Селмани за претседател

• Креатор на темата Креатор на темата tomsaso
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би гласале за Имер Селмани за претседател ?

• Јас сум Македонец, и би гласал за Имер Селмани

Гласови: 16 21,9%
  • Јас сум Македонец, и не би гласал за Имер Селмани

Гласови: 50 68,5%
  • Јас сум Албанец, и би гласал за Имер Селмани

Гласови: 5 6,8%
  • Јас сум Албанец, и не би гласал за Имер Селмани

Гласови: 2 2,7%

• Вкупно гласачи
    73
Баци го гледаш болдираното?? Ај спомни пак баланс после :):)

Е сега Пропагатору ...да ти кажам ја тебе нешто, ај наврати се не толку одамна, и учи малце од историја, колку албанците се бореле барабар со македонците за ова троа земја да биде слободна. За да ти можеш да маваш груда за славна историска Македонија. За да можеш ти гордо да се наречеш македонец. Колку придонеле албанците и колку крв пролеале заедно со македонска. И сето тоа се заборави...се заборави и не се ни спомнува....И ти уште дрско ми ја спомнуваш 2001ва...пфф. Дете. Да ти ја земеме територијата бе :) Виц...Албанците се бореле за ИСТАТА територија со македонците. И после ми викаш зашто барам права во Македонија...Џабе везам. Неук си, неук и ќе останеш.
:):)
Ок еве ти како поук од мене си го читал ли Глигор Прличев? А за муслимани дека се бореле против муслимани тоа хммм звучи малку нелогично. Можно е да се нашол некој случајно во Крушево или да бил дилер на оружје евентуално.

Нема простор?? Има има :):)

Да,јасно и категорично:простор за ваша култура нема!!!

А,знаеш зошто нема:затоа што немате што да понудите!

Каква култура ке ни биде понудена од ваша страна,кога и самите немате никаква култура!

Која култура бе човек,кога вие сеуште сте во фаза на еволуција?

Хеј поезија е тоа, изгледа секој си ја интерпретира на свој начин. :)

Jaсно де. Ти кажав ја, зачитај се малку, прочитај колку албанците се бореле за слободна и независна Македонија, за после да останат бидат третирани како малцинство, Албанци, за да ти се фатиш за фамозната 2001ва да ми ја спомнуваш :):)

Секој со своја приказна, кој како ја читал и ја разбрал...

Jaсно де. Ти кажав ја, зачитај се малку, прочитај колку албанците се бореле за слободна и независна Македонија, за после да останат бидат третирани како малцинство, Албанци, за да ти се фатиш за фамозната 2001ва да ми ја спомнуваш :):)

Секој со своја приказна, кој како ја читал и ја разбрал...
Јас се што знам од кажувања на дедо ми кој пред земјотресот живеел во чаир а после во бутел е дека после несреќата бајаги твои сонародници се населиле во Македонија од сега самостојната држава Косове. И со таков мал процент се чудам колку ли можеле да учествуваат (а да не ги спомнуваме нели и 150 000 државјанства на СДС и колку од бегалците се останати тука) во војна пред 100 години.

ахахаха сонвајте само
ебаве Албанци прости
,не треси зелени ти кој беше >>
балистите не беа твој луѓе бе? ало
и тие да не се бореа за Македонија ?
мршшш

единствен македонец што може да гласа за албанец е македонски државјанин од албанска националност
јас не би гласала никогаш за албанец, ма колку паметен да биде и какви квалификации и да има.ова е Македонија и само македонец може да биде претседател.ова со гласањето на македонец за албанец е исто ко македонец да биде претседател во Гејлада или Албанија - само бајка

И после мене некој ќе ми рече сум бил националист :toe:

Кога Темелков ќе се кандидира за претседател на Албанија и кога ќе биде изгласан тогаш и ја ќе размислам дали да гласам за Албанец во Македонија.

Што е премногу,премногу е. Нема лутиш. :toe:

За жал како шо се котат ко зајаци а за разлика од нив ние имаме големо намалување на наталитетот, можно за 20-30 години и тоа да се случи...освен ако нешто не се измени и тоа за брзо време

Ke bide... Srgjan Kerim za Pretsedatel. Toj ne e Makedonec ama ne e ni albanec...
А што е завами Македонец?
Љупчо Георгиески
Бранко Црвенкоски или...

Се додека православните , не почнаат да разликуваат што е националност а што религија, немам потреба со нив да дискутирам.
О, неписмених, зар некогаш ќе научите дека и Асан , Мухамед, Ирфан, Ќамил и други муслимански имиња се Македонци.
Вас неможе ни Аристотел да ве образуваат.
Секоја чест на исклучоци.

Јас сум Македонец, и би гласал за Имер Селмани

не се работи за земање и давање. За претседател или градоначалник треба да се гласа за личност, а не за партија. Мислам дека Селмани има квалитет и харизма. Додека пак што се однесува на тоа дека по етничко потекло е Албанец, не е проблем се додека работи во интерес на државата во која сите ние заедно живееме. Ако сакаме да одиме нанапред мора кога тогаш да научиме дека треба заедно да живееме, а со тоа не врзуваат некои заеднички интереси.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom