Се умира ли од љубов?

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Чек прво ја да ве прашам вас. (малце е морбидно али ...)

Сте виделе бе вие гробишта на луѓе умрети од љубов?

А пошо факт е дека има некој вакви случаи на личности ама се ретки, и сигурно на овие особи им фалела даска у глава, или место мозок имале грашок у глава (уствари мозок од лебед) па си немале дефиниција за тоа што значи живот, или си ги измешале приоритетите!

Да ако се самоубиеш, ама можеш и од инфаркт кога ќе фати тоа срцелупање ако имаш слабо срце:pos2:

Е како не се умира па нели викаат 'си живееше.............и се заљуби'
значи автоматски умрел/а

После секоја голема љубов човек умира, метафорично. Како птицата Феникс кога ќе се стори пепел, па од самата пепел се преродува. Така и човек, за да ја преболи големата љубов мора да умре, за повторно да се прероди во нова фаза од животот.

Да, ама психички :)
Во најлоши случаеви мртов си при живот, чисто механички само функционираш. А таа „смрт“ многу лоша е.

Ја еднаш за малку да скинам конци :unsure:
Најтешко нешто во живот е кога саканата/от ќе го видите до друг/а , како се држат за рака и насмеани двајцата...од тоа поболно нема !

Ја еднаш за малку да скинам конци :unsure:
Најтешко нешто во живот е кога саканата/от ќе го видите до друг/а , како се држат за рака и насмеани двајцата...од тоа поболно нема !

Нема, признавам. Го имам и тоа искусено.

Нема, признавам. Го имам и тоа искусено.

abe jebiga zivot ali so vika eden clen na ms 13 mafijaska grupa od meksisko, ne mislam na nisto oti vrajkajneto vo spomenite me pravi slab
i so vika kayne west to so ne me ubiva me pravi posilen (y)
--- надополнето: Oct 25, 2011 3:20 PM ---
После секоја голема љубов човек умира, метафорично. Како птицата Феникс кога ќе се стори пепел, па од самата пепел се преродува. Така и човек, за да ја преболи големата љубов мора да умре, за повторно да се прероди во нова фаза од животот.

ne umira covekot tuku lubovta kon taa osoba koja poleka preminuva vo omraza se dodeka ne ja istisne druga lubov toes da se postigne balans

Умира се јас во 2 одд имаше симпатија и она ме откачи и јас сакаше да си ги исечам вените, за една од 5 одд беше се качил на тераса да се фрлам, а сега за една планирам да си го извадам срцето :vozbud:

да се убиеш за некој/а зш го/ја сакаш премногу може...а вака од тага да си умреш поради преголема невозвратена љубов..чисто сумњам дека може вакво нешто да се деси..:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom