Serie A 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Serie A?

• Вкупно гласачи
    417
С

сашенко

Гостин
Крај на мечот Јувентус Сампдорија 3-3 конечен резултат.Можеше повеќе јуве ама тоа е тоа...

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Ова како кренало, по се изгледа Интер пак ќе освои... Ама уште е рано, има време за киксови. :)

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
оваа година изгледа ќе биде поинтересна во однос на предходните зашто во првиве 2 кола скоро сите фаворити кикснаа барем по еднаш
Милан мој вчера место да забележи сигурна победа си го изеде убаво од чезена
предходното коло интер и јуве кикснаа
рома и ова и предходното(ама сеа со чезена се гледа дека баш и не кикснале:pipi:)
Па и Џенова ќе ја ставам тука со киксот денес
Се на се мислам дека до крај ќе биде неизвесно и дека во последно коло ќе се одлучат првите 3 позиции :smir:

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Супер натпревар беше Јувентус-Сампдориа,малку фалеше Јуве да дојде до 3-те бода.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
првите кола покажаа колку неспремни и несериозни влегуваат претендентите за освојување на Калчото годинава.....сепак останува Интер со нов тренер,Милан со значително подновен состав-допрва треба да покажат СЕ што имаат,Рома која по мене претрпе најмалку измени и требаше да се покажи најстабилна на почетокот и е најголемо разочарување(по мене) и Јувентус со целосно реконструиран состав-не се знае крајниот потенцијал и можности-ќе покажат наредните неколку кола дали ќе го биде годинава....

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.966
Поени од реакции
23.529
Serie A Is The Most Competitive League In Europe
Unlike the Premier League where anyone below the European places are often crushed 6-0 by Chelsea, Manchester United and Arsenal, there are no easy games in Italy. Only the Bundesliga can get even close to matching Serie A for competitiveness throughout the league. Indeed, things are so tight this season that many critics believe that 70 points may be enough to win the Scudetto.
Е сеа колку е ова добро а колку е лошо, за квалитетот на лигата! Ја мислим дека е добро, што има вакви мечеви во кои, Чезена, Болоња , Бари и тн. можат да ги изненадат големите !

С

сашенко

Гостин
Има многу такви екипи во италија кои се мали и не очекуваме многу од нив а сепак имаат добри тимови.Обично не успеваат да направат многу во текот на сезоната ама сепак играат добро во големите мечеви...

Kajgana Shop

На врв Bottom