Serie A 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој според вас ќе ја освои Serie A во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    534
Статус
Затворена за нови мислења.
А од Интер кој ќе го викне ? :pos2:

Е овие сакативе од Јуве сите ги викнал ако Јакинта го викнал може Балотели да го викне Ван Бастен е за него.Срамно е и Миколи што не го викнал.
А за Касано стварно се понаша како магаре не знам можеби го одбил не сакал да оди во Јуве но од Касано нема подобар на негова позиција зад напаѓачите.
Најдобар напад според мене е Касано,Миколи и Балотели.
Овие на Јуве беа во форма пред 4 години сега се желки.

Teшко дека Сантон ке игра, правеше операција и не верувам дека ке биде 100% фит за СП.
А и цела сезона имаше фрки со повредата, мада како што гледам за Липи тоа не е проблем, со оглед на фактот дека го повикал и Јакинта на поширокиот список.

Како и да е, неам ништо против овој играч, али Легро е тотално непотребен, башка, ја не гледам играч во моменталниот тим на Италија кој може да се истакне ко лидер во екипата.

Тоти, Касано, Миколи, да беа они во комбинација убеден ке бев дека ке догураат до 4 најдобри у Свет, вака тешко, многу тешко.

Италија не ја “вади“ ништо на СП.....моментално со формата на овие играчи испаѓа уште во групата....сепак има уште некое време да се одлучи дефинитивно првата постава

Италија не ја “вади“ ништо на СП.....моментално со формата на овие играчи испаѓа уште во групата....сепак има уште некое време да се одлучи дефинитивно првата постава

Само вие отпишувајте ги :wink:

Само вие отпишувајте ги :wink:

Чекај да ги болдирам :)

Goalkeepers: Buffon, Marchetti, De Sanctis, Sirigu

Defenders: Bocchetti, Bonucci, F. Cannavaro, Cassani, Chiellini, Criscito, Grosso, Legrottaglie, Maggio, Zambrotta

Midfielders: Camoranesi, Candreva, Cossu, Gattuso, Marchisio, Montolivo, Pepe, Palombo, Pirlo

Forwards: Borriello
, Di Natale, Gilardino, Pazzini, Iaquinta, Quagliarella

Со овие болдирани инвалиди од играчи вие со цел памет мислите дека Италија ќе може да му се спротистави на едни Бразил/Шпанија/Англија. Помина времето на Азурите, имаа добри генерации на последниве 2-3 првенства колку што можам да ги запаметам. Во однос на претходните состави, можам најкомотно да кажам дека ова е најлошиот состав на Италија во последнава деценија.

Не очекувам ама баш ништо на ова СП од Италија. Во нападот не игра еден Роси, се разбира, место му фатил еден кретен од напаѓач Јакинта. Што се однесува до другите болдирани, како мислите да им се спротистават на еден среден ред на Англија или пак Бразил, срамота е она, Легро, Маркисио, Монтоливо, Замброта...

Аквилани не е лош.

Не се снаоѓа во Англија и ако се сеќаваш и минатото СП Липи не повика ниту еден од странство тогаш Касано во Реал играше и не го повика..

Италија како секогаш одбрана јака,слаб напад и пак ќе се извлечат на крај не даваат многу голови ама не ни примаат..

Чекај да ги болдирам :)

Не очекувам ама баш ништо на ова СП од Италија. Во нападот не игра еден Роси, се разбира, место му фатил еден кретен од напаѓач Јакинта. Што се однесува до другите болдирани, како мислите да им се спротистават на еден среден ред на Англија или пак Бразил, срамота е она, Легро, Маркисио, Монтоливо, Замброта...

Маркизио е еден од најдобрите и најконстантните играчи на Јувентус оваа сезона. До овој момент на сезоната, за неговите перформанси беше пофален од Жаки, а Ферара на заминувања го издвои токму него како играч кој покажал најголем напредок, најголеми залагања и најдобри перформанси за тимот.

Се работи за еден од најперсепктивните млади играчи на таа позиција.
Биди сигурен дека Липи сигурно ке го стави на крајниот список.

п.с. Леле, она со Џ. Роси ми ги избуши очите. Играч/лижавче. Али такви се италијанските медиуми, колку и да не разбира фудбал, тие ке го пуваат до бесвест само затоа што е италијанец.

ајде бе се знаеше воа вчера, ебате кутрите сироти Лацио, комуналка тим станавте, услужно-набавен со карактер на искористување.

нека напраат среќниците двојна титула бидејќи купот е наш.

а Јуве нека тркнат на групна сесија до Ватикан :uvo:

3. Виола
2. Лацио
1. Јуве

најголемите флопови сезонава.

