема тоа, тогаш тоа што го збориш нема логика ..

Сега за Касано ја превртуваш работата и одговорот кој го барам од тебе, остај го квалитетот на Касано, туку кажи ми малку за борбеноста кај Касано, тактичката дисциплина на Касано, зборувај ми за тие причини што го прават Ламела слаб и кажи ми дали истите Касано ги има, доколку кажеш дека ги има како што кажа за Освалдо, тогаш јас веќе не ти враќам бидејќи со тоа ќе докажеш дека со глава ѕид буташ зорле ..

точно дека јас и ти гледаме различно на Ламела, само времето ќе покаже кој е во право, но не ми зимај примери како Касано и Освалдо бидејќи сето тоа негативно што го збориш за Ламела го имаат овие двајца;)
--- надополнето: 13 април 2013 во 16:23 ---
Досадни сте...

па подобро ова, него да слушам како се карате со миланистите за голот на Мунтари или со интерашите за калчополи и кој колку титули има, нешто што е зборувано преку 100 пати ..

Boom Shaka Lakka пошо си за рома и ги пратиш повеќе ме интересира али најискрено колку помага ламела назад во одбрана?

Па да ти кажам кога ќе го видам Освалдо како се влече по терен, другите ми изгледаат дека многу трчат, плус кога ќе ми текне дека во тимот имавме мрзи како Мирко и Менез ..

За Ламела, епа можам да кажам дека многу трча, јас сум задоволен, сега има разлика, од 50 утакмици што има за Рома изиграно, 10 има играно како шпиц, а 40 како крило, на тие 40 што ги играше како крило не паметам случаеви да не се враќал, било тој да ја изгуби топката било некој друг соиграч, Ламела секогаш трча до својот шеснаесетник за да помогне .. можеби на тие 10 утакмици како шпиц штедел малку повеќе енергија, еве со Лацио играше како најистурен, бидејќи само тој и Тоти беа како напаѓачи, но сепак и тогаш се враќаше назад .. јас навистина незнам од каде му тоа мислење на Мондоницо за Ламела .. тука можеби не сум спомнал, но на еден балкански форум за Рома баш зборував на оваа тема за Ламела, го фалев како и покрај успесите што ги постигнува оваа година тој не се вообразил и продолжува да трча(напред-назад), го споредував со Маркињо кој едно време Земан го ставаше како офанзивно крило, и секогаш кога играше на таа позиција Маркињо кога другите напаѓаа тој штедеше енергија за напад и не се враќаше, бидејќи тренерот го ставил офанзивно да игра .. и кога сето тоа го споредив со Ламела, сватив дека малиот навистина разбира што се е потребно за да стане вистинска ѕвезда ...

сега маана му е тоа што знае да избувне,но сеуште е млад, плус незнам дали случајно, но тоа секогаш го прави против Јуве, за други испади на Ламела и не паметам, затоа ја смирувам ситуацијата со Ламела кога се во прашање фановите на Јуве, тие мислат дека секогаш е таков, можеби детето го мрази Јуве како екипа :icon_lol:

Mondonico еве најзвеж пример со Освалдо, денес ја надигнале со Бурдисо .. Бурдисо бил исфурстриран од тоа што Освалдо си го лади и на тренинг, а претходно тоа го правеше и на терен, ова е од денеска :)

Али Дестро сега е здрав па така да Освалдо нема многу да се изнаигра до крајот на сезоната :)

Кога сме кај Дестро, можам да кажам дека тој е фудбалерот што највеќе трча во Рома, дефинитивно !! Без разлика што е напаѓач, активен е 90мин, дури некогаш претерува, па едно време му се одрази во тоа што влезе во шанса, а веќе исцеден неможе да ја доврши и даде гол :) .. таков е и на ФИФА 2013 направен, цело време помага во одбрана :)

Boom Shaka Lakka

Јас цело време зборувам за како овие играчи би се вклопиле во тактиката на Јуве, односно колку би биле тактички дисциплинирани во Јуве (нели станува збор од почетокот за тоа кој би избрал за во Јуве).
Освалдо е профил на играч кој според мене би се вклопил во тактиката на Јуве, многу повеќе отколку Ламела. Тој ги поседува карактеристиките потребни за тоа, само сега во Рома не ги користи, затоа што очигледно има некој проблем со клубот, управата или којзнае што. Ламела ги нема потребните карактеристики (според мене) за да се вклопи во Јуве.

Касано ја нема борбеноста, не поседува тактичка дисциплина. Не знам каде прочита спротивно од тоа. Замисли сега, според тоа што јас сум го видел и Ламела не поседува тактичка дисциплина за да игра во тим како Јуве, каде тоа е најважно. Пак според мене фудбалските квалитети на Касано се поголеми од оние на Ламела, а од аспект на тактичката дисциплина се на слично ниво(пак според она што сум го видел јас!). Па еве ти го одговорот, зошто Касано го ценам повеќе од Ламела. Земи во предвид дека зборувам за Касано на исти години како Ламела.

По трет пат го кажуваш она што и јас. Освалдо очигледно си го "лади" на тренингот затоа што не сака веќе да игра во таа средина и сака да си оди. Реалниот Освалдо не е тој. А доколку дојде во Јуве(хипотетички, затоа што не верувам тоа да се случи), сигурно нема да го прави тоа, затоа што веројатно причината за да дојде, би му била предизвикот.

За Дестро може да се каже дека лани беше одличен во Сиена. Ама оваа сезона во Рома му излегоа на повидок неговите слаби реализаторски способности. Се сеќавам на Катанија-Рома каде што Дестро промаши едно 2-3 буквално зицери.

hFA6BB4A2

Де бе што сте запнале, ако не ви се чита не читајте и завршена работа.

Инаку денеска кој ја гледаше Пескара-Сиена не зажали. Страшен натпревар со многу шанси на двете страни и динамична игра. Само многу се изнервирав, бидејќи тој слепиот асистент не виде дека голот на Сиена за 2-3 беше во офсајд барем 1 метар. Пескара не заслужи да загуби и за прв пат после долго време покажа заби во еден натпревар. Сепак, втора лига не им бега...

^Брат најискрено таков давеж како тебе многу многу одамна немало на форумов!Ради тебе не ми се логира на форумов најискрено

^Брат најискрено таков давеж како тебе многу многу одамна немало на форумов!Ради тебе не ми се логира на форумов најискрено

па не се логирај ке не спасиш тука сите

Немој така да зборуваш. Дечкото е супер и не треска глупости како многу што почнаа тука на форумот. Требе да ви е мило шо имате такви повеќе како него, еве и фанот на Рома и други да не набројувам. Барем добри дискусии можете да правите и еве гледам прават. Види пример што се дешава во темата ПЛ, хаос е.

Вечерва слабо изигра Ливаја :(

Додека поголем сератор од тебе нема форумот (y).Не знам дали си таков и во живо ама овде све што си напишал колку што сум имал можност да прочитам све ти е некое хејтање или некоја провокација.

Boom Shaka Lakka

Јас цело време зборувам за како овие играчи би се вклопиле во тактиката на Јуве, односно колку би биле тактички дисциплинирани во Јуве (нели станува збор од почетокот за тоа кој би избрал за во Јуве).
Освалдо е профил на играч кој според мене би се вклопил во тактиката на Јуве, многу повеќе отколку Ламела. Тој ги поседува карактеристиките потребни за тоа, само сега во Рома не ги користи, затоа што очигледно има некој проблем со клубот, управата или којзнае што. Ламела ги нема потребните карактеристики (според мене) за да се вклопи во Јуве.

Касано ја нема борбеноста, не поседува тактичка дисциплина. Не знам каде прочита спротивно од тоа. Замисли сега, според тоа што јас сум го видел и Ламела не поседува тактичка дисциплина за да игра во тим како Јуве, каде тоа е најважно. Пак според мене фудбалските квалитети на Касано се поголеми од оние на Ламела, а од аспект на тактичката дисциплина се на слично ниво(пак според она што сум го видел јас!). Па еве ти го одговорот, зошто Касано го ценам повеќе од Ламела. Земи во предвид дека зборувам за Касано на исти години како Ламела.

По трет пат го кажуваш она што и јас. Освалдо очигледно си го "лади" на тренингот затоа што не сака веќе да игра во таа средина и сака да си оди. Реалниот Освалдо не е тој. А доколку дојде во Јуве(хипотетички, затоа што не верувам тоа да се случи), сигурно нема да го прави тоа, затоа што веројатно причината за да дојде, би му била предизвикот.

За Дестро може да се каже дека лани беше одличен во Сиена. Ама оваа сезона во Рома му излегоа на повидок неговите слаби реализаторски способности. Се сеќавам на Катанија-Рома каде што Дестро промаши едно 2-3 буквално зицери.

ок, нека биде така :) .. да ти кажам добив желба Освалдо на лето да оди во Јуве па да видиме дали ќе испадне ѕверот од него:D .. велиш реално Освалдо не е таков, всушност тој е баш таков како што е сега .. и во Јуве ќе даде некое голче, ќе се осети важен за тимот, а потоа ќе почне закони да кажува и да си го лади и на крај како во Рома ќе заврши на клупа :)

Пред некое време новинар го беше прашал што мисли за неговите лоши игри, а Освалдо одговорил, доколку имал лоши игри тогаш зошто го барале Реал,Јуве,Баерн и Тотенхем :D

Дестро точно дека потфрли и промаши неколку зицери на неколку натпревари, но сепак е рано да се зборува за него .. и како што реков премногу трча, па губи сила кога дојде ред да реализира, можеби треба повеќе на нападот да мисли, плус кај него уште на почетокот се осети дека има притисок што игра во голем тим, што на крај може да се покаже и како фатално и од него никогаш да не стане добар играч .. сепак има време за него, шансата му стои непрокоцкана и доаѓа периодот кога треба да покаже што умее :)

До оние кои се пожалија за дискусијата, можеби малку претеравме, ама па и мене некогаш ми е преку глава кога ги слушам тука истите муабети, истите провокации и навреди, сега трпите и вие :sneaky:

И ова со Мондоничо не е ништо, на времето со Syn теравме дискусии по 5-6 дена, али сега го нема нешто :icon_lol: .. едвај чекам среда да дојде да му го земеме скалпот на Интер, па да му кажам колку е слаб неговиот тим (nhf):P

Јас само се ставив да ви кажам дека ептен сте се зафркнале ако не сте гледале денес Пескара-Сиена.. Па човече овие утакмици за гол прволигашки живот ептен се најубави, буквално 90 минути се играше де на едната де на другата страна и немаше типично италијанско пимплање и лежење по терените .. Летаа стативи, пречки , прекрасни голови , едноставно МЕ - РА - ЦИ !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom