lo6ko piratot
безобразно реален
- Член од
- 2 април 2009
- Мислења
- 441
- Поени од реакции
- 56
мислам дека и јас те прашав прв ама нема везе...Па те прашувам Зошто, или избегнуваш да ми одговориш?
одговорот најверојатно стои некаде во историрајта ...такво ни е поднебјево напатено и барем можеме да извлечеме некој поуки од тоа ...секогаш кога сме немале држава ние македонците (денешен пример ни се циганчињата) секогаш сме биле понижувани, измачувани, потурчувани и какви ли уште не ти неправди ни биле нанесувани. За да не биде тоа така и за да си се заштититат самите себе почнале луѓето од исто поднебје да си се организираат и да се борат против таквиот режим. Нормално од кога си се избориле, решиле да си направат своја земја со одбран народ во која ќе владеат нивни закони и секој ќе живее мирно и во хармонија
СЕТО ОВА можеби не нашите родители, ама повеќето од нашите баби и дедовци или прабаби и прадедовци го осетиле на своја кожа и затоа најверојатно таквата свест кај нашите родители е развиена токму од нив. Ние сето тоа ниту сме го осетиле ниту пак ќе го осетиме и затоа можеби ни изгледа и малку чудно или несвојствено. Затоа нашите родители плашејќи се од пропаста на идните генерации се трудат и кај нас да создадат свест на обединување а со самото тоа и на заштитат од тој домино ефект.
Се додека сите во светот зборуваме различни јазици, се декларираме на посебни етнички и верски групи, се делиме на богати и сиромашни или слично глобализацијата можеме само вака да си ја дискутираме или пак да си ја посонуваме. А кога веќе поделеноста по сите основи е присутна тогаш да зошто да не останеме да си се придржуваме до моралните норми и правила на општеството и да си припаѓаме на онаа заедница каде што припаѓаме без притоа да заборавиме истата да ја унапредуваме и да создаваме се подобар свет за живеење.
и да го докомплетирам мојот став кој е ПРОТИВ МЕШАНИ БРАКОВИ но прво да разјаснам јас сум против мешаните бракови но НЕ против луѓето кој се во такви бракови. На бракот нормално и претходи тест период или тако звана врска, а во врска може да бидат само двајца партнери на кој им се поклопуваат или ги исполнуваат критериумите кои претходно самите си ги поставиле. Моите критериуми да речеме дека се следните: да е црна, да е слатка, да има нормални атрибути кој ке ја окарактеризираат како женско, да е здрава, да е паметна, да не е намќор, да..... и кога веќе знам што барам зошто да не побарам прво во "фолдерот" со девојки кој се со иста вера и националност како и јас. Нормално пребарувањето ке си трае но се до одреден момент, а тој момент си го носи времето и годините. Кога јас ке се осетам прегазен од времето и кога ќе видам дека од таквото пребарување нема никакво фајде тогаш верата и нацијата ке отидат во аут како критериуми и место само во еден "фолдер" ќе почнам да пребарувам во сите сектори кој ми стојат на располагање.
Бидејки бев прилично опширен, од моја страна ова е и последното произјаснување на темава.