Serie A 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој според вас ќе ја освои Serie A во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    534
Статус
Затворена за нови мислења.
Ќе ги декласира значи на Палермо,Наполи и Фиорентина.
Зошто тогаш Ливерпул не ја декласира на Фиорентина.Наполи на пример оваа сезона даде над 50 милиони за засилувања.
А Стоук и Виган ми се на исто ниво како и Удинезе и Парма.

Фулам ти е доволен доказ за се...И немој да ми кажеш дека Фиорентина е подобра од Ливерпул или дека Наполи дал повеќе пари од Ман.Сити....не тропај бе чоек размисли што збориш!

Липи нека се лечи срамота Касано не го зима заслужува човекот:uvo:
Пишав дека се скарани а подоле и Стара Дама објасни зошто се скарани така да...

Фулам ти е доволен доказ за се...И немој да ми кажеш дека Фиорентина е подобра од Ливерпул или дека Наполи дал повеќе пари од Ман.Сити....не тропај бе чоек размисли што збориш!

А ти пак немој да ми кажеш дека каубојецот Демси и Замора се подобри од Буфон,Киелини,Диего и Трезеге.
Во Англија Арапите фрлат многу пари ќе видиме до кога тоа ќе трае.

А ти пак немој да ми кажеш дека каубојецот Демси и Замора се подобри од Буфон,Киелини,Диего и Трезеге.
Абе ајде, Фулам му е мерило за јачината на Премиер лигата, а двојниот пораз на Ливерпул од Виола не му е. Што има повеќе да се расправаш?

Хахахахаха па коа ке видиш подобри се...Стигнаа до финале во лига европа...А што направија Буфон,Киелини,МАркизио хахахаха?????????

Каде ли ќе беше англискиот фудбал без парите на Арапите, јапанците, русите, американците. . .
Оо да, каде ли ке беше фудбалот без неанглиските тренери на големта четворка.
Мм, каде ли ке беше фудбалот на Англија ако лигата не беше составена од интернационалци.

И за крај, Каде ли ќе беше денес репрезентацијата ако сеуште ја водеше СтиФ Мекларен :tv:

Каде ли ќе беше англискиот фудбал без парите на Арапите, јапанците, русите, американците. . .
Оо да, каде ли ке беше фудбалот без неанглиските тренери на големта четворка.
Мм, каде ли ке беше фудбалот на Англија ако лигата не беше составена од интернационалци.

И за крај, Каде ли ќе беше денес репрезентацијата ако сеуште ја водеше СтиФ Мекларен :tv:

Каде ли се Италијанците во Италија?????????????????????????????????????????????????????????????????????????Италијанска Серија А стана United Africa

Да да...Во Болоња Триестина Мантова има Италијанци се сложувам:)

Каде ли се Италијанците во Италија?????????????????????????????????????????????????????????????????????????Италијанска Серија А стана United Africa

Види, факт е дека италијаните играат во Италија највеќе, исто како што е општо познато дека енглезите играат само во Англиско првенство. А за квалитетот како нации, самите титули говорат кој е кој...

Види, факт е дека италијаните играат во Италија највеќе, исто како што е општо познато дека енглезите играат само во Англиско првенство. А за квалитетот како нации, самите титули говорат кој е кој...

Зборам за клучни играчи во јаките тимови...ЈАс сум навивач на Интер...ама у првите 11 нема ни еден италијан...Навивач сум и на Ливерпул каде и покрај шпанската инвазија ГЛен Џонсон Џерард и Карагер се тројца стартери Англичани!

Зборам за клучни играчи во јаките тимови...ЈАс сум навивач на Интер...ама у првите 11 нема ни еден италијан...Навивач сум и на Ливерпул каде и покрај шпанската инвазија ГЛен Џонсон Џерард и Карагер се тројца стартери Англичани!

Абе на прошло светско, така беше во италијанска репрезентација. Сега не е така, има смена на генерации итн, затоа типувам на катастрофа.

Италијанци:

Интер 5
Рома 14
Милан 16
Сампдорија 24
Палермо 15
Наполи 18
Јувентус 16
Џенова 15

Вкупно: 123

Англичани:

Челзи 7
Манчестер 9
Арсенал 4
Тотенхем 13
Ман Сити 10
Астон Вила 18
Ливерпул 3
Евертон 12

Вкупно: 76

:tv:

Карагер е веќе неколку години пензиониран од репрезентативниот фудбал токму затоа што не беше во плановите на англиските селектори за стартна постава.

Инаку од Јувентус има двајца клучни стартери за Италијанската репрезентација без кои истата не може да биде замислена, Буфон и Киелини. Ако се вратам на СП 2006, клучни беа Буфон, Канаваро, Замброта, Каморанези надополнети со Дел Пиеро од клупата. Сега тука се Гросо, Каморанези (двајцава не ми прават многу мерак ама што е тука е) и секако Маркизио кој дефинитивно си го заслужи местото во својата репрезентација.

Карагер е веќе неколку години пензиониран од репрезентативниот фудбал токму затоа што не беше во плановите на англиските селектори за стартна постава.

Инаку од Јувентус има двајца клучни стартери за Италијанската репрезентација без кои истата не може да биде замислена, Буфон и Киелини. Ако се вратам на СП 2006, клучни беа Буфон, Канаваро, Замброта, Каморанези надополнети со Дел Пиеро од клупата. Сега тука се Гросо, Каморанези (двајцава не ми прават многу мерак ама што е тука е) и секако Маркизио кој дефинитивно си го заслужи местото во својата репрезентација.

Хахаххаха МАРКИЗИО ЗАСЛУЖИЛ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХА

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom