Serie A 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој според вас ќе ја освои Serie A во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    534
Статус
Затворена за нови мислења.
Оставете ги па и вие нека дишат луѓето, барем да имаат надеж за Интертото :tv:
Ајдееее, како го кажа, ќе помисли човек дека сме 20+ разлика во бодови:pos2:

Муабетот ми е дека не е згрешено со намера. Ваков, потполно ист пенал доби Бразил на Светското првенство во Јапонија и Кореја 2002 против Турција. Многу е тешко да се процени каде е направен прекршокот ако играчот врз кој е направен истиот, е во трк и притоа паѓа во шеснаесетникот.

Брат ме заболе за пеналот ама не ни мачкај очи, цел метар има.

И ако добил Бразил со Турција не значи дека имали/немало намера. Тоа Светско карневал беше судењето.

Оставете ги па и вие нека дишат луѓето, барем да имаат надеж за Интертото :tv:

Нема повеќе Интертото...

Брат ме заболе за пеналот ама не ни мачкај очи, цел метар има.

И ако добил Бразил со Турција не значи дека имали/немало намера. Тоа Светско карневал беше судењето.
Па, пробувам да го оправдам судијата, нас, било кој, наместо да кажам "ме боли к*р, важно тепавме".

A за карневалот си потполно во право...

Пенал апсолутно немаше.
Судијата погреши со проценката каде е направен пенало но мене ме чуди зошто не му даде црвен на играчот на џенова :nesum:

Па, пробувам да го оправдам судијата, нас, било кој, наместо да кажам "ме боли к*р, важно тепавме".

A за карневалот си потполно во право...

А бе сите сакаме да ги оправдаме некогаш ама премногу големи кретени се за да ги оправдаш. Ете што вика Никола, ако е фаул онда е и црвен (последен човек во одбрана). Елементарни правила не почитуваат, како да ги оправдаш...

И на Интер му беа доделени дузина фантомски пеналчиња:

А имаше пенали врз Интер кои што не беа судени

Да продолжам со фантомските пеналчиња на штета на Интер и смешни црвени картони кои одлучуваат титула?

п.с. Ау да, ке заборавев - Судиско убедување:tv:

Сите имале некаква корист од судии бе, сите, али проблемот е што само за Интер се фаќаФте у последно време, дури и лани иако споредбено со останатите конкуренти Интер беа најмалку помагани од судии, тоа го говореа фактите.
Убаво рече Мурињо лани, ајде, ке збориме за играта со рака на Адријано, али сакам да збориме и за Се останато уз факти и аргументи. :toe:

Штета што Елкан ги нема божјите способности на Морати иначе сеа Интер у втора лига ке беа. :(

Ај кажи ми како ова не е пенал цел го однесе ни топка не закачи а Ибра беше сам пред голот.

Како бе сите имале корист од судии? Дали ти тоа мислиш и на Интер тука?
Па нели Интер беше оној чистиот во италијаснкиот врв? Како сега наеднаш сите имале корист од судии? Кој се тоа сите?

Ова погоре не е корист, ова погоре се гага поени. Тука има околу 10 поени само од пенали. Кај се тука, црвени картони, кај се тука пенали на штета на Интер, кај се тука голови од офсајд на Интер?

Ало Син, во 2007 грабеж се дешаваше на терените бе. На Интер му беше дадена титула онака, од лепота. Во таа ебана 2007 секоја втора утакмица за Јуве имаше најмалку по 2-3 контроверзни одлуки, памтиш нели?

Срамота е да разговораме за наместени утакмици, кога и јас и ти знаеме дека и Интер мести на дебело. Не велам дека Јувентус не местел, ама нема да ми докажеш никогаш дека Интер бил оној чистиот во италијанскиот фудбал, оној за пример како што тоа го правеше Морати. Срамота е, мислам, и кор и слеп ке види дека во 2007 и 2008 Интер беше прогласен за шампион уште пред прво коло. . .

Ај кажи ми како ова не е пенал цел го однесе ни топка не закачи а Ибра беше сам пред голот.

Абе ајде не ми тропај глупости, не сум слеп! Реално гледам што е пенал, а што не е - не ги ставам на памет.

Во моментот на ударот Ибрахим не се помрднува од место, али кога ја промашува се фрла како покосен.

Ама чекај малце, ако одиме по твоите логики аналогни на ПРЕТПОСТАВКИ, јас слободно можам да кажам дека по доаѓањето на Моџи во Јуве, Јувентус местел, доволно е да се сети човек на 98ма или на заедничките, пази, заеднички протести на фановите на Лацио и Рома во Рим поради лошото судење односно судење на сметка на Јуве и Милан ( тогаш Интер имаа лоша сезона ) .

Ајде, слободно, ке удриме на претпоставки ... до утре може да тераме. :wink:

Како бе сите имале корист од судии? Дали ти тоа мислиш и на Интер тука?
Па нели Интер беше оној чистиот во италијаснкиот врв? Како сега наеднаш сите имале корист од судии? Кој се тоа сите?

Ова погоре не е корист, ова погоре се гага поени. Тука има околу 10 поени само од пенали. Кај се тука, црвени картони, кај се тука пенали на штета на Интер, кај се тука голови од офсајд на Интер?

Ало Син, во 2007 грабеж се дешаваше на терените бе. На Интер му беше дадена титула онака, од лепота. Во таа ебана 2007 секоја втора утакмица за Јуве имаше најмалку по 2-3 контроверзни одлуки, памтиш нели?

Срамота е да разговораме за наместени утакмици, кога и јас и ти знаеме дека и Интер мести на дебело. Не велам дека Јувентус не местел, ама нема да ми докажеш никогаш дека Интер бил оној чистиот во италијанскиот фудбал, оној за пример како што тоа го правеше Морати. Срамота е, мислам, и кор и слеп ке види дека во 2007 и 2008 Интер беше прогласен за шампион уште пред прво коло. . .

Абе ајде не ми тропај глупости, не сум слеп! Реално гледам што е пенал, а што не е - не ги ставам на памет.

Во моментот на ударот Ибрахим не се помрднува од место, али кога ја промашува се фрла како покосен.

тое брат никој неможи да докажи дали местеле или не местеле јас сепак мислам дека интер имаше и таа година најквалитетна екипа едноставно ако не станеше интер шампион кој ќе станеше рома???интер таа година ќе го изгубеше скудетото за малце поради идиотот манчини, грабеж на терените???па кога јувентус го победи интер 1-2 на меаца првиот гол колку што се сеќавам на јувентус 1 метро офсајд беше ако гледаме така(каморанези се сеќаваш),и не знам зошто толку вие се буните за таа сезона кога не бевте ни близу за освојување на титула(прва сезона ви беше после испагањето во сериа Б) онаа утакмица милан-интер 2-1 се гледаше од врв дека е местена во таа сезона во сите кладилници во битола памтам блокирана беше за единица(интер му ја даде на милан за ЛШ да одат ама ја посраја тие 5 завршија)....знајш како беше исто јувентус 1997/1998....се сеќаваш?

Ама чекај малце, ако одиме по твоите логики аналогни на ПРЕТПОСТАВКИ, јас слободно можам да кажам дека по доаѓањето на Моџи во Јуве, Јувентус местел, доволно е да се сети човек на 98ма или на заедничките, пази, заеднички протести на фановите на Лацио и Рома во Рим поради лошото судење односно судење на сметка на Јуве и Милан ( тогаш Интер имаа лоша сезона ) .

Ајде, слободно, ке удриме на претпоставки ... до утре може да тераме. :wink:

Ма кои претпоставки бе !? Гледам бе брат! Гледај ги горе клиповите, види што се дешава. Брука, ебаго. Смешно испаѓа. Ова и некој што не прати фудбал ке сконта у 3 секунди. Ти текнува на судијата пред некое време кога кажа дека му биле вршени пристисоци за да се намали казната на Кордоба.

Све ова што го гледам се факти и аргументи не треба никој да ми каже. Плус, види го клипот на Кико во Јувентус. Смешно е брате да збориш дека Интер не местел. Ок, местел, тоа е тоа, ние од тука како навијачи на двата клуба не можеме да направиме ништо освен да гледаме.

Дај нека ми извади некој клипови од грешки на судии во корист на Манчестер за 2007 и 2008 за подарени 265 пенали, уште штродупло повеке на нивна штата, и црвени картони на дирктни ривали ?

Нема, затоа што е не местено едноставно.

тое брат никој неможи да докажи дали местеле или не местеле јас сепак мислам дека интер имаше и таа година најквалитетна екипа едноставно ако не станеше интер шампион кој ќе станеше рома???интер таа година ќе го изгубеше скудетото за малце поради идиотот манчини, грабеж на терените???па кога јувентус го победи интер 1-2 на меаца првиот гол колку што се сеќавам на јувентус 1 метро офсајд беше ако гледаме така(каморанези се сеќаваш),и не знам зошто толку вие се буните за таа сезона кога не бевте ни близу за освојување на титула(прва сезона ви беше после испагањето во сериа Б) онаа утакмица милан-интер 2-1 се гледаше од врв дека е местена во таа сезона во сите кладилници во битола памтам блокирана беше за единица(интер му ја даде на милан за ЛШ да одат ама ја посраја тие 5 завршија)....знајш како беше исто јувентус 1997/1998....се сеќаваш?

Абе не викам дека Јувентус не местел. Ама срамота е да се каже дека Интер не местел кога тоа е ептен очигледно. Сети се на црвениот картон Мексес што го заработи против Интер - тоа беше еднкво на комедија дел арте.
Мал миљон одлуки беа донесени во корист на Интер таа година.

Иди на јутуб глеј ги клипчињата правени за Јуве пред Калчополи, значи не за сезоните за кои и беа осудени, иди гледај ги инсертите од мечот во 98ма кога чист пенал не беше досуден за Интер против Јуве ... реков ја, ти идеш на претпоставки за тие 2 сезони, ја идам за дупло повеќе пред Калчополи.
Одиме аналогно на твоите логики, зашто колку што наводно држат твоиве муабети, држат и моите. :wink:

п.с. Нејкеш да видиш што Се се случуваше контра Арсенал оваа сезона, само таму не кукаат вака.

Абе не викам дека Јувентус не местел. Ама срамота е да се каже дека Интер не местел кога тоа е ептен очигледно. Сети се на црвениот картон Мексес што го заработи против Интер - тоа беше еднкво на комедија дел арте.
Мал миљон одлуки беа донесени во корист на Интер таа година.

Значи Морати е најмоќен човек во Италија чим премиерот и фамилијата Ањели ѓи надмудри ги намести за местење.
Ќога ќе докажат во суд дека местел Интер тогаш ќе речеме дека Интер местел.

Иди на јутуб глеј ги клипчињата правени за Јуве пред Калчополи, значи не за сезоните за кои и беа осудени, иди гледај ги инсертите од мечот во 98ма кога чист пенал не беше досуден за Интер против Јуве ... реков ја, ти идеш на претпоставки за тие 2 сезони, ја идам за дупло повеќе пред Калчополи.
Одиме аналогно на твоите логики, зашто колку што наводно држат твоиве муабети, држат и моите. :wink:

п.с. Нејкеш да видиш што Се се случуваше контра Арсенал оваа сезона, само таму не кукаат вака.

Не ги врти работите, знаеш што сакам да ти кажам. Не го оправдувам Јувентус, ама не гледам причина зошто Јувентус да не мести кога истото го прават и Интер и Милан.

Иначе, апла се гледа дека 2007 и 2008 се местени првенства. Нема потреба да го браниш Интер, едноставно тоа е така. Многу "судиски грешки" има во корист на Интер, за да помислам дека се ненамерни или случајни. Апла очигледно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom