Сендвичи!

• Креатор на темата Креатор на темата mary_jane
  • Време на започнување Време на започнување
Сенвич :

Маргарин
Патлиџан
Салама
Веѓета.

леп варено јајце маргарин и сирење!
леб патлиџан краставица маргарин и сирење!

хаха сендвич.... додека го праам пукам од шо ми се јаде а треба да го средам цел дел по дел па додека се наканам е тешко после лесно иде..

шо и да има внатре неизбежен е кашкавалот (растопен)!!! дефинитивно...

бре сеа ми се пријаде...

јас си правам едни сендвичи и си ги викам "пицети".
на кришка леб ставам кашкавал,шунка,маслинки,печурки,кечап,патлиџани тенки,сирење,оригано

Сенвичи јадам многу..преска јадев со 5 кебапчиња и салата уф уф уф...Али домашните се најубави

саааааааааааакам вааааааааааков
AddEmoticons05917.gif

kubeg.jpg

коа сме кај сендвичите...си ги спремам со кејф....па додека се наканам едно друго...ама после за лапачка..најчесто практикувам Летен сендвич(ја му го дадов имево пошо на лето го јадам највеќе) ништо сложено...земам две кришки леб,ставам маргаринче..краставички редам ондак ставам патлиџанче па над нив маслинчиња сечкани..и малце оригано..и излегувам на тераса си го гледам градот и уживам во апетитот...

коа сме кај сендвичите...си ги спремам со кејф....па додека се наканам едно друго...ама после за лапачка..најчесто практикувам Летен сендвич(ја му го дадов имево пошо на лето го јадам највеќе) ништо сложено...земам две кришки леб,ставам маргаринче..краставички редам ондак ставам патлиџанче па над нив маслинчиња сечкани..и малце оригано..и излегувам на тераса си го гледам градот и уживам во апетитот...
одлично!!!
Content_26.gif

а нешто за овој зимски период ?????

јас сакам НЕКОЈА да ми ги направи- тогаш ми се повкусни :)

одлично!!!
Content_26.gif

а нешто за овој зимски период ?????

јас сакам НЕКОЈА да ми ги направи- тогаш ми се повкусни :)

Обично зимно време не јадам сендвичи...(скапи се патлиџаните и краставиците не од друго :pos2:) али кога вече јадам обично овака практикувам...зимам крешник од леб..и го ставам под тостер ама не го стискам..него го сечам на пола и ја вртам внатрешноста од сендвичот да се растопуе...у меџу време јајцето на око се пржи...ондак земаш маргаринче..си го мачкаш топлиот сендвич од натре..ако сакаш и сало лупни му..еве кај мене мајками пржеше ќофтиња и тоа шо остана сабајлето си го напраив сендвич..кул беше..значи го мачкаме со маргарин/сало...му ставаш шо сакаш..(ја пошо сало ставив буковец) ондак над буковецот ставаш маслинчиња,над нив ставаш парче тенко исечена сланина..а над сланината иде јајцето на око..е сеа јајцето ќе си го посолиш како сакаш...нензам што од зачини јадеш..

Обично зимно време не јадам сендвичи...(скапи се патлиџаните и краставиците не од друго :pos2:) али кога вече јадам обично овака практикувам...зимам крешник од леб..и го ставам под тостер ама не го стискам..него го сечам на пола и ја вртам внатрешноста од сендвичот да се растопуе...у меџу време јајцето на око се пржи...ондак земаш маргаринче..си го мачкаш топлиот сендвич од натре..ако сакаш и сало лупни му..еве кај мене мајками пржеше ќофтиња и тоа шо остана сабајлето си го напраив сендвич..кул беше..значи го мачкаме со маргарин/сало...му ставаш шо сакаш..(ја пошо сало ставив буковец) ондак над буковецот ставаш маслинчиња,над нив ставаш парче тенко исечена сланина..а над сланината иде јајцето на око..е сеа јајцето ќе си го посолиш како сакаш...нензам што од зачини јадеш..
дееееее бе батка- искрено ми се пријаде -читајќи те овде- морам да тркнам до кујна оти :nesvest:
ѕирни овде - има доста интересни стварчиња http://www.insanewiches.com/

две парчиња леб(1,5см)обавезно мачкам добро утро маргарин,(некогаш путер зависи шо останало во фризо)е после то шунка,одозгора рендам сирење после пак клавам салама.го ставам другото лепче одозгора...е сега ако имам кашкавал го редам убаво на ситни парчиња одозгора низ целата површина на лепчето и го клавам во микро-брановата.Така сендвичот се врти внатре околу 40-50 сек се дур не се испопи кашкавалот,а на масата ме чека хелманз мајонез.

Инаку овај КАРЛОВИЧ специјалитет секогаш го прам во дупла доза.:pipi:

Најубави ми се сендвичите што сам си ги подготвувам дома, земам краишник од леб, го сечам на половина ставам краставици, патлиџанчиња, маргарин, шунка, чајна и кашкавал, нешто ставам примеси ко кечап и мајонез али коа немам мајонез или кечап ставам пинџур или малиџано, прсти да изедеш.

Најубав ми е со стек, и дома кога се пржи стекче мерак ми е пред да седнеме на маса како луѓе што се вели да јадеме едно парченце да ставам во сендвиче и така ми е мерак да го изедам.Секакви сендивичи сум правел ама ако бирам фаворит тогаш со стек или со сланина можда

секоја чест за МАШКИОТ СВЕТ- и овде се докажаа :aplauz::aplauz:
нека се подзамислат малку „женчињата“ и нека се огледаат на NeoN, mettalhammer,Saseptt, Ozstriker ,

karlovic , мисирков

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom