Seoski Fahed, Fantasy - Qatar 2015

@Colt Willcox пофали се дека испадна бе. :icon_lol:
Кој испаднал бе? :D

Денес решава дуелот Исланд-Египет. Ако тепа Исланд, си ги пакуваш куферите, ако добро го сфатив системот на натпреварување :kuracc::icon_mrgr::цицки:
Е ако тепа Египет, тогаш врска немам како ќе се решиме, нека појаснат Нињо и Види Фотос :D

Кој испаднал бе? :D

Денес решава дуелот Исланд-Египет. Ако тепа Исланд, си ги пакуваш куферите, ако добро го сфатив системот на натпреварување :kuracc::icon_mrgr::цицки:
Е ако тепа Египет, тогаш врска немам како ќе се решиме, нека појаснат Нињо и Види Фотос :D
Па нели исти типови имавме, само Катар-Белорусија ни беше различна? :cautious:

:uzi:

Colt Wilcox-ополи. :cujte:
Да не губи Египет случајно? :toe:

Не сум сигурен ама мислам дека во случај на нерешено ќе не рангираат според тоа дали ќе погодиме кој ја помиинал групата.
Горе-доле јас и ти ги имаме истите одговори, со тоа што предност ти правам дека јас го имам Бразил да ја мине групата, а ти Белорусија.
Можеш да ми израмниш ако погодиш дека ќе оди Чешка понатаму, пошто јас го имам Алжир.
А за да оди Чешка понатаму, треба да изгуби Исланд од Египет. На полувреме е 15-10 за Исланд :pivo2:

Утре почињаат осминафиналињата. Незнам што ќе се прави али во наредниве 12 часа ќе треба да типуваме. Така да држете се до форумов :D

Голема замерка имам до организаторите за начинот на кој се одбра типувањето за вторава фаза. Типовите за 1/8 финале се 99% исти кај сите, пошто се знае кои се фаворити, посебно тие што се изразити фаворити па прашање е само со колкава разлика ќе победат. Значи тука ништо не дава можност да не истакне нас, типувачите дали и колку сме добри во типувањето. За оваа фаза МОРАШЕ да има типувања со хендикеп. Можевте да земете хендикепи од Бетсити од дополнителните, значи оние што се за гол-два помали/поголеми од другите кладилници. Пример едно е да ја типуваш Хрватска-Бразил 1 а друго е да имаш поставен хендикеп, да речеме од 5.5 гола во корист на Бразил. Тогаш има за што да типуваме и да се види кој е подобар. Вака во голема мера се ќе се сведи на натпреварите за пласман од 17-24 место и на томболата наречена “пенали на натреварот“. Кое типувачко знаење ќе го прикажам јас ако типувам под/над границата (и тоа иста граница) за пенали на 4 натпревари??? Се е тоа чиста среќа. Голем, голем пропуст, ќе видите дека сум во право ама касно е сега да се менуваат правилата, нема веќе време. Фантазиво се сведе на игра на среќа, на веројатност. :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom