Serie A 2010/2011

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Serie A?

• Вкупно гласачи
    417
Не знам што очекувавте Лацио да прави освен да се брани кога игра без Зарате, Флокари, Роки... практично без напад. Кога не може да напаѓа, останува опцијата само да се брани. Или можеби требаше уште од старт да ја предаде утакмицата??? Милан напаѓаше, имаше шанси... шутот на Ибра веќе го видов во гол, али тоа е... еднаш и ние да имаме среќа. :)

Не знам што очекувавте Лацио да прави освен да се брани кога игра без Зарате, Флокари, Роки... практично без напад. Кога не може да напаѓа, останува опцијата само да се брани. Или можеби требаше уште од старт да ја предаде утакмицата??? Милан напаѓаше, имаше шанси... шутот на Ибра веќе го видов во гол, али тоа е... еднаш и ние да имаме среќа. :)

Ma доста ви беше со ова денес, сега дај боже да немате зошто вие сте ни конкурент за место во ЛШ.

Упс, Марли, извини. Ова е стварно последно. :kesa:

Ma доста ви беше со ова денес, сега дај боже да немате зошто вие сте ни конкурент за место во ЛШ.

Упс, Марли, извини. Ова е стварно последно. :kesa:

Нема шо да се извинуеш у право беше :)

Јас мислам најпаметно ќе биди да го прашаме васко бидејќи тој е надлежен за температурата во Милано и низ цела италија...не за џабе е вработен во раи за да не информира нас во македонија:):)...
Еве пријателе прогноза за температурата во Милано во четврток-
Времето Затоплува!

Хахахах , коа ке ни го збибери Бари утре каков ремет ке јадеме аууууууу :) Само реметете вие сеа :)

Ти за Рома да не беше? :pos:

не бе каква Рома, бев во Рим еднаш и така ми кажаа таму....

сретнувам еден човек на улица во Рим и го прашувам: "Lazio??" а он ми вика: "oh noooo" :pos:

Иначе според еден документарна емисија која се раскажуваше за ривалството помеѓу Рома и Лацио кажаа дека Лацио се сериозно селски тим...т.е. дека само жителите и луѓето кои живеаат од локалните места во Рим и од околу Рим навиваат за Лацио а во чисто во градот биле фановите на Рома...

Иначе според еден документарна емисија која се раскажуваше за ривалството помеѓу Рома и Лацио кажаа дека Лацио се сериозно селски тим...т.е. дека само жителите и луѓето кои живеаат од локалните места во Рим и од околу Рим навиваат за Лацио а во чисто во градот биле фановите на Рома...
Лацио е предградие на Рим исто и во Торино е слично тие што се од центарот навиваат за Торино а другите за Јувентус нешто ко цпб и фемили :)

Lazio is divided into five provinces:
776px-Latium_Provinces.png

Province Area (km²) Population Density

Province of Frosinone 3,244 496,545 153.1
Province of Latina 2,251 543,844 241.4
Province of Rieti 2,749 158,545 57.7
Province of Rome 5,352 4,097,085 765.5
Province of Viterbo 3,612 314,690 87.1

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom