Drugar ako ne si znael Juve e aktuelen sampion na Italija i najtrofeen italijanski klub. E sea vmesanosta na nivniot trener vo skandal so mestenje natprevari ako ne e bitna stvar togas ne znam sto e. Ti vikas zaso drugite ekipi ne gi cepkaat... Pa i ja da sum nekoj od glavnite luge vo sudot bi pocnal od Juve/Inter/Milan, prvo niv bi gi peglal zatoa sto tie ja pretstavuvaat Italija vo Evropa i vo svetot a ne Siena i Bari. Da ne me sfatis pogresno, ne deka treba Siena i Bari da gi postedat od kazna ama mora site da si ja otsluzat pravata kazna pocnuvajki od najgolemite. Eve i Ranokija e vmesan, neka go jade sto e mozno poveke, koga e glup i kutel jas ne sum mu kriv, sea neka si gi snosi posledicite, istoto vazi i za Konte, Bonuci i ostanatite.
Glej vaka ke ti pojasnam. 2006 Mogi namestil ne eden tuku poveke natprevari i toa sto preku sudii sto preku delegati itn itn. Znaci Mogi go pretstavuva timot Juventus i cim mestel znaci deka klubot treba da go jade a ne konkretno nekoj igrac, pa zatoa i letnaa vo vtora liga. E sea slucajov so Siena, ovde imame obratna situacija, barem kako sto stoi vo obvinenijata, neli na igracite im bilo ponudeno da mestat, tuka vklucuvajki go i Konte, a tie ne prifatile no prekutile, pa zatoa i poedinecno ke jadat kazna, i Konte i Ranokija i Bonuci i site ostanati sto se vmesani. E sea ako se dokaze deka Siena kako klub mestela, t.e. nekoj gore od upravata ic nema da mi smeta da letnat u rang podole. A samo koga ke razmisli covek deka Siena e kako vtor tim na Juve odma sfaka deka ne se za dzabe obvinenijata, sigurno ima nesto.