Сем Вакнин:САД планираат да испратат агенти за смена на режимот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Solid
  • Време на започнување Време на започнување
Ne znam koj e, ama znam koj saka sa bide :) cia, mosad.... :nenene:

по дефиниција човек од друга држава кој што работи во нашата некоја си работа без особена сатисфакција за него е сигурно шпион на друга влада. Е сега ова шпион не мора да значи дека ќе е стално против нас, но сепак штом некој друг ти соли памет не е на арно. Но сепак ова не е вака само кај нас туку е така во целиот свет. Прашањето е колку наштие безбедности системи се свесни и ги држат ваквите како него под контрола за да не можат да ни наштетат. Инаку Сем В. делумно неговото делување го изнесува преку интервјуа во медиумите и колумни во весниците (пример во Фокус има голем простор оставен за него), и секогаш кога ќе чуете нешто од него дека е за наше добро не земајте го здраво за готово бидејќи тој не е на нашиот платен список, туку на некоја друга непозната институција.

А инаку на која разузнавачка служба и поднесува рапорт, циа, мосад, можеби грчка или пак на повеќе, не знам да кажам, а баш ме интересира :)

demek:Jas sum platen ubiec ali posto si mi prijtel ke te ubijam drugata sreda u 7

овој вакинг не ми е јасен! он е експерт по се, се знае и некако секогаш е на страна да грците! а да им текнеше да го прогласат непожелна личност заради шпионажа не ќе беше лошо!

Абе ако Сем е чист во оваа работа, тогаш Љубчо нема Б'лгаркски пасош. Сем имаше неколку излети и си го кажа мислењето неколку пати, да не речам неколку пати имаше екскурзии, ама ни фраерот Џозеф не е чист во оваа работа. Јас него го памтам по Пердју и близнакот што се влечеше со него, а тоа не е добро сеќавање. Значи штом сега јавно почнаа да се препукуваат значи има нешто. Мислам дека за кратко време ќе си расчистат само да не го извлечеме подебелиот крај и што се подалеку овие двајца толку подобро за нас

Беше објавена некоја преписка на еден Македонец со Сем Вакнин пред некое време. Откако се вжешти дискусијата, Сем си покажа што навистина мисли за Македонците:

OK, Ognen. You are Macedonian, so, of course, you know best and you are
right and no one can teach you anything (except, maybe, Janko in Jadi
Burek).

Write to me when you grow up. Since, you are a Macedonian, though, I
will not hold my breath...:o))

Sam

Целиот текст тука
Хаха мора да го изнервирало ова: As far as mastery is concerned, had you mastered economy well enough would you have practiced it as a journalist in Macedonia?
Working in Macedonia you are among the creators of the GDP. Does it mean
that you also produce like African and consume like a German? I hope not.

Koj se sekava koga bese napadot na Aracinovo i narodot koga se nasobra pred sobranie,togas imase CIA vmesano prsti ama ne im izleze kako sto planiraa tie,togas mislam deka ja napadnaa u Americkata ambasada i malce i ja e.aa majkata :violent1: a vladata pak ne ja soborija i moraa da cekat do izborite i so laziranje da gi donesat teroristite na vlast zaedno so DNO* SDSM!

*Postojat 2 vida na drustva,DOO i DNO,drustvo so ogranicena odgovornost i drustvo so nikakva odgovornost.

Sem Faking e ekspert po se!! Isto kako i Frcko! (eksperti po dupeprodavanje, koj im plati na toj mu go klatat):vozbud:

Interesno no mislam ima pravo.soboruvanje na vmro od vlast ima od momentot koga se doagja na vlast.Iskreno ne me cudi i ako e toa od cia amerika.E sega prasanje koj ke dojde na vlast? sdsm? pa nekoj treba da gi izglasa?kako? so koj politicari sdsm ke izleze.Imali programa ima li resenie za izleze od krizata.Ili,, peasanjetoe samo imeto ,a se drugo dragi moi makedonci mozete tocno da zarabpotuvate africki a trosite kako germanci na sdsm za toa ic kur neim cue .Toaaa neee nisto novo odamna ja imam slusano taaa izreka uste vo komunizmot koga bese.Zarem vaknin pogresil koga kazal deka ima korupcija na sekoj cekor , podmituvanje, selektivni kontroli , favoriziranje,oligarhija i sl.

Сител еден јак извор шо е... Последните анкети како да покажуваат губење на рејтинџето на премиерчето па сега и за тоа некој друг му е крив ахххххххххх боже

ВМРО ДПМНЕ е донесено токму од тие служби како Циа, германски служби, неслучајно ВМРО е на власт во Македонија. Половина влада му се со амерички и германски државјанства, неслучајно се тука, работат за нечии интереси и цели. Тоа ќе го покаже иднината.

ВМРО ДПМНЕ е донесено токму од тие служби како Циа, германски служби, неслучајно ВМРО е на власт во Македонија. Половина влада му се со амерички и германски државјанства, неслучајно се тука, работат за нечии интереси и цели. Тоа ќе го покаже иднината.
А во минатото кој ги врати СДС на власт на 11 септември де?

luge kako Vaknin se kako paraziti, pijavici. Se lepat i cicaat cicaat, ako ne tuka, ke najdat druga rupa u svemirot. kako i da e, dodeka ni se vrtat tuka takvi maderfakeri ne e na arno!

а бре остај ги сдс, они се минато за Македонија, гледај ја реалноста
Ок може бев погрешно сфатен ама имам впечаток дека скоро сите влади се донесени од ЦИА во МК.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom