Значи да ви нацртам, ја го поштувам Занети, и сум кажал дека заслужи ист гест како оној кој Малдини го доби од Курва Норд, не го омаловажувам неговиот статус на легенда во Интер и тн.
Но едноставно неможе да биде на исто рамниште со Малдини, како што кажа и еден ваш навивач, Малдини е класа над сите не само Занети !!
И сеа не може вие да очекувате навивачите на Милан да не реагираат на онаа глупа реченица, а уште па некој овде и го оправдува тоа и ми продава глупи финте со Адриано и го прави Занети и подобар и поголем играч од Малдини !
А сеа за курва суд мало да ви објасним некои работи, она е поделена на неколку навивачки групи од кои најголеми се Фоса дел Леони една од најстарите Ултрас групи во Италија и во која членуваат постарите членови на навивачите на Милан, и Бригаде Росонеро во која се помладите и поватрените ултраси !!
Има и неколку помали но не се битни у муабетов !!
Малдини се има закачено со еден од лидерите на Фоса дел Леони кој му барал на времето пари, и имале несогласувања подолго време. Еднаш по враќање гостински меч на аеродром кога пристигнале играчите на Милан (меч кој бил загубен) тој ист тип со неколку свои блиски другари биле на Аеродром и во еден момент кога бил близу Малдини му рекле "барем некаква корист од тебе" на што Малдини им возвратил со "Неблагодарни кучиња", и поголем дел од присутните навивачи помислиле дека им се обраќа на целата група !
И после заради тоа излезе паролата на неговиот проштален меч, а не беше симната пошто никој нема муда да му се спротистави на еден од лидерите на Фоса, не значи дека цела група го делела истото мислење или пак целата трибина !!
Затоа господине Ултра Бој не го пикај носот кај што не ти е место, и за нешто за што немаш појма !
Е сеа јас сум го гледал Малдини во дресот на Милан, он има во моите очи статус на Господ, и ја сеа да речемо да живим у Милано и после 20 години некој друг голем капитен да го води Милан, ќе го поштувам, сакам и бодрим, но за мене Гранде Капитано ќе биде само Паоло Малдини и никој друг.
Такво мислење Фоса дел Леони имаат за Франко Барези, и овој мал инцидент бил доволен да се испонашаат така, затоа ве преколнувам не тропајте више глупости за таа случка кога очигледно е дека си немате појма !!