3. Рома
2. Палермо
1. Сампдорија

со поголем ачивмент од предвиденото.

се мачел да болдира,како да другите вредат нешто-посебно Џилардино и Гатуса бо,бо,бо......останатите се играчи од просечни екипи,ако вределе досега ќе го носеле дресот на некој шампионски тим,меѓутоа нигде нема понуди за тие играчи....Кваљарела и Ди Натале се добри за таму каде што се,да ги купи некој тим со амбиции нема ни на клупата да се најдат,слично мислење и за другите,да не набројувам посебно.....не знам зошто не рачуна воопшто на Миколи,човекот барем дава 100% од себе кога е ставен на теренот:toe:

Милан не е Милан од пред две години тоа мора да се признае и тешко дека ќе биде прв годинава без компактна игра како што имаше.Леонардо ќе има многу работа додека го најде вистинскиот состав.После непреспани ноќи со приателските со Интер,Баерн и Бока кој Милан се покажа во многу лошо издание.Ќе се мачат цела година не дека нема да се борат за прво место али ќе заостануваат по шес,седум бода зад Интер и Јуве.Иако пријателските не значат многу токму затоа служат да се види до кај е тимот а Леонардо може ќе изненади со некоја тактика.

Јувентус е главен фаворит според мене и редно е да биде прв по толку кобни години и куп работи шо му се десија и мислам дека се спремни и зрели(Failed) да го надитрат Интер и да дојдат до тронот.Е сега за лига шампиони ќе биде потешко зошто се таму Реал(редовни пациенти)Барса,Челзи,Манчестер и др.Очекувам максимум полу финале ако имаат среќа зошто не финале(сум бил пијан гарант).Да се вратиме на Сериа а.Фиорентина,Рома и Наполи(точно) мислам дека ќе водат битка за лш и таму ќе биде интересно а може и да поматат некој бод на појаките.
За Интер не треба да се коментира фаворити во изминативе години па и сега така да ќе се види на крај колку се јаки(точно).

ауу аууу ауу ги гледав првите страници на темава и не само на мене туку очекувањата на сите беа дека интер и јуве ќе се борат за титула прочитајте и сами.За горниот пост сум бил во право за долниот далеку од точна констатација

се мачел да болдира,како да другите вредат нешто-посебно Џилардино и Гатуса бо,бо,бо......останатите се играчи од просечни екипи,ако вределе досега ќе го носеле дресот на некој шампионски тим,меѓутоа нигде нема понуди за тие играчи....Кваљарела и Ди Натале се добри за таму каде што се,да ги купи некој тим со амбиции нема ни на клупата да се најдат,слично мислење и за другите,да не набројувам посебно.....не знам зошто не рачуна воопшто на Миколи,човекот барем дава 100% од себе кога е ставен на теренот:toe:
hahaha ne be ne vredi gilardino, da ne bese gilardino italija nemase da ide na svetsko, toj gi plasirase, na poslednite 2, voedno resavacki utakmici protiv irska i kipar postigna 4 gola Gilardino ima sigurno mesto u timot sakale vie ili ne , i realno od klasicnite spicovi e najdobar. Iaquinta na 35 natprevari ima postignato 5 gola, i toj ke igra pred gilardino ? ne bidete smesni

Според мене Италија може да помине групи и да биде конкурентна само ако се извади овој тим:
---------------Буффон------------
Замброта--Киелини---Легро/канаваро/Бонучи----Кришито/Сантон

---Маркизио---------Пирло---------Де Роси

--Бориело/Џ.Росси----------Пацини----------Ди натале

Ама малце е нереално бидејќи Во случајов Ди натале и Бориело/Џ.Росси нема шанси да помагаат во средина бидејќи не се таков тип на играчи ,А и Липи нема никаква теорија да се реши на ваква отворена варијанта но јас ја извадив оваа формација од аспект на квалитетот на играчите(најдобар состав т.е.)..средината ако биди ваква е ок само уште да се имаше квалитетни крила(пр.Касано)..ќе беше добро донекаде..ама сепак за конкрентен тим треба да се има и квалитетна клупа а Италија тоа го нема..ама и Липи не е крив поради оваа ситуација бидејќи Италија од било кога има најмал број на квалитетни поединци и тие се донекаде играчите што располага стариот волк...се на се задоволни би требало да бидиме ако стигниме 1/4 финале..ако не се стигни до таму за Италија натпреварувањето ќе се смета за неуспешно а се погоре ќе се смета како јаготка на шлагот..

Многу слаб состав имаат Италијанците ова СП нема да се изненадам и ако отпаднат по групи :toe:. Ех на времето со еден Буфон во форма,Неста,Канаваро,Тоти,Виери :vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom