Сендвичара "Седмица"

• Креатор на темата Креатор на темата IvicaPunK
  • Време на започнување Време на започнување
Месото може да е и од нигериска зебра чувано и носено на собна температура и мешано со смелени муви...

Фаст фуд е и кошта 250 денара. Еве јас јадам фаст фуд 2 пати годишно. Баш ради тоа што е нездраво а не ради цената. Али хамбургер од 7мица поише мерак ми прави него било какво свежо купено и приготвено месо да јадам.

Незнам зашто таква фама се дига у темава мислиш збориме за мишелински ресторан кај што хамбургерот е 60 евра па битно е месото од каде е.
Затоа што многу луѓе мислат дека 250 денари е многу, си праат математика Х лепиња, Х компир, Х месо и се чудат што не им искача математиката да е колку дома. А у кратко ти си прав, колку пари, толку музика, иди у ресторан со говедски стек 20 евра и тогаш барај сертификат за месото.

Па тоа и ја го викам де. За така ужасен сендвич 250 ден без салати и сосови се премногу.
giphy.gif

Месото може да е и од нигериска зебра чувано и носено на собна температура и мешано со смелени муви...

Фаст фуд е и кошта 250 денара. Еве јас јадам фаст фуд 2 пати годишно. Баш ради тоа што е нездраво а не ради цената. Али хамбургер од 7мица поише мерак ми прави него било какво свежо купено и приготвено месо да јадам.

Незнам зашто таква фама се дига у темава мислиш збориме за мишелински ресторан кај што хамбургерот е 60 евра па битно е месото од каде е.
Фер муабет.
Можда не знаеш да го приготвиш, инаку се праи домашен бургер што не можеш ни да го купиш од некој киоск.

Не се дига фама, фановите на седмица имаат проблем да се соочат со тоа дека не јадат смелен јунешки врат или бут, туку богзнае каква смеса.

Мене не ми е јасно на што мислите под незамрзнато месо?

Како прво Македонија нема производство да го засити пазарот со месо, па мора да увезуваме. А месо чим се увезува значи е потребен транспорт кој вози на температури од -15 степени.

Еве ви една информација и “деловна тајна” од прва рака. Кога се преселив Швајцарија првата работа што ја најдов беше во фабрика за пушено месо. Чајни и разни колбаси беа враќани од ебениот лидл или алди за препаковка со нови дати. Буквално никаква преработка немаше на производот, само менување етикета и паковка. Прашајте било кој што имал искуство со таква работа. Е сега ако се прават вакви манипулации во Швајцара, замислете шо се прави во Македонија.

Како прво Македонија нема производство да го засити пазарот со месо, па мора да увезуваме. А месо чим се увезува значи е потребен транспорт кој вози на температури од -15 степени.

Еве ви една информација и “деловна тајна” од прва рака. Кога се преселив Швајцарија првата работа што ја најдов беше во фабрика за пушено месо. Чајни и разни колбаси беа враќани од ебениот лидл или алди за препаковка со нови дати. Буквално никаква преработка немаше на производот, само менување етикета и паковка. Прашајте било кој што имал искуство со таква работа. Е сега ако се прават вакви манипулации во Швајцара, замислете шо се прави во Македонија.

Да, се прават и кај нас и не е само 7 ца. Ама верувал или не има и ресторани/кафани/сендвичари во Скопје со свои месари/локални кланици, каде месото не е со сомнително потекло. Еве ти пример за една таква

еве овој нема проблем да објави од кај му е месото, за разлика од 7 ца

rokovite za mnogu proizvodi se komicni, odnosno nema vrska so kvalitetot nego so zakonite vo drzavata... kaj nas imas best before i use by ednovo demek fokusirano na kvalitet drugoto bezbednost u princip vrska nema bez problem moze nekolku dena poveke pa i poveke zavisno od produktot i uslovite vo koj bil cuvan...u mkd retko ima asalno meso, kakva polska kakvi glupisti uglavno se nosi shkart roba od brazil so meseci presedenata nekade. dovolno e do srbija da otides koja ima svoe proizvodstvo i da ja vkusis razlikata.

imame mnogu mnogu losa hrana so isklucok na sveza salata. za zal sve sto e dobro se izvezuva a nemame nikakvi standardi za toa sto se vnesuva.

Ова не е точно, Македонија го задоволува 90% од домашниот пазар на свежо свинско месо. Со добра државна стратегија и зголемување на капацитетите веројатно може да ја задоволат и потребата на домашната преработувачка индустрија ама во моментов нема интерес од преработувачите за такво нешто, оти свежото свинско домашно месо е поскапо од увозното бразилско данско итн

Back
На врв Bottom