Сендвичи!

• Креатор на темата Креатор на темата mary_jane
  • Време на започнување Време на започнување
секоја чест за МАШКИОТ СВЕТ- и овде се докажаа :aplauz::aplauz:
нека се подзамислат малку „женчињата“ и нека се огледаат на NeoN, mettalhammer,Saseptt, Ozstriker ,

karlovic , мисирков

Ние кажуваме како се прават сложени јадења (селско месо, баклави, риба, место, торти, такви јадења,), а не како да намачкаш маргаринче на леб или како да спржиш јајца на око. :pos:

нека се подзамислат малку „женчињата“ и нека се огледаат на NeoN, mettalhammer,Saseptt, Ozstriker ,

karlovic , мисирков

Ние кажуваме рецепти за сложени јадења, а не како да намачкаш путер на леб или како да испржиш јајца на око, а да не ја запалиш куќата! :pos: :pos: :pos:

karlovic , мисирков

Ние кажуваме рецепти за сложени јадења, а не како да намачкаш путер на леб или како да испржиш јајца на око, а да не ја запалиш куќата! :pos: :pos: :pos:

Кога правам сендвичи, имам навика да ставам се и сешто во нив, така да кога ќе го гризнам првиот залак се ми испаѓа од другата страна.

Ммм па вака ..

- 2 парчиња леб
- Добар слој мајонез (препорачливо е Томи :) )
- Кечап (љутиот, од Витаминка)
- 4-5 парчиња кулен (не ми текнува на фирмата, но се продаваат во округли парченца, во 2 реда)
- Кашкавал (Иришки по можност)
- Сол
- Буковец
- Руска салата (онаа од Веге)

Ццц .. Шо ми требаше ова.

ААх се стопли времето и почнав со моите летни сендвичи...паа ќе ви го пишам рецептов..(додека го јадам) ..па пробајте ...потребни состојки

-Пола леб..(крешник)
-Две млади кромидчиња
-Два листа свежа марула
-Сиренце
-Краставица(свежа)
-едно јајца
Е сеа све тоа иде вака..Земаш крешникот(лебот) го сечеш на средина..го мачкаш со маргарин и го тргаш настрана..Едното младо кромидче го сецкаш на парчиња(го тргаш настрана)...Земаш едната марула..ја ставаш во прв ред..над неа го редиш исецканото младо кромидче...над неа го ставаш предходно напраеното јајце на око...а над јајцето рендаш малце сиренце..потоа следи втората марула одозгоре...онда ја ставаш краставичката..(исецката на кругчиња).А пак над неа го ставаш останатото кромидче..измеѓу кај сакате ставете зачин..јас ставам директрно на јајцево вагета и тамам ми е...иначе сендвичов страшно оди со домашна лимонада..(лимонче цеденко..) добар апетит :salut:

Сендич:
2 парчиња леб :helou:
Кашкавал
кулен
Мајонез
:vozbud:

ААх се стопли времето и почнав со моите летни сендвичи...

добар апетит :salut:

добри и за око и за стомак:toe:
329388_318377.jpg

Онакви лепчиња како за тост што се,само подебели... тие се најубави за оваа работа :)

Внатре: салама/шунка/печеница или што и да е,тенко исечен кашкавал,кечап-павлака или мајонез (ептен ретко) :) :) мммммм/

Онакви лепчиња како за тост што се,само подебели... тие се најубави за оваа работа :)

Внатре: салама/шунка/печеница или што и да е,тенко исечен кашкавал,кечап-павлака или мајонез (ептен ретко) :) :) мммммм/

Прочитав пченица од прва, и си викам што у ...ац хахаха :)

Амерички сендвичи-на лепче се мачка маргарин се става салама кашкавал кечап и оригано и се печат. А може наместо маргарин да се стави ајвар и наместо салама и кашкавал сирење да се изренда.
ммммммммммм

Во летно време маргаринот во сендвичите го заменувам со павлака. На зима маргаринот е помасен и требаат тие состојки за топлина на телото, а на лето, павлаката. Милина :)

сендвич, што ке најдам ставам, домат, краставица, салама, кашкавал, сирење.... абе што ке ми се фати на рака тоа. и пак убав испаѓа

Еве сабајлево шунка и сиренце и марулка...доволно.И едно јогурче да имав со него ама немаааам.Пријатен доручок

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom