Serie A 2009/2010

Кој според вас ќе ја освои Serie A во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    534
Статус
Затворена за нови мислења.

gunner_mkd

>МиСтЕр ТиПсТеР
Член од
12 септември 2009
Мислења
1.483
Поени од реакции
83
И ти мастермајнду, кажими каква дискусија може да развие болдираниот дел освен меѓусебни препукувања?
Немам зборови ,разочаран сум :toe:
Протнуваат некои тези дека Лео бил добар тренер
И почнуваат со мерења на кој му е поголем ,на Венгер или АНчелоти ...од една сосема проста ситуација кај што реков дека не им чини тренерот ,што се исфрустрираа толку незнам
Ај чао ,толку од мене со росоњериве ...

Ф

ФорцаМилан

Гостин
И ти мастермајнду, кажими каква дискусија може да развие болдираниот дел освен меѓусебни препукувања?
А каква дискусија се разви од тоа што он го тупи по сите теми едното исто?
тука го отупу,у темата за Ла Лига го тупи...
Марли му објасни опширно и сеа ако не му е јасно што да му праам..
Да збореше за Мур немаше да му се нафрлите 200 души и да го викате амеба,куртон и дека мајкаму требала да праи абортус?
Немој молим те...поштеди ме

gunner_mkd

>МиСтЕр ТиПсТеР
Член од
12 септември 2009
Мислења
1.483
Поени од реакции
83
Да збореше за Мур немаше да му се нафрлите 200 души и да го викате амеба,куртон и дека мајкаму требала да праи абортус?
Тоа што гледам реално на ситуацијата не е никакво тупење незнам зошто така викаш
Не сум ти јас крив што твојата глава е само во црвено-црна боја
Како прво ниту тебе лично те инавредив ,ниту тој ваш Леонардо

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Е што, за да се развие квалитетна дискусија треба муабетот тебе лично да ти оди во прилог ? Има модератори, има администратори, тие одлучуваат дали му вреди муабетот, тебе ако ти смета слободно прескокниго и не го читај воопшто, наместо да покажуваш малограѓанштина и да навредуваш.

Болд: Немаше.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.907
Поени од реакции
23.317
Немам зборови ,разочаран сум :toe:
Протнуваат некои тези дека Лео бил добар тренер
И почнуваат со мерења на кој му е поголем ,на Венгер или АНчелоти ...од една сосема проста ситуација кај што реков дека не им чини тренерот ,што се исфрустрираа толку незнам
Ај чао ,толку од мене со росоњериве ...

Добро бе, еве ја почнав нормална дискусија, ти објаснив со факти и со аргументи, ти бегаш ....
Ја сум разочаран од тебе :pipi:

Лео е добар тренер, пошто ја го знам овој тим повеќе од тебе, пошто го пратам повеќе од 10 години, знам како играл, и како игра.
Ги гледам разликите у овој Милан и оној Милан од лани, и преклани итн.
Ги приметувам новините во играта кои Лео ги унесе, ги приметувам играчи како реагираат на теренот за разлика до лани итн.
Милан има недостаток на квалитет тоа е очигледно, пред се недостаток на квалитетна клупа. И ја гарантирам дека Лео го вади максимумот од овој тим, и дека Лео ќе биде одличен и успешен тренер, и сега е добар тренер, но му треба искуство. Затоа и оваа сезона не се доведени засилувања, бидејќи Милан беше заинтересиран само за 3 позиција, очекувајќи борбата за титулата да се води меѓу Интер и Јуве кои потрошија доста летово и донесоа многу играчи.
Сезоната на Лео ќе биде наредната, но недоволно информираните тролови не го разбираат тоа.
А ти прв се фати да ги мериш алататите на Анчелоти и Венгер, иако си свесен дека на Венгер му е каде каде помал
А сега слободен си, и не се јавуј више со тролање мајке ти

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Леонардо најверојатно извади максимум од Милан, искрено јас очекував Јувентус да ни биде конкурент а Милан да ја пројде сезонава како Јувентус. Но разликата е веројатно во тренерите, Лео извади максимум, Чиро не, Закерони максимум што може е да дава глупи изјави по медиуми.

Иначе за споредбата Анчелоти - Венгер, јас не би ги споредувал по бројот на титули, зошто Венгер освен една генерација, во главно има млада и неконкурентна екипа со која редовно е во врвот. Покрај Арсенал и една-две генерации на Ајакс, не се сеќавам на некоја млада екипа која игра така добро во континуитет. Така да, незнам кој е подобар, но за Венгер сум имал и секогаш ќе имам високо мислење.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Леонардо најверојатно извади максимум од Милан, искрено јас очекував Јувентус да ни биде конкурент а Милан да ја пројде сезонава како Јувентус. Но разликата е веројатно во тренерите, Лео извади максимум, Чиро не, Закерони максимум што може е да дава глупи изјави по медиуми.

Иначе за споредбата Анчелоти - Венгер, јас не би ги споредувал по бројот на титули, зошто Венгер освен една генерација, во главно има млада и неконкурентна екипа со која редовно е во врвот. Покрај Арсенал и една-две генерации на Ајакс, не се сеќавам на некоја млада екипа која игра така добро во континуитет. Така да, незнам кој е подобар, но за Венгер сум имал и секогаш ќе имам високо мислење.
Aко гледаш така дека Венгер имал деца во тимот, тогаш Анчелоти имаше старци во тимот. Сепак со истите тие старци + Кака, успеа да ја освои ЛШ во 2007:toe:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Aко гледаш така дека Венгер имал деца во тимот, тогаш Анчелоти имаше старци во тимот. Сепак со истите тие старци + Кака, успеа да ја освои ЛШ во 2007:toe:
Малце е и глупо да ги споредувате тренерите бидејќи не ни знаеме какви комбинации имаат во главите,какви тренинзи држат,кој како го бива за психолог итн....очигледно по трофеи анџелоти е подобар бидејќи се погоди одлична генерација(пирло,сидорф,кака,шева,малдини,кафу,амбро,неста,руискоста...се на се страшни играчи) НО венгер секогаш имал вкус за фудбалер и секогаш го одржувал тимот во константно ниво,и знаел што му е потребно за тимот(но и неможе да не носи со финанскиски подоминтантните ман утд и челзи)...не можиме да ги споредуваме само фудбалер што го тренирале двата тренери може да каже...прашајте го фламини:smir:

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
Теии јебо вас Салихамиџич..Не се замарајте со Ганерот му било досадно,терајте си сериа А муабет.. Карлито и Венгер се од премиер лига :smir::helou:

P

PewDiePie

Гостин
Ганер ај бе иди поиграј си со барбиките од дома,не ја сери дискусијава со ретардирани постови,ти знаеш за Лео дали вади максимум од овој состав навивачите на Милан не знаат ебате :tapp:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Анчелоти кога освојуваше титули немаше старци во тимот, нормална зрела екипа беа. Венгер постојано игра со деца и со години е во врвот, тоа ми е зборот. Не ги споредувам, не викам дека овој или оној е подобар, само не се согласувам дека Венгер треба да го цениме по титулите зошто Венгер ретко кога има конкурентна екипа во Англија. Нема таков буџет и нема такви играчи да оди на титула, ама ете го пак е горе. Човекот има резултати и тоа долги години...

Член од
30 април 2009
Мислења
790
Поени од реакции
38
Утре вечер мојот Лацио гостува на Милан и веројатно ќе гризне дрвцето....................

Но ако успее за заврши нерешено ќе биде многу добре во битката за оставање во Серија ’’А’’

:toe::toe::toe:

gunner_mkd

>МиСтЕр ТиПсТеР
Член од
12 септември 2009
Мислења
1.483
Поени од реакции
83
Ганер ај бе иди поиграј си со барбиките од дома,не ја сери дискусијава со ретардирани постови,ти знаеш за Лео дали вади максимум од овој состав навивачите на Милан не знаат ебате :tapp:
Ај доста ,ебате ,ме заболе и за Милан и за тој ваш Лео ,извинете што го закачам ,супер ви е чувајте си го ,многу добра игра имате ,одлични тактички замисли има ,и навистина го вади максимумот ...сите утакмици сезонава многу лесно ги добивте и со многу големи разлика во голови
Зборот ми е што играчи од таков калибар какви што ги има Милан можат и сами да се снајдат без никакви "совети" од тој Супер Лео
Доста прекинете веќе и не реплицирајте,што ви е ?
Само кажав мислење ,не се курчете многу,ниту вас лично ниту Лео го навредив

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.740
Поени од реакции
49.329
Нема таков буџет и нема такви играчи да оди на титула
Јас па ко што знам он свесно одбива да троши. Имал пари на располагање, ама живеел во некој Дон Кихот-трип, и намесно бомба трансфери зема емигранти од неврзаните :).
Како и да е, на човекот не му се проблем купувања, продавањата го коштаат него и Арсенал, место да го затегне вентилот едно две лета, да не даде никој да му бега он ги пушта сите, така другите потенцијално добри играчи гледаат дека нема некоја перспектива, се ствара магичен круг и го прават Арсенал фидер клуб за светот.

оф.топик е мислењево ама не го бришете биедејки е паметно, и се исцедив мисловно на него. :)

едит, Ганер, тешко беше и за многу луѓе се чинеше невозможно и незамисливо, ама ете , ти стана подебилен до бобан_мацедониа и ти честитам за тој успех во оваа прилика.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom