Serie A 2012/2013

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Мене не ме нервира штоси го бранат омилениот клуб тоа е нормално..мене ме нервира тоа што фановите на Јувентус сакаат да докажат нешто како небаре сите правници да се и знаат како одат работите во Италија и нон стоп се жртвени јагниња..неможам да разберам бе како можи такви размислувања да имате??..па и некој од Интер ако е вмешан нека го казнат си заслужил а вие стрижена бричена истото па исто само сакате да докажите нешто..Моџил местел Јувентус не местел..ејјјј колку треба да си неук такво нешто да тврдиш резили:facepalm:

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.481
Поени од реакции
5.562
Мене не ме нервира штоси го бранат омилениот клуб тоа е нормално..мене ме нервира тоа што фановите на Јувентус сакаат да докажат нешто како небаре сите правници да се и знаат како одат работите во Италија и нон стоп се жртвени јагниња..неможам да разберам бе како можи такви размислувања да имате??..па и некој од Интер ако е вмешан нека го казнат си заслужил а вие стрижена бричена истото па исто само сакате да докажите нешто..Моџил местел Јувентус не местел..ејјјј колку треба да си неук такво нешто да тврдиш резили:facepalm:
А зошто Капело не го казнија 2006? И тој сигурно знаеше дека местиме но не пријави.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
.Моџил местел Јувентус не местел..ејјјј колку треба да си неук такво нешто да тврдиш резили:facepalm:
Ова е исто како што е сега, Конте местел, Сиена не местела.
Кратко, ако Конте биде казнет, Сиена мора да лета од лигата. Штом во случајот на Јуве не беше казнет само поединец туку целиот тим поради тоа што извлекол корист од матните работи на поединнецот, така мора да биде и сега и доколку судството во Италија има барем трошка смисла за правда мора да донесе ваква пресуда. Со секоја друга пресуда само ќе ја убедат јавноста дека процесов нема врска со местењето туку дека е насочен директно против Јуве.

С

сашенко

Гостин
Вие останатите ги мешате Јуве во гомна кои воопшто не постојат што се однесува до Јуве. Од каде испадна сега дека Јуве било како е вмешан во некоја гомнарија?
.
Од МидлДистансРанер :D. Он почна да збори тука дека цел свет е против Јувентус. А иначе освен тролови (стандардниод увек) никој не го спомнал Јуве местач тука. И тоа за да го дупат него не дека некој озбилно рекол. Гледаат дека се пали објаснува ко луд

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Кратко, ако Конте биде казнет, Сиена мора да лета од лигата. Штом во случајот на Јуве не беше казнет само поединец туку целиот тим поради тоа што извлекол корист од матните работи на поединнецот, така мора да биде и сега и доколку судството во Италија има барем трошка смисла за правда мора да донесе ваква пресуда. Со секоја друга пресуда само ќе ја убедат јавноста дека процесов нема врска со местењето туку дека е насочен директно против Јуве.
јас не спомнав за тренерот..тренерот е една работа а Моџи кој имаше висока функција во јувентус е друга работа..неможите да тврдите некои работи кога не знаете..добро вие таму во Италија живеете??се знаете со луѓе од судството???..па таму не е како кај нас власта предводена од Вмро-дпмне се да држи под свој конци и да затвора и греби кого сака..сигурно имаат свои докази штом ги обвинуваат одредени личности..јас не сакам да се вмешувам во оваа дискусија но неможите да трвдите кога не живеете таму и не сте никаков фактор бидејќи сте само фанови од мкд во кајгана форумот и нема никаква логика да коемнтирате нешто за кое немате факти...

Член од
23 август 2010
Мислења
39.416
Поени од реакции
113.997
Вие останатите ги мешате Јуве во гомна кои воопшто не постојат што се однесува до Јуве. Од каде испадна сега дека Јуве било како е вмешан во некоја гомнарија?
Навивачите на Јуве со право го искажуваат својот бес на италијанското судство затоа што од мал милион местачи во нивните 4-5 лиги по ранг, тие се фатиле да исправаат криви дрини исклучиво со играчи и тренер на Јувентус притоа барајќи максимални казни за истите, додека од друга страна екипите кои наместиле наместо да бидат испратени ранг или два подоле ќе бидат казнети со симболично одземање на бодови. Настрана случајов со кретенот Каробио и неговата казна споредено со евентуалната казна на Конте, ме интересира каде е логиката Сиена воопшто да опстане во лигата? Исто така нема логика Бари да не отиде ранг подоле а истото важи и за Удинезе. Доколку се докаже дека Сиена, Бари и Удинезе наместиле натпревар и притоа Конте, Бонучи и Пепе бидат казнети, според мене тоа ќе биде фер пресуда само во случај ако споменатите три екипи бидат деградирани ранг подоле. Во било која друга варијанта судиите и обвинителството во Италија за мене ќе останат обични ебиветри, нечии марионети.
Drugar ako ne si znael Juve e aktuelen sampion na Italija i najtrofeen italijanski klub. E sea vmesanosta na nivniot trener vo skandal so mestenje natprevari ako ne e bitna stvar togas ne znam sto e. Ti vikas zaso drugite ekipi ne gi cepkaat... Pa i ja da sum nekoj od glavnite luge vo sudot bi pocnal od Juve/Inter/Milan, prvo niv bi gi peglal zatoa sto tie ja pretstavuvaat Italija vo Evropa i vo svetot a ne Siena i Bari. Da ne me sfatis pogresno, ne deka treba Siena i Bari da gi postedat od kazna ama mora site da si ja otsluzat pravata kazna pocnuvajki od najgolemite. Eve i Ranokija e vmesan, neka go jade sto e mozno poveke, koga e glup i kutel jas ne sum mu kriv, sea neka si gi snosi posledicite, istoto vazi i za Konte, Bonuci i ostanatite.

Glej vaka ke ti pojasnam. 2006 Mogi namestil ne eden tuku poveke natprevari i toa sto preku sudii sto preku delegati itn itn. Znaci Mogi go pretstavuva timot Juventus i cim mestel znaci deka klubot treba da go jade a ne konkretno nekoj igrac, pa zatoa i letnaa vo vtora liga. E sea slucajov so Siena, ovde imame obratna situacija, barem kako sto stoi vo obvinenijata, neli na igracite im bilo ponudeno da mestat, tuka vklucuvajki go i Konte, a tie ne prifatile no prekutile, pa zatoa i poedinecno ke jadat kazna, i Konte i Ranokija i Bonuci i site ostanati sto se vmesani. E sea ako se dokaze deka Siena kako klub mestela, t.e. nekoj gore od upravata ic nema da mi smeta da letnat u rang podole. A samo koga ke razmisli covek deka Siena e kako vtor tim na Juve odma sfaka deka ne se za dzabe obvinenijata, sigurno ima nesto.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Drugar ako ne si znael Juve e aktuelen sampion na Italija i najtrofeen italijanski klub. E sea vmesanosta na nivniot trener vo skandal so mestenje natprevari ako ne e bitna stvar togas ne znam sto e. Ti vikas zaso drugite ekipi ne gi cepkaat... Pa i ja da sum nekoj od glavnite luge vo sudot bi pocnal od Juve/Inter/Milan, prvo niv bi gi peglal zatoa sto tie ja pretstavuvaat Italija vo Evropa i vo svetot a ne Siena i Bari. Da ne me sfatis pogresno, ne deka treba Siena i Bari da gi postedat od kazna ama mora site da si ja otsluzat pravata kazna pocnuvajki od najgolemite. Eve i Ranokija e vmesan, neka go jade sto e mozno poveke, koga e glup i kutel jas ne sum mu kriv, sea neka si gi snosi posledicite, istoto vazi i za Konte, Bonuci i ostanatite.
Затоа и реков во неколку наврати дека јас не сум за тоа виновниците (доколку се виновни) да останат неказнети само затоа што моментално се дел од Јуве. Но, од друга страна реално е да се очекува и екипите чии што дел биле кога се случило местењето да бидат прикладно казнети. Под прикладна казна не подразбирам одземање бодови затоа што повторно ќе наместат меч-два и ќе ги вратат одземените бодови на своето конто. На пример ако Конте добие суспензија од година, година ипол, пропорционално на тоа е Сиена да биде исфрлена од лигата затоа што од наместениот резултат не профитирал Конте туку Сиена. Истото го мислам и за Бари и Удинезе и еден куп други екипи кои наместиле меч а биле казнети само поединци а не и екипата (пак ќе кажам, за мене не е никаква казна одземање бодови и тоа ми е исто ко да прегазиш човек со кола и да ти пишат негативни бодови наместо да лежиш затвор).

Член од
23 август 2010
Мислења
39.416
Поени од реакции
113.997
Okej vo red, da ti kazam iskreno i ti drza voda mislenjevo bidejki znaeme deka zabarive preteruvaat so toa ebano mestenje, pa sto porigorozni kazni ima tolku podobro.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
јас не спомнав за тренерот..тренерот е една работа а Моџи кој имаше висока функција во јувентус е друга работа..неможите да тврдите некои работи кога не знаете..добро вие таму во Италија живеете??се знаете со луѓе од судството???..па таму не е како кај нас власта предводена од Вмро-дпмне се да држи под свој конци и да затвора и греби кого сака..сигурно имаат свои докази штом ги обвинуваат одредени личности..јас не сакам да се вмешувам во оваа дискусија но неможите да трвдите кога не живеете таму и не сте никаков фактор бидејќи сте само фанови од мкд во кајгана форумот и нема никаква логика да коемнтирате нешто за кое немате факти...
Јас коментарите ги давам според тоа како ми е сервирано од медиумите. Значи јас сум убеден дека доколку Моџи местел ни еден од Дел Пиеро, Буфон, Трезеге, Каморанези, Ибра, Канаваро, Замброта, Емерсон... за тоа не знаел. Ова се фудбалски великани и нема шанси свесно да фрлат кал врз себе со тоа што нечесно би освоиле нешто а притоа се свесни за својата големина и квалитети и знаат дека таква помош не им е потребна. Сепак на крајот тие (повеќето од нив) го кркаа подебелиот крај. Моџи и така беше човек во години па неговата суспензија и не му влијаеше многу на животот.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.882
За Конте изгледа имаат докази и кога бил тренер на Бари 2007-2009 не само на Сиена, затоа му ги одбиле оние 3 месеци и дополнително ќе се испитува и тоа.
А и Атланта се познати како екипа која има наместени натпревари па и за таму може да му најдат некои докази.
Ризик е да си поранешен тренер на мали екипи на кои приоритет им се парите, а не опстанокот во прва лига, секое коло местат а тренерот мора тоа да го знае исто важи и за играчите.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.764
Поени од реакции
3.826
Од МидлДистансРанер :D. Он почна да збори тука дека цел свет е против Јувентус. А иначе освен тролови (стандардниод увек) никој не го спомнал Јуве местач тука. И тоа за да го дупат него не дека некој озбилно рекол. Гледаат дека се пали објаснува ко луд
Сашанце, Те лаже снагата.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Не мешам ја, туку само ти кажувам и се надоврзувам на твоите муабети. Ги вадиш цело време Јуве од некои гомна во кои се западнати. Бар еднаш признај си, ама до негде те сфаќам, такви сте вие, тоа ти е.
Абе глуп, првин мешаш калчополи со ова за Конте, сега го мешаш Јуве во врска со Конте... Јуве ништо не направил абдал еден ..
--- надополнето: 6 август 2012 во 17:00 ---

Glej vaka ke ti pojasnam. 2006 Mogi namestil ne eden tuku poveke natprevari i toa sto preku sudii sto preku delegati itn itn. Znaci Mogi go pretstavuva timot Juventus i cim mestel znaci deka klubot treba da go jade a ne konkretno nekoj igrac, pa zatoa i letnaa vo vtora liga. E sea slucajov so Siena, ovde imame obratna situacija, barem kako sto stoi vo obvinenijata, neli na igracite im bilo ponudeno da mestat, tuka vklucuvajki go i Konte, a tie ne prifatile no prekutile, pa zatoa i poedinecno ke jadat kazna, i Konte i Ranokija i Bonuci i site ostanati sto se vmesani. E sea ako se dokaze deka Siena kako klub mestela, t.e. nekoj gore od upravata ic nema da mi smeta da letnat u rang podole. A samo koga ke razmisli covek deka Siena e kako vtor tim na Juve odma sfaka deka ne se za dzabe obvinenijata, sigurno ima nesto.
A тренерот не го претставува тимот ? Чим и тренерот местел (Конте) тогаш треба и Сиена да го папа ...

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Абе глуп, првин мешаш калчополи со ова за Конте, сега го мешаш Јуве во врска со Конте... Јуве ништо не направил абдал еден ..
--- надополнето: 6 август 2012 во 17:00 ---

A тренерот не го претставува тимот ? Чим и тренерот местел (Конте) тогаш треба и Сиена да го папа ...
зашо да страда Цела сиена ако за местењето не знаел никој од врвот на самиот клуб?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom