Секс/врска/брак со партнери од различна религија/националност

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Ма ни он не знае што е или она беше :vozbud::pos:

Женско сум ;)
--- надополнето: 12 април 2012 во 17:25 ---
cekaj so si ti masko ili zensko posto na pol ti pisis masko
ili si hermafrodit :)
--- надополнето: 12 април 2012 во 17:19 ---
[quote="katebebrat, post: 4908083, member: 56457"

Не сум се заљубила во албанец. ;) Туку едноставно ме интересираа и другите што мислат за ова.

90 posos od narovdov tvojava kombinacija ne ja podrzuva a mojata edno 100 posto od Makedonija ja podrzuvaat :)[/quote]

Женско сум.

Дали ја подржувате оваа љубов? На пример тој да е албанец а таа да е македонка.
албанец и македонка не се вери него национална припадност. Уживај.

Еве вака да почнеме
Прво. Свадбата ќе биде степен повесела од еден погреб , намуртени фаци , неубава атмосфера , едноставно никаква атмосфера ...
Второ. Името на детето ухуу ќе наоѓаат некој компромисни решенија
Трето. Не дај боже девојката да е феминистка и се ебал векот т.е. веројатно не е можно старт тоа ..
Четврто. 80% од луѓето што ја познаваат , сакаат па веројатно и него ќе ги осудат ...
И да ви кажам право ебате таквиот живот :) али ... у случај кога стварно има љубов ќе го истрпат сето од горенаведеното и ќе им биде убаво на нив двајца барем (ваљда) но во секој случај пожелно е доколку може да се одбегне ваквата врска

п.с. зборувам за православна Македонка + мусламан Албанец

Љубов помеѓу две различни вери ?
А што има тука лошо, страшно, негативно ?
Секој човек(маж/жена) е пред се човек, кој има свој живот, свои чувства, свој тип на симпатија, свои ставови и мислења... а дури потоа доаѓаат останатите титули како: нација, религија и.т.н. и.т.н.
И Муслиманот е маж и Христијанот е маж и Муслиманката е жена и Христијанката е жена... сите сме луѓе, зарем некој ако е од друга религија има две глави, пет раце, четири нозе... !
Поделбите на вакви и онакви постојат само во главите на луѓето, но чувствата, симпатиите и љубовта не прашуваат за нација или религија !
Така да сметам дека нема ништо чудно, смешно, страшно, лошо во љубовта, симпатијата, дружбата, врската, бракот помеѓу Албанец и Македонка или помеѓу Македонец и Албанка, крај краева можеби и двајцата се Атеисти, па не би имале никакви проблеми околу различните религии, па и сите Албанци не се Муслимани(Реп.Алб.), но пак ќе кажам поделбите на вакви и онакви постојат само во главите на луѓето !

Дали ја подржувате оваа љубов? На пример тој да е албанец а таа да е македонка.
А каква врска има ако тој е албанец, а она македонка со вероисповед? o_O
Или онака по дефолт ако он е албанец значи и дека е муслиман. Или дека ако она е македонка е христијанин.

Луѓе, 21ви век сме. Верата НЕ Е ЗАДОЛЖИТЕЛНА!

Конкретно за мене, не би имал проблем да идам со албанка ако е атеист. Или со турчинка, арабинка (или како и да се пишува женски род за арап), whatever. Муслиманки забулени - њет.

Не мешајте баби и жаби ...... ако ви се родат децата атеисти океј ама ако се верници кој пат ќе го фатат ?

Не мешајте баби и жаби ...... ако ви се родат децата атеисти океј ама ако се верници кој пат ќе го фатат ?
Никој не се раѓа атеист, можеш така да ги воспиташ, пример да си ги почитуваат и двете вери...

Еве вака да почнеме
Прво. Свадбата ќе биде степен повесела од еден погреб , намуртени фаци , неубава атмосфера , едноставно никаква атмосфера ...
Второ. Името на детето ухуу ќе наоѓаат некој компромисни решенија
Трето. Не дај боже девојката да е феминистка и се ебал векот т.е. веројатно не е можно старт тоа ..
Четврто. 80% од луѓето што ја познаваат , сакаат па веројатно и него ќе ги осудат ...
И да ви кажам право ебате таквиот живот :) али ... у случај кога стварно има љубов ќе го истрпат сето од горенаведеното и ќе им биде убаво на нив двајца барем (ваљда) но во секој случај пожелно е доколку може да се одбегне ваквата врска

п.с. зборувам за православна Македонка + мусламан Албанец

Мет, убаво си опишал се, но еве да речеме дека и двајцата се Атеисти, а и нивните фамилии се такви(нерелигиозни), па накрај би останала само националната разлика(јазична пред се) .............. а што се однесува до името на детето, па некаков компромис, нека биде некакво странско интернационално(универзално)име, такви имиња има многу, кои нема да задираат во чувствата на нитуеден од родителите !
П.С. Знам дека е тешко и скоро невозможно, но ипак постојат(можни)интересни комбинации ! ;)
--- надополнето: 12 април 2012 во 18:00 ---

Ако се родителите Атеисти, биди сигурен дека и детето/децата ќе бидат исти марки, а ако родителите се верници и тоа од различни вери е тука е малце покомплицирано, според мене детето би требало да ги почитува и познава и двете вери, но името на детето да биде странско интернационално !

Никој не се раѓа атеист, можеш така да ги воспиташ, пример да си ги почитуваат и двете вери...
Да де да од в џамија ќе ојт свеќа в црква да палит .... седи бе аман , еве на пример мене никој не ме воспитал да сум атеист сам си одлучив да веруван во еволуција а не во библија ..... можда требаше да напишам ако се погодат децата а не да се родат атеисти

Да де да од в џамија ќе ојт свеќа в црква да палит .... седи бе аман , еве на пример мене никој не ме воспитал да сум атеист сам си одлучив да веруван во еволуција а не во библија ..... можда требаше да напишам ако се погодат децата а не да се родат атеисти
Зашто да не бе... Секој си прави компромиси... Ако толку се сакаат, ќе се потрудат, шознам, може пример да одлучат едно дете в џамија, друго во црква... јбг живот...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom