Serie A 2009/2010

Кој според вас ќе ја освои Serie A во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    534
Статус
Затворена за нови мислења.

Harry Potter

Imperius
Член од
14 септември 2005
Мислења
2.551
Поени од реакции
1.547
Интер - иако многумина мислат дека со заминувањето на Ибра Интер е ослабен, а прво и јас бев меѓу тие, сепак кога ќе размислам убаво воопшто не е така. Ето’о е и повеќе од достојна замена, играч од светска класа, а плус тоа нападот е побогат и за Милито кој лани даваше гол кога ќе посакаше. Ибра важеше за егзекутор на малите тимови, додека на пример во Лигата на Шампионите никаде го немаше. затоа повторно Интер е најголем фаворит според мене.

Јувентус - дефинитивно единствениот клуб кој може да му парира на Интер во моментов. донесоа добри играчи, ги задржаа стандардните, се на се убав и позитивен трансфер пазар. ако не дојдат до Скудеттото тогаш второ место не им бега.

Фиорентина - ако лани беа 4ти, сега ќе бидат 3ти. имаат јак тим, но не доволно за борба за титулата. Џила, Муту и Јоветич го прават еден од најсилните напади во цела лига и се освен пласман на местата кои водат Лига на Шампиони за Виола ќе биде неуспех.

тоа се првите 3 кои сум 90% сигурен дека така и ќе бидат. за другите, Милан би требало да биде 4ти, Рома, Џеноа и Наполи да се бркаат за Еуропа Лига местата, а Лацио нема никакви шанси да оди горе. повеќе мислам дека Каљари и Палермо може да бидат пред Лацио, а и Удинезе и Парма би требало да прават проблеми.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Искрено сакам и се надевам дека Јуве ќе освојат оваа година.
Сепак доста им беше на интер титули

CaMeC

Рамос - 4
Член од
18 јуни 2007
Мислења
2.266
Поени од реакции
10
Во Италија мислам дека ке има борба помегу Јувентус и Интер..имаат одлични тимови Јувентус со доведувањето на Диего и Мело имаа многу квалитетен состав,а од Интер замина Ибра но пристигна одличниот голгетер Ето`о и со Милито ке бидат одличен тандем ке се води борба за првото место помегу Интер и Јувентус.:salut:

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.929
Поени од реакции
500
Се надевам дека Милан ќе ја освои Серија А. И покрај заминувањето на Кака и бледите игри во подготвителниот период сепак мислам дека со купување на 1-2 играчи Милан ќе ја освои титалата.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.968
Поени од реакции
45.248
Милан со Кака, Роналдињо, Пато, Пирло, Гатузо, Амброзини, Сидорф и останатите уз еден Анчелоти беше -10 бода на крајот, и 80% од сезоната не беа дел од битката за титулата, ваљда капирате зашто без Анчо и еден Кака многумина ги отпишуваат од титулата за наредна година во ситуација кога Јуве и Интер ојачаа .

Јас реков и на темата за Интер, смешни ми се тие што викаат дека ние како фанови на Интер не сме свесни за губењето на Ибра, напротив, свесни сме каков играч изгубија, колку што сме свесни дека дојдоа двајца кои минатата сезона постигнаа вкупно 54 голови во лигашките мечеви.:wink:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.945
Поени од реакции
73.632
Ovaa godina nema da ima borba za titulata. Juve e najcelosen tim i titulata ide vo torino:)
Borbata za vtoroto mesto ke izostane zosto Inter e daleku posilen od Milan i smetem deka ke zavrsi vtor. e za tretoto mesto ke ima borba megju Milan i Fiorentina no mislam deka Milan ke bide tret a Fiorentina cetvrta. Drugite ekipi se daleku od kvalitetot na ovie cetiri!!!

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Нема место за дискусии, оваа година скутетото ќе дојде таму кај што му е местото FORZA JUVENTUS !!!

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
juve i inter se favoriti juve se zasili dobro i inter ke bide ne izvesno do kraj gledam se raspravate ovaj onaj koj e podobar neka pobedit ( ali normalno sakam juve deka e podobar od inter ):salut:

П

Паган-др

Гостин
Значи сега гледам реално на работите, не како фан на Рома. Оваа сезона мислам за првото место ќе се борат Јувентус и Интер, ама се мислам дека Јувентус ќе земе титула. За другите места, Рома, Фиорентина и Милан ќе се борат за 3-4 место, според мене би било Рома-Милан-Фиорентина, ама уште не се знае. Рома има финансиски проблеми, затоа не гарантирам.

Член од
21 јули 2009
Мислења
92
Поени од реакции
4
Интер ке биде пак шампион годинава Форза Интер поз

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
Шампион во Италија по пети пат ке биде Интер, има шанси и Јувентус ама доколку Интер ја освои Лига на Шампиони, а може и двете

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.044
Поени од реакции
1.169
Јуве ќе биде шампион бидејќи доста му е на Интер 4 титули по ред. :tapp:
Па не можам да сватам вакви размислувања. Јуве може да биде шампион поради тимот кој го гради оваа сезона со неколкуте добри засилувања. Вие гласате кој сакате да биде шампион а не кој е фаворит сезонава.

Сепак јас си кажав и предходно. Интер повторно е прв фаворит оваа сезона. Лусио, Мота, Милито, Ето и се очекува последното засилување најверојатно ќе биде Снајдер па тимот иако без Ибра е многу посилен од минатата сезона. Освем тоа Интер има најсилна клупа во Сериа А.

Кој е фаворит за новата сезона ќе видите и според коефициентите во најголемите светски кладилници.

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
973
Оваа сезона според мене калчо лигата ќе ја освои Јувентус, ќе се борат до самиот крај со Интер, Милан оваа сезона многу се ослабени, во пријателските ако не се лажам немаат ниту една победа, мислам дека не се способни да ја освојат оваа сезона. :)

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.593
Поени од реакции
14.409
Во оваа лига не можам да се одредам кој ќе победи. Милан не ги сметам за борба за титулата, со заминувањето на Кака, мислам дека доста се ослабени, во трансфер периодов ако не направат некој ремонт на тимот, тешко дека и ЛШ ќе заиграат, барем според моите мислења. Очекувам главната битка да се води помеѓу Интер и Јувентус. Со продавањето на Ибрахимович, а со донесувањето на Ето, Интер едноставно доби машина за голови. Jувентус пак одлично го појачаа средниот ред, Мело и Диего имаа одлични партии изминатата сезона, исто така добро изиграа и во купот на конфедерации, така да очекувам одлично партнерство меѓу нив двајца. Тешко ќе биде да се одлучи кој ќе биде шампион, ќе има голема битка до крајот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom