Serie A 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој според вас ќе ја освои Serie A во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    534
Статус
Затворена за нови мислења.
Да, точно! Тоа финале ќе решава премногу работи.

Слободно можам да го наречам натпревар на деценијата за двата клуба.

Сигурен сум дека во темата за Интер ова ќе биде сфатено како провокација па ај тука ќе пишам,

За почеток ќе се послужам со една реплика од филмот "Од смрак до зори". Дали сте толкави губитници, што не може да му кажете на светот дека сте победиле?

Што се не се изначитав и што се не се изнаслушав од вчера за неполни 24 часа од обезбедувањето на финалето на Интер. Пушете ЈуБенташи, ебете се ББиланези. Човече, не ми се верува. Место фино и културно да си го славите пласманот во финале, вие повеќе се радувате на неуспешните сезони на горе споменатите два клуба (ова се разбира, не се однесува на сите). Се прашувам, зошто јас кој што најкултурно ви го честитав пласманот во финале и ви посакав среќа во него, треба да пушам затоа што Интер се пласирал таму. Што имаше врска вчерашниот меч кој патем се играше помеѓу БАРСЕЛОНА (намерно ја напишав со големи букви) и Интер со Јувентус како клуб и со навивачите на Јувентус па да треба тие да пушат кур? Еве вчера еден другар Интераш толку ги исповреѓа Јувентус што стварно помислив дека ич не му чуе што Интер е во финалето, туку се радува што Јувентус не е таму:toe:.

Секоја ви чест за пласманот во финалето ама мора да научите да ги контролирате емоциите. Нема потреба да навредувате навивачи чив тим таа година не успеал да направи ништо. Еве, јас сум сигурен дека нема меч во кој Интераш би го поддржал Јувентус, па никогаш не сум напушил некој ваш навивач после евентуална победа на Јуве, пушете Шинтераши, го тепавме Бари:toe:. Ова се случи и после вашето избивање на табела во Серија А. Стварно срамота:kesa:

Ќе ти кажев секоја чест на постов, но да не се радуваше како да си освоил титула кога Рома беше прва, а Интер втор. Ќе ти кажев браво за постов, доколку цел твој фан клуб не свршуваше кога Интер беше втор. Ќе ти кажев браво, доколку голем дел од твојот фан клуб не се декларираа како фановите на сите тимови против кој играше Интер. И ќе ти кажев браво, доколку искрено, поголем дел од твојот фан клуб, исрекно честитаа финале, а не ради реда и билдање на постови.

А до тогаш Тенк, Демонсфалл, Иве и компанија, да стават потписи од Баерн до 22 мај.

Сигурен сум дека во темата за Интер ова ќе биде сфатено како провокација па ај тука ќе пишам,

За почеток ќе се послужам со една реплика од филмот "Од смрак до зори". Дали сте толкави губитници, што не може да му кажете на светот дека сте победиле?

Што се не се изначитав и што се не се изнаслушав од вчера за неполни 24 часа од обезбедувањето на финалето на Интер. Пушете ЈуБенташи, ебете се ББиланези. Човече, не ми се верува. Место фино и културно да си го славите пласманот во финале, вие повеќе се радувате на неуспешните сезони на горе споменатите два клуба (ова се разбира, не се однесува на сите). Се прашувам, зошто јас кој што најкултурно ви го честитав пласманот во финале и ви посакав среќа во него, треба да пушам затоа што Интер се пласирал таму. Што имаше врска вчерашниот меч кој патем се играше помеѓу БАРСЕЛОНА (намерно ја напишав со големи букви) и Интер со Јувентус како клуб и со навивачите на Јувентус па да треба тие да пушат кур? Еве вчера еден другар Интераш толку ги исповреѓа Јувентус што стварно помислив дека ич не му чуе што Интер е во финалето, туку се радува што Јувентус не е таму:toe:.

Секоја ви чест за пласманот во финалето ама мора да научите да ги контролирате емоциите. Нема потреба да навредувате навивачи чив тим таа година не успеал да направи ништо. Еве, јас сум сигурен дека нема меч во кој Интераш би го поддржал Јувентус, па никогаш не сум напушил некој ваш навивач после евентуална победа на Јуве, пушете Шинтераши, го тепавме Бари:toe:. Ова се случи и после вашето избивање на табела во Серија А. Стварно срамота:kesa:

Другар тебе те сметам како еден од најобјективните фанови на Јувентус и да беа сите како тебе и Кико ќе немаше онакви провокации како што ги правиме ние фановите на интер за вас..на пример кај вас секој трет пост се споменува Интер..пардон Шинтер и го хејтате и го омалажувате до максимум и после тврдите како ние сме искомплексирани и ви завидуваме???..а ние ви враќаме чисто поштено со провокации до разни содржини бидејќи Интер моментално е во можност да го допре врвот и имаме право да се ситиме и да се креваме..како да не маваме ремет за вас кога пола од кај вас(сега не буквално)..(демонсфал,јас 22,иве) беа
тие кој одеднаш барселона му стана втор омилен клуб и дремеа во фан клуб барселона со постови како''згазете ги копилињата'' или ''оние шинтер врска немаат '' и слично....од такви навивачи ми се повраќа па поради тоа му дадовме дупла порција и јувентус и барселона па сега нека се префрлат на баерн ама се плашам многу јадење да не му дојде...вие на секое го омалажувате интер и го отепавте со тоа дека имате 27 титули и дека сте најтрофејни..па навивачите на милан во последно ги немам видено да ги спомнуваат титулите во ЛШ и не се замараат со историја бидејќи видоа на што тереџе стигнаа со одо,фавали,инзаги итн...поради тоа не добиваат ремет колку вас на пример..кој и покрај се сте убедени дека сте подобар тим и никако да признаете дека Интер во моментво е најдобар италјански тим..го направивте ако има 17 титули демек нисколигашка екипа е??....па вие во европа имате исто толку титули колку нас,па што ко така?..Со историјата и статистиката се занимаваат аналитичарите..што ја претерувавте со провокациите ја претерувавте..сепка Интер е клуб со стогодишна историја каде што поминале многу врвни играчи и звезди не е само Јувентус во италија

А до тогаш Тенк, Демонсфалл, Иве и компанија, да стават потписи од Баерн до 22 мај.

Laughing.jpg

100 пати кажав и пак ќе повторам-дечките што се за Интер ако се родени во Милано-тогаш пеки,не можам да ги окривам да немаат симпатии од сите најјаки европски лиги,ама вие бе лигушковци шо клубовите од вашите села имаат замрено сосе селата ќе кажвате за кој да се навива и како?! па и сега кога интер е на праг да направи резултатски нешто слично на барса си ја кренавте цената до бескрај,го фативте дедо боже за ******!!! само некој друг ви е крив и кога губите и кога тепате не се знае повеќе шо сакате,изгледа ремет ви е главна цел,секако се помалце има квалитетни дискусии во врска со фудбалот......

100 пати кажав и пак ќе повторам-дечките што се за Интер ако се родени во Милано-тогаш пеки,не можам да ги окривам да немаат симпатии од сите најјаки европски лиги,ама вие бе лигушковци шо клубовите од вашите села имаат замрено сосе селата ќе кажвате за кој да се навива и како?! па и сега кога интер е на праг да направи резултатски нешто слично на барса си ја кренавте цената до бескрај,го фативте дедо боже за ******!!! само некој друг ви е крив и кога губите и кога тепате не се знае повеќе шо сакате,изгледа ремет ви е главна цел,секако се помалце има квалитетни дискусии во врска со фудбалот......

Е од вакви као тебе 1% од мене сака да го изгубиме финалето за иднава година да си играте пак лига на Европа со Ел Жар Н Гог Деген Пачеко и Бенитез ...

Комплекси

mwa

Е од вакви као тебе 1% од мене сака да го изгубиме финалето за иднава година да си играте пак лига на Европа со Ел Жар Н Гог Деген Пачеко и Бенитез ...

:pos:
Good one!

Да не ве цитирам сите, нека биде општо,

Да, јас признавам дека Интер во последниве години е подобра екипа од Јувентус, да јас признавам дека Интер се докажа и во европски рамки годинава и покажа дека има тим и за далеку поголеми дострели од титула во Калчото, но сепак тоа не им дава за право на нивните навивачи (еден дел од нив) да ги омаловажуваат сите навивачи на другите спротивставени клубови од Италија, само затоа што неколку фанови, чисто ради сеир провоцирале дека Интер ќе биде згазен од Барса или од Петко или Станко. На крајот на краиштата, луѓето можеби следат повеќе првенства и нивна омилена екипа од Шпанија е Барса и сето тоа не е китење со туѓи перја туку едноставно си навиваат за својот тим:toe:, незнам, има секакви комбинации. Сепак, како и да е не треба да се генерализира. Јас мислам дека тука на форумов, радоста на фановите на Интер беше повеќе демонстрирана како гнев кон фановите на Јуве и Милан отколку како чиста радост за влезот во финале на нивниот омилен тим. Луѓе, радувајте се, уживајте во вашиот успех, а не во неуспехот на другите.:toe: Јас лично кога Јуве ја освои својата титула во ЛШ (таа сум ја фатил, за првата сум бил мал и не сум знаел што е тоа фудбал) во 1996 година, во ниеден момент не ми текнало на Милан или Интер. Јас сум се радувал ко улав на успехот на мојот тим а не на тоа што таа година Интер или Милан биле слаби. Едноставно, не сум се замарал со другите екипи, битно ми било дека моите миленици се најдобри. Ако Интер сега биде најдобрата екипа во Европа, тоа е она што треба да ви биде најбитно и ич да не ви чуе дали некој навивач на Милан или Јуве ве испровоцирал како ќе го јадете гладко од (во случајов) Баерн. Сега не се битни тие (ние) туку вие и само вие и тоа како ќе одигра Интер во финалето.

Bianconero џабе збориш брат ...коа дур има типци као Иве (види му и аватар) шо гзот ке си го даат само за Интер да не освои ништо (пошо Јуве има очајна сезона) ке има и фаци кои ке му пукаат ремет ....

Сам се мести на пенали , шо да му праам ?

^ Oва што ти сега го пиша е карактеристика за сите фанови тука, нормално, без генерализирање, затоа незнам зашто се дрзна баш за Интер и само за Интер.

Еве ти неколку примери :

- Фанови на Манчестер се ситат на Челзи, Ливерпул, Арсенал

- Оние на Барса за Реал, милион потврди имаш за истово

Пак ке кажам, незнам зашто чекаше Интер да дојдат до финале у ЛШ па да го напишеш ова, кога и фановите на Барса на пример, удираат на слична тематика каде се споменува името на Реал Мадрид.

Се согласувам мада со цел твој напишан пост, тотално безпотребно е и бесцелно е, али секој со свој начин на размислување, форум е, незнам шо те тангираат таквите кои како што гледаш, ги има во сите фан клубови, не само кај ф.к. Интер. :wink:

^ Да, скоро сите се такви, но ова го пишав затоа што е наменето за Јуве. Сепак, неможам да бидам "адвокат" на сите екипи. Едноставно си ја бранам честа на мојот клуб. Небитно кој и да влезеше во финалето ќе честитав на фан клуб. Јас сум човек кој лесно може да биде испровоциран и да влеземе во дискусија која може да отиде во несакана насока ама сепак ми треба некое време да се совземам и ќе честитам (таков беше случајот по поразот на Јуве од Интер). Тогаш имаше доста поголем сеир од фановите на Интер и јас немам замерка за тоа, јебига го изедовме во директен дуел и моравме да добиеме порција сеир. Она преку што не можев да поминам и морав да искоментирам е што добивме сеир (благо речено, затоа што имаше и погрдни зборови) и по влезот на Интер во финалето на ЛШ каде што помина со екипа која нема допирни точки со Јувентус:toe:

Eпа на денот на шегата, 1ви Април, некој кај вас знам пиша, Интер ке оди во Мадрид, нешто у тој стил, и тераше на сеирче, нормално дека ке се најдат фаци на ФОРУМ кои со пласманот во финале ке удрат на ситење.

И тоа е клучниот збор, форум, ова е нормална појава на истите не само на кајгана, мада, со оглед на фактот што по Рома и Палермо се оставија за Интер голем дел од фанови на Јуве, сваќам зашто има такви кои сега " им враќаат '' ... :toe:
Оној Иве убедуваше овде луѓе за дебаклот на Интер од Барса, се смееше и ситеше пред време, сеа наеднаш " погоден '' е од истиот оној однос кој он го тера на форум.

Кад је бал нек је маскембал на крај краева, јебига, исто ке беше и во обратна ситуација така да, остај ги. :)

мислам дека нема потреба да објаснувам некои работи-очигледно е дека не вреди.......сепак добро е што и навивачите на Интер ќе го осетат чувството како е да си во височините по долги години,по долги пропатени години исполнети со горчини.....финале после 38 години и влегуваат како фаворити(по мене),па нека ви е со среќа и понатаму да се радувате

Еве ситна збирка од фановите на Губентус (има и на Билан) по Рома - Аталанта 2:1 во фан клуб: Рома. Ме мрзи да барам во темава и по другите теми, а сигурен сум дека имаше да се изначитаме од детски постови: „Утепајте ги Шинтерашиве“.

Lazio - Roma 4/18/10
Udinese - Roma 4/21/10
Roma - Sampdoria 4/25/10
Parma - Roma 5/1/10
Roma - Cagliari 5/9/10
Chievo - Roma 5/16/10
pa mislam imate sansa da ja zacuvate:smir:

Рома ќе биде шампион!
Браво за Рома!

Честитки, многу ми е мерак.:vozbud:

Кој би рекол дека Раниери има капацитет за вакво нешто, браво браво! Keep up the good work 'till the end! :wink:

колегиве од другиот клуб - плачковци на терен, плачковци тука...

Мerdazzura :tv:

И ја користам оваа прилика да испратам едно длабоко извинување до Иве, кој го повикав да го стави Баерн во потпис до 22 мај. Иве веќе го имал Баерн. :) Ондак, следни се Лацио, Рома, Киево и Сиена.

Уште тие останаа...

Па незнам што не е јасно тука.Нормално е тоа да го мразиш ривалот и секогаш да навиваш за неговиот противник.Кога играат Интер или Милан јас секогаш буквално навивам за противникот со кој играат.

Секогаш треба да има ривалство,без тоа фудбалот не би бил за мене главна тема со секој другар :)

Се радувам на пораз на Интер,Милан(без навреда Рома не ја гледам како ривал како овие Миланскиве тимови што се).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom