Serie A 2010/2011

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Serie A?

• Вкупно гласачи
    417
Деко доста плачеш бе признај пораз не биди дунда.

А Пандев се гледа колку е јак уууууууууууу кине еј кине !!!! Еден Оби и Кутињо што буквално незнае да оди а не па да дрибла се пред него. :tapp:

Пандев најдобар е сезонава е лост 10 сезона :)

Деко доста плачеш бе признај пораз не биди дунда.

А Пандев се гледа колку е јак уууууууууууу кине еј кине !!!! Еден Оби и Кутињо што буквално незнае да оди а не па да дрибла се пред него. :tapp:

Шо го дрвиш бе ? Кај се жалев ја нешо ?

Уосталом читај ФЦ интер на Фб или нешо ....да вииш кој е најреален ;]

Гатузо за 3 старта не доби втор жолт ?

Компензирање ? hi

+ Тоти тргна да го тепа Оливеира и кузнае шо друго зборел/праел ... го знаат сите што гнидетина е ....

ххх епа кога Тоти доби црвен немаше компензација!!

ахам а сега правиш разлика меѓу тоа како Тоти тргнал да го тепа играчот, а Пандев во овој случај веќе го стори тоа и здраво го струполи на земја Абате... имав тука ставено линк во кој потврдуваат дека Тоти ниту зборувал нешто навредливо нути правел нешто...

мое мислење е дека одлуката на Таљавенто беше исправна што му даде само жолт на Пандев, но само го споредив случајот со оној на Тоти каде што неправдено доби црвен за иста ситуација како оваа на Пандев

ххх епа кога Тоти доби црвен немаше компензација!!

ахам а сега правиш разлика меѓу тоа како Тоти тргнал да го тепа играчот, а Пандев во овој случај веќе го стори тоа и здраво го струполи на земја Абате... имав тука ставено линк во кој потврдуваат дека Тоти ниту зборувал нешто навредливо нути правел нешто...

мое мислење е дека одлуката на Таљавенто беше исправна што му даде само жолт на Пандев, но само го споредив случајот со оној на Тоти каде што неправдено доби црвен за иста ситуација како оваа на Пандев

Абе , вечити комплекс од Интер ...да му ебам матер ... ОК нека му дае само Жут на Пандев - АКО АБАТЕ НЕ ТРГНА ДА СЕ ТЕПА ГУРА ПЉУКА И СЕ ОСТАЛО

така !?

Абе , вечити комплекс од Интер ...да му ебам матер ... ОК нека му дае само Жут на Пандев - АКО АБАТЕ НЕ ТРГНА ДА СЕ ТЕПА ГУРА ПЉУКА И СЕ ОСТАЛО

така !?

Прво требаше да му даде на Пандев црвен заедно со Абате ако веќе даваше Пандев го бутна Абате не направи ништо..

така !?

абе зашо се губиш вака на моменти... знаеш ли да водиш нормална дискусија?? кои црни комплекси ги спонуваш?? се читаш ли??
ти кажав, ја споредив ситуацијата со онаа на Тоти кој постапи исто како Пандев... сакав да кажам дека црвениот картон на Тоти беше незаслужен, бидејќи таквите потези се санкционираат со жолт како во случајот на Пандев, а не директен црвен.

--- надополнето ---

Прво требаше да му даде на Пандев црвен заедно со Абате ако веќе даваше Пандев го бутна Абате не направи ништо..

ситуацијата си беше на место според мене... и двајцата заслужија по еден жолт...
но за истата ситуација Тоти и Оливеира добија директни црвени, што беше грешка на судијата на тој меч(не ми текнува кој беше), но повторувам Таљавенто постапи правилно.

абе зашо се губиш вака на моменти... знаеш ли да водиш нормална дискусија?? кои црни комплекси ги спонуваш?? се читаш ли??
ти кажав, ја споредив ситуацијата со онаа на Тоти кој постапи исто како Пандев... сакав да кажам дека црвениот картон на Тоти беше незаслужен, бидејќи таквите потези се санкционираат со жолт како во случајот на Пандев, а не директен црвен.

--- надополнето ---

ситуацијата си беше на место според мене... и двајцата заслужија по еден жолт...
но за истата ситуација Тоти и Оливеира добија директни црвени, што беше грешка на судијата на тој меч(не ми текнува кој беше), но повторувам Таљавенто постапи правилно.

Зашо имаш комплекси од Интер - Затоа.

И морам да ти цртам што и како е ..... Си беше за жут ситуацијата (да му удреше бокс или нешо а овој да не вратеше , ок ....само Пандев - Абате врати - Доби жут исто = црвен)

+ Абате му се ссна на Пандев прв ко шо памтам ??

Зашо имаш комплекси од Интер - Затоа.

И морам да ти цртам што и како е ..... Си беше за жут ситуацијата (да му удреше бокс или нешо а овој да не вратеше , ок ....само Пандев - Абате врати - Доби жут исто = црвен)

+ Абате му се ссна на Пандев прв ко шо памтам ??

Деко па да му ебем матер читај бе:)!!! таман си беше ситуацијата, нели читаш дека и јас истото го пишав?? не сум рекол дека Пандев требало да добие црвен и знам дека Абате имаше жолт и затоа испадна, те сватив јас, но ти мене неможеш да ме сватиш... еве по трети пат ќе ти обајснам: ситуацијата Пандев-Абате си беше за жолт, а таква иста ситуација беше и онаа на Тоти-Оливеира но тиа добија неправдeно директни црвени, тоа сакав да го кажам, дека и Тоти и Оливеира требаа да поминат само со жолт!!! сега мислам дека ме свати.

и на крај навистина сакам да знам зошто мислиш дека имам комплекси од Интер, ме интересира??
ако сакаш да знаеш после Лацио највеќе го мразам Јуве, Интер е некаде подолу на таа листа, а тоа што во последните 5години Интер и Рома беа главни конкуренти за титулата и каде што Интер ги освои сите 5 скудета по ред а Рома само некој куп и суперкуп неможе да ги смени нештата кај мене и не створи некоја посебна омраза спрема клубот Интер, таков е случајот кај повеќето фанови на Рома, барем постарите...
таков не е случајот кај фановите на Јуве, барем јас така приметив... еве ти еден пример, зачленет сум на форумот Рома Балкан и по некое време се зачленува еден фан на Јуве, кога го видовме тоа сите му пишавме во стилот што к*р бара на форумот, а тој кажува дека дошол поради тоа што ние фановите на Рома сме имале нешто заедничко со фановите на Јуве,а тоа било омразата спрема Интер и како тој како фан на Јуве повеќе би сакал Рома да ја освои титулата отколку Интер бла бла, на ова сите фанови на Рома му одговорија дека тие повеќе го мразат Јуве отколку Интер и тоа неговото мислење за заедничата омраза кон Интер падна во вода, што е најжално типот кажа дека има 22год. јас лично го прашав дали истиот тој би се зачленил на Рома Балкан форумот доколку тој постоел на почетокот на овој милениум и дали тогаш би кажал дека повеќе сака Рома да освои титула него Интер, ме свати нели... сакав да ти кажам дека ние навивачите на Рома сме горди и некој како тебе не може да ни ја сруши гордоста! биди поздравен и нема потреба да ми објаснуваш за моите комплекси од Интер!!

значи вакви кошкања има на секоја утакмица во секоја лига, па не скокате толку да објаснувате... ама денес беше посебно зашо Македонец беше замешан и "МОРАШЕ" да добие црвен картон.. мислам тоа што го направи беше за две години во самица, не за црвен картон.... ах бре Македончее, Македонче и после крив ти е некој друг... ПУ Ј'ЗК

Што санкции треба да има бе момче?
Ова што се деси го има не секое дерби...

п.с што е малоумен Абате малоумен е :)
Пандев го акна од земја Абате-намерно отиде и заслужи директен црвен картон....многу добро се виде на повторената снимка,ако важи ревизија на казната од снимка треба да биде санкциониран најмалку 2 натпревара.....такви слични скандали знаат да прекинат натпревари...

Пандев го акна од земја Абате-намерно отиде и заслужи директен црвен картон....многу добро се виде на повторената снимка,ако важи ревизија на казната од снимка треба да биде санкциониран најмалку 2 натпревара.....такви слични скандали знаат да прекинат натпревари...
Во која лига? :)

Брокери, пазари... сега и ревизии почна Иве да ни спомнува... дај бе кажи што книга читаш да прочитаме и ние? :)

Иначе за ситуацијата со Пандев не знам, али Гатузо си заслужи чист втор жолт картон но судијата оценил дека немало потреба :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom