Секакви рецепти

  • Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Какви поховани зденки сум направила синоќа, абе течеа од убавини! Мислам страшна работа е ова поховањево, да те избрука за цел живот.
Па викни некогаш да му се сневиди, да го пробаме и тоа чудо :D
 
Какви поховани зденки сум направила синоќа, абе течеа од убавини! Мислам страшна работа е ова поховањево, да те избрука за цел живот.

:pos: тие се многу млечни т.е. меки и се разлеват и јас ги утнав последниот пат,па наместо цели зденки си сркав со лажичка.
 
Мене ми излегуваат зденките, јас прво ги валкам во презла кога ќе ги отворам на суво, потоа ги ставам во јаце разматено, уште еднаш во презлата и потоа ги ставам да се пржат, мене ми излегуваат цели.
 
Јас со брашно и јајца пробав, презла никаде не видов дека треба :)
 
Кој знае кај имаш гледано. :)

Похованата храна е синоним за презла, насекаде го тоа пишува. :) Сега знаеш нареден пат што да правиш, има надеж.
 
Нада задња умира :)
Затоа изгледаа чудно.
 
Нес торта

6 белки и 6 лажици шекер се матат и се додава 3 лажици брашно, 1 лажица зејтин, 100 грама сецкани ореви и 100 грама суво грозје. Се пече (во четвртаст плех) на тивок оган (150 степени), потоа се сече на 3 еднакви ленти.​
Фил:​
6 жолчки се матат со 6 лажици шекер во прав. Во одделен сад се матат 250 грама маргарин, 100 грама стопено чоколадо и 1 голема лажица нес кафе, и на тоа се додаваат претходно изматените жолчки и шекер. И на крај се филува и се јадеее :vozbud:
Тортава е еб*ње, сеа ке ја напнам мајка ми да ми ја направи :pos:
sigurno e mnogu vkusna :)
 
Се надевам дека сум ја погодил темава.
Како се подготвува ладно нес, и што е потребно за него?
Ми здосади турсково, а ладно нес ми се многу допаѓа, па би сакал да почнам и дома да го правам..Фала однапред.
 
Се надевам дека сум ја погодил темава.
Како се подготвува ладно нес, и што е потребно за него?
Ми здосади турсково, а ладно нес ми се многу допаѓа, па би сакал да почнам и дома да го правам..Фала однапред.

Ти треба едно машинче за матење, како штрафцигер е само со подебела рачка на која има он/офф копче и на врвот има едно како паричка остро што се врти. Ова моево што е дома го купиле од Веро, ама сигурно сегде кај што продаваат миксери, кафемати и сл. ствари за кујна ќе најдеш.
 
Немора машинка де :) ја имам али поубаво ми е без, ставам нес, шекер и малце топла вода и мешам да се растопат. после додавам малце ладна вода, млеко и мраз (само у лето:D). И голтам :LOL:
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom