Serie A 2011/2012

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    463
Статус
Затворена за нови мислења.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ваша глупава логика ме избудалува во овие колоквиумски часови..не ми се верува какви глупости тресите господе..зарем вие сте сериозни или се заебавате??..зошто мислам дека сосила се глупирате???

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Ваша глупава логика ме избудалува во овие колоквиумски часови..не ми се верува какви глупости тресите господе..зарем вие сте сериозни или се заебавате??..зошто мислам дека сосила се глупирате???
јас уште се мислам за овој Кировски, глуп е или пробува некои бесни методи :pos:

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.898
јас уште се мислам за овој Кировски, глуп е или пробува некои бесни методи :pos:
Јас мислам дека ти си глуп оти тај мозоко не ти мисле убаво за некои играчи, мислеш дека твојте од Рома се најаки па споредуваш ги со играчите на најтрофејнио клуб. :pos: :P

G

Gray Foxx

Гостин
Marli да те трти Балотели!
Иначе не се споредуе големина на легенди бе, зар има тричетвртини легенда и целосна легенда. И двајцата си се ценети во соодветните клубови. Е сеа ако се праи муабет за титули, Малдини води. На големо!

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Marli да те трти Балотели!
Иначе не се споредуе големина на легенди бе, зар има тричетвртини легенда и целосна легенда. И двајцата си се ценети во соодветните клубови. Е сеа ако се праи муабет за титули, Малдини води. На големо!
Точно така,ама види не е се во титулите.
Што дека пример Малдини има 432543546 титули кога не е почитуван од сопствените најватрени навивачи.
Не ми кажувајте дека тоа е само мала група.Штом се застанати пред транспарентот на Curva Sud и имале муда да извадат таква парола во која го омаловажуваат Малдини,тогаш тоа е некоја група со големи муда,пред се голема група со доста истомисленици позади нив !!!
Ако беше мала група како што некој фанови на Милан пишуваат на темава,тогаш водството на Curva Sud можело фино лепо да ги рашамара и да ги истера од трибина,во ред ?!
Затоа не продавајте муда за бубрези без потреба.

За Занети нема ништо да кажам,бидејќи би било пристрасно,но никогаш не бил омаловажен и навреден од Curva Nord со некој нивни гест или некоја парола,напротив,одлични односи има со навивачите.

Не мора да ме цитирате и да продолжите да продавате муда за бубрези.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.732
Поени од реакции
22.892
http://www.tuttomercatoweb.com/?action=read&id=308183
Поздрав до фановите на Рома :pos: Без пари ви го даваме :)
А, да, сигурно дека Рома ќе го земат за во прв тим. Ако го земат евентуално, ќе биде само за да им подава топки, или да им служи само како кукла која ќе ја дриблаат на тренингот. :icon_lol:

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.898
А, да, сигурно дека Рома ќе го земат за во прв тим. Ако го земат евентуално, ќе биде само за да им подава топки, или да им служи само како кукла која ќе ја дриблаат на тренингот. :icon_lol:
За шо сака нека им служи само да го откачеме. :icon_lol:

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.732
Поени од реакции
22.892
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.898
Не знам како можеш да зборуваш така за толку мудар и солиден играч. :icon_lol:
Единствен играч кој не се повредува е он. Секогаш е спремен за игра.:pos:Секој би сакал да го има во својот тим. :D
Сеќавам се во 2004 кога Челзи беше запален за него. :pos:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.655
Имам малку време да го потрошам залудно па ај:

После постот на Дено и нема што да се пишува, убаво ви нацрта човекот, посебно на Марли кој имаше момент на бунило и така ја почна дискусијава. Легендите не се мерат по титулите зошто во тој поглед постојат кретени со титули и играчишта кои не освоиле ништо. Батистута е легенда на Фиорентина, дури и споменик му имаат направено, иако човекот не освои ништо со виолетовите кои не се тим за такви дострели. Долги години беше симбол на тимот, кога некој ќе кажеше Фиорентина одма го гледаш ликот на Бати-гол.

Занети со Интер има освоено се освен супер-купот на Европа. ЛШ, УЕФА, Светско, Скудето, Куп на Италија. Но не е легенда поради тоа. Во изминативе 100 години од неговата кариера има покажано неверојатна лојалност кон клубот, навивачите и раководството. Има покажано неверојатно залагање на теренот и големо спортменство по кое сите го препознаваат. На своите 38 години е вистински феномен во начинот на кој сеуште им се спротиставува на многу помлади фудбалери, иако одамна ги има заминато најдобрите години. Го сруши рекордот по бројот на настапи во Интер а веројатно држи апсолутен рекорд во светот на фудбалот по број на последователни настапи од прва до последна минута, рекорди кои во принцип ги држат голманите. Надвор од теренот се бави со хуманитарна работа и навистина е пример за сите кои се во клубот и инспирација за многу млади кои почнуваат со фудбалот.

Да се омаловажуваат на било кој начин постигнувањата на Занети е момент на фрустрација или блага ретардираност. Да се мерат легендите по број на титули, посебно во земја во која судски се докажа дека истите не се освојувале на фер начин е прилично глупо.

Настрана тоа, Малдини е легенда на Милан и на италијанскиот фудбал и за среќа ние не патиме од што и да е од кое вие патите. Навивачите на Интер со транспарент го поздравија Малдини кога човекот се пензионираше и повторно, не поради титулите кои ги освоил туку поради односот на теренот кој му донесе статус на легенда. Ако се сеќавам добро, дел од транспаренот беше нешто во стил: Голем противник на теренот но секогаш коректен... Истото може да се каже и за Занети и да нема никаква грешка.

Малдини со право заслужи почит од Curva Nord и фановите на Интер, исто како што Занети еден ден ќе ја заслужи од Curva Sud и фановите на Милан.
Вие останатите ќе си останете мали човечиња.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.957
Поени од реакции
23.477
Значи да ви нацртам, ја го поштувам Занети, и сум кажал дека заслужи ист гест како оној кој Малдини го доби од Курва Норд, не го омаловажувам неговиот статус на легенда во Интер и тн.

Но едноставно неможе да биде на исто рамниште со Малдини, како што кажа и еден ваш навивач, Малдини е класа над сите не само Занети !!

И сеа не може вие да очекувате навивачите на Милан да не реагираат на онаа глупа реченица, а уште па некој овде и го оправдува тоа и ми продава глупи финте со Адриано и го прави Занети и подобар и поголем играч од Малдини !

А сеа за курва суд мало да ви објасним некои работи, она е поделена на неколку навивачки групи од кои најголеми се Фоса дел Леони една од најстарите Ултрас групи во Италија и во која членуваат постарите членови на навивачите на Милан, и Бригаде Росонеро во која се помладите и поватрените ултраси !!
Има и неколку помали но не се битни у муабетов !!

Малдини се има закачено со еден од лидерите на Фоса дел Леони кој му барал на времето пари, и имале несогласувања подолго време. Еднаш по враќање гостински меч на аеродром кога пристигнале играчите на Милан (меч кој бил загубен) тој ист тип со неколку свои блиски другари биле на Аеродром и во еден момент кога бил близу Малдини му рекле "барем некаква корист од тебе" на што Малдини им возвратил со "Неблагодарни кучиња", и поголем дел од присутните навивачи помислиле дека им се обраќа на целата група !

И после заради тоа излезе паролата на неговиот проштален меч, а не беше симната пошто никој нема муда да му се спротистави на еден од лидерите на Фоса, не значи дека цела група го делела истото мислење или пак целата трибина !!

Затоа господине Ултра Бој не го пикај носот кај што не ти е место, и за нешто за што немаш појма !

Е сеа јас сум го гледал Малдини во дресот на Милан, он има во моите очи статус на Господ, и ја сеа да речемо да живим у Милано и после 20 години некој друг голем капитен да го води Милан, ќе го поштувам, сакам и бодрим, но за мене Гранде Капитано ќе биде само Паоло Малдини и никој друг.

Такво мислење Фоса дел Леони имаат за Франко Барези, и овој мал инцидент бил доволен да се испонашаат така, затоа ве преколнувам не тропајте више глупости за таа случка кога очигледно е дека си немате појма !!

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.655
Но едноставно неможе да биде на исто рамниште со Малдини, како што кажа и еден ваш навивач, Малдини е класа над сите не само Занети !!
Објасни бе во што тоа е класа над Занети?
Ако е во број на титули во ЛШ за тоа сметај дека ти е одговорено погоре.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.957
Поени од реакции
23.477
Објасни бе во што тоа е класа над Занети?
Ако е во број на титули во ЛШ за тоа сметај дека ти е одговорено погоре.
Бројот на сите титули, бројот на индивувални награди, изјавите на сите играчи за него, квалитетот на неговите настапи на теренот и за клубот и за репрезентацијата. У сваки ебан мочан сегмент, и не планирам више да објаснуем !!

Според многумина играчот е најдобар дефанзивец на сите времиња, а Занети кој исто е дефанзивец, никогаш не ни бил спомнат во тие најтесни избори !

Ете затоа !

МАЛДИНИ >>> Занети, и енд оф д дискашн !

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Значи да ви нацртам, ја го поштувам Занети, и сум кажал дека заслужи ист гест како оној кој Малдини го доби од Курва Норд, не го омаловажувам неговиот статус на легенда во Интер и тн.

И сеа не може вие да очекувате навивачите на Милан да не реагираат на онаа глупа реченица, а уште па некој овде и го оправдува тоа и ми продава глупи финте со Адриано и го прави Занети и подобар и поголем играч од Малдини !

А сеа за курва суд мало да ви објасним некои работи, она е поделена на неколку навивачки групи од кои најголеми се Фоса дел Леони една од најстарите Ултрас групи во Италија и во која членуваат постарите членови на навивачите на Милан, и Бригаде Росонеро во која се помладите и поватрените ултраси !!
Има и неколку помали но не се битни у муабетов !!

Малдини се има закачено со еден од лидерите на Фоса дел Леони кој му барал на времето пари, и имале несогласувања подолго време. Еднаш по враќање гостински меч на аеродром кога пристигнале играчите на Милан (меч кој бил загубен) тој ист тип со неколку свои блиски другари биле на Аеродром и во еден момент кога бил близу Малдини му рекле "барем некаква корист од тебе" на што Малдини им возвратил со "Неблагодарни кучиња", и поголем дел од присутните навивачи помислиле дека им се обраќа на целата група !

И после заради тоа излезе паролата на неговиот проштален меч, а не беше симната пошто никој нема муда да му се спротистави на еден од лидерите на Фоса, не значи дека цела група го делела истото мислење или пак целата трибина !!

Затоа господине Ултра Бој не го пикај носот кај што не ти е место, и за нешто за што немаш појма !

Е сеа јас сум го гледал Малдини во дресот на Милан, он има во моите очи статус на Господ, и ја сеа да речемо да живим у Милано и после 20 години некој друг голем капитен да го води Милан, ќе го поштувам, сакам и бодрим, но за мене Гранде Капитано ќе биде само Паоло Малдини и никој друг.

Такво мислење Фоса дел Леони имаат за Франко Барези, и овој мал инцидент бил доволен да се испонашаат така, затоа ве преколнувам не тропајте више глупости за таа случка кога очигледно е дека си немате појма !!
После болдираниот дел речи су сувишне :tapp:
Логика нема,заради проклети пари и една изгубена утакмица навивачите се собрале да му се закануваат на Малдини ?
Јас ја знам приказната околу тоа и како што имам прочитано тој исти воџа на Фоса наводно му барал рекет на Малдини,по што се закачиле,но тоа не значи дека треба и парола да му се извади на проштален меч на Малдини,океј ?
Тоа се приватни работи меѓу нив двајца,а пошо тој лидерот сакал да се напраи поголем мангуп извадил парола на сред трибина на Curva Sud.Ебати менталитетот ебати,поради лични несогласувања цела трибина да биде мразена.
Глупост до глупост.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom