Секакви рецепти

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Какви поховани зденки сум направила синоќа, абе течеа од убавини! Мислам страшна работа е ова поховањево, да те избрука за цел живот.
Па викни некогаш да му се сневиди, да го пробаме и тоа чудо :D
 
П

Пепси_

Гостин
Какви поховани зденки сум направила синоќа, абе течеа од убавини! Мислам страшна работа е ова поховањево, да те избрука за цел живот.
:pos: тие се многу млечни т.е. меки и се разлеват и јас ги утнав последниот пат,па наместо цели зденки си сркав со лажичка.
 

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Мене ми излегуваат зденките, јас прво ги валкам во презла кога ќе ги отворам на суво, потоа ги ставам во јаце разматено, уште еднаш во презлата и потоа ги ставам да се пржат, мене ми излегуваат цели.
 

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Јас со брашно и јајца пробав, презла никаде не видов дека треба :)
 

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Кој знае кај имаш гледано. :)

Похованата храна е синоним за презла, насекаде го тоа пишува. :) Сега знаеш нареден пат што да правиш, има надеж.
 

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Нада задња умира :)
Затоа изгледаа чудно.
 
Член од
21 ноември 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
Нес торта

6 белки и 6 лажици шекер се матат и се додава 3 лажици брашно, 1 лажица зејтин, 100 грама сецкани ореви и 100 грама суво грозје. Се пече (во четвртаст плех) на тивок оган (150 степени), потоа се сече на 3 еднакви ленти.​
Фил:​
6 жолчки се матат со 6 лажици шекер во прав. Во одделен сад се матат 250 грама маргарин, 100 грама стопено чоколадо и 1 голема лажица нес кафе, и на тоа се додаваат претходно изматените жолчки и шекер. И на крај се филува и се јадеее :vozbud:
Тортава е еб*ње, сеа ке ја напнам мајка ми да ми ја направи :pos:
sigurno e mnogu vkusna :)
 
A

Auditore

Гостин
Се надевам дека сум ја погодил темава.
Како се подготвува ладно нес, и што е потребно за него?
Ми здосади турсково, а ладно нес ми се многу допаѓа, па би сакал да почнам и дома да го правам..Фала однапред.
 

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Какво ладно нес? Матено, со пена како по локалите?
За такво најчесто ти треба машинка за таа намена.
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Се надевам дека сум ја погодил темава.
Како се подготвува ладно нес, и што е потребно за него?
Ми здосади турсково, а ладно нес ми се многу допаѓа, па би сакал да почнам и дома да го правам..Фала однапред.
Ти треба едно машинче за матење, како штрафцигер е само со подебела рачка на која има он/офф копче и на врвот има едно како паричка остро што се врти. Ова моево што е дома го купиле од Веро, ама сигурно сегде кај што продаваат миксери, кафемати и сл. ствари за кујна ќе најдеш.
 
Г

Гучи

Гостин
Немора машинка де :) ја имам али поубаво ми е без, ставам нес, шекер и малце топла вода и мешам да се растопат. после додавам малце ладна вода, млеко и мраз (само у лето:D). И голтам :LOL:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom