Се умира ли од љубов?

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Машки не се замарајте многу. Има кој да трча по нас, ако сака да не умре од љубов.
Кога ќе ме виде со друга.
:salut:

Од куршум се умира, ама од љубов не.

Се умира дотолку личноста го сака тоа. Ако сака самата да тоне во депресија наречена невозвратена љубов.

Ne se umira od ljubov..no ako si slaba licnost mozes da umres od razocaruvanjata od ljubovta i depresijata sto sleduva posle toa..

неам шанса!!!!! Се пати за љубов, ам не се умира!!!!

Се умира од љубов ама не можам да докажам. Тие шо умреја не се тука па да ви кажат ;-)

Знаете ли за некој кој умрел од љубов??

Во животот сум доживеала само два моменти во кои се умира од љубов. Љубовните приказни во кои човек умира од љубов, приказните за Ромео и Јулија, Тристан и Изолда итн итн. И приказната или вистина за лебедот кој умира жалејќи по својот партнер.

Има ли во нашиот вистински свет, вистина во изреката: Премногу љубов може да те убие?
Во болдираните случаи луѓето умреле за љубовта (според мене)
Случајот со лебедите мислам дека не е воозможен баш кај луѓето ((ако грешам поправете ме, баш би сакала да има таква голема љубов).
се умира во име на љубовта, ама од неа не.

А што е со лебедите? Нели едниот партнер ако умре, другиот од тага умира по него.

Еден комшија отиде да купи пиперки за ајварот на љубената и по пат го згази автобус. Доказ.

Он-топик. Не. Се се пребродува.

Не се умира од љубов, ама може да умре душата без која сме никој и ништо, а од таа болка нема поголема, живот без љубов -не е вреден за живеење и не може никогаш да се нарече вистински живот.

А она "ОД ЉУБОВ" и "ЗА ЉУБОВ" не е исто?Во сите досегашни постови само се докажува дека ЗА ЉУБОВ се умира, ама ОД ЉУБОВ не. Ама јас мислам дека тие две работи се поврзани и дека самите чуства можат да ни направат да се одлучиме на некој потег кој може да биде фатален по нашите животи.

Само у филмови.:pos2:
Кај се видело од љубов да се умре,khah khah.
А иначе се пати.

Dobro sto sum iskaral ziva glava.
Pa ne e moguce.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom