Се пробуди вулканот во Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата Sungerot Bob
  • Време на започнување Време на започнување
Лоша летна сезона у охрид се спрема годинава :icon_mrgr:

Као прво „Дувало“ од ко го памтам чадит. Црниот чад и смрдеата на изгорена гума доаѓаше од огромните депонии кои се наоѓаат во близина на кратерот. Некој намерно или ненамерно ги запалил. И апел до медиумиве да не го тупат многу многу со глупости нека пратат таму Кока Колата до 10 јуни свадба праи позззз.

Ви викам ја апоклипсата доаѓа вие нее.... Готови смеееее

Ај ко да не корнеше доволно таму уште сулфур им фали ....

Као прво „Дувало“ од ко го памтам чадит. Црниот чад и смрдеата на изгорена гума доаѓаше од огромните депонии кои се наоѓаат во близина на кратерот. Некој намерно или ненамерно ги запалил. И апел до медиумиве да не го тупат многу многу со глупости нека пратат таму Кока Колата до 10 јуни свадба праи позззз.
Шшшшш, ќути сеа. И да ја запалиле депонијата, ќе пишеме вулкан дека има, таман ќе има шо да се дава на ТВ плус слушам ЕУ даваат пари од некакви фондови за катастрофа.

Шшшшш, ќути сеа. И да ја запалиле депонијата, ќе пишеме вулкан дека има, таман ќе има шо да се дава на ТВ плус слушам ЕУ даваат пари од некакви фондови за катастрофа.

(y)

Има и една нова фондација која дава средства за "превентива" од природни катастрофи. На некој ќар му се гледа. :cool:

За македонија може да се воведе нов поим attention whore. За инает,нема да се случи,ни потоп ни поплава,ни вулкан,ни харп,ни нло да прелета, оти се толкави attention whores .Повеќе ми личи ко да се ужива да се случи нешто него ли да се браниме да не не снајде некоја катастрофа.

Ko krivo da im e so kaj nas ne bese potopot

Sent from my HTC Desire X using Tapatalk

Пожарникарот Мирче од Косел најдобро знаел како се гаси вулканот, го познавал
Првиот човек на Tериторијалната протипожарна служба од Охрид , Спасе Прентоски тврди дека ова не е првпат вулканот во Косел да се запали, пренесува Охрид1.
10432211_10152384512948548_1187467497_n1.jpg

Спасе Прентоски – командир на Противпожарната единица од Охрид
Заради осетливоста на темата, порталот целосно ги пренесува изјавите на командирот на Противпожарната единица од Охрид.
- Ова не е прв пат да интервенираме на вулканот. Според нашата прецизна евиденција сме го гаселе вулканот и во 2004 година и тоа исто така во месец мај. Таму и тогаш нешто горело. Веројатно сулфурот гори и сме интервенирале да го гаснеме сулфурот – рекол Прентоски.

На прашање на порталот како се гаси сулфур кој е во гасовита состојба, Прентоски одговорил:
- Ќе се јавите на 193 и ќе го побарате Мирче Спироски! Тој е од Косел и ќе ви објасни најдобро, тој вулканот го познават и ќе ви објасни најдобро! Тој беше на интервенција врз вулканот, а не бев јас – рекол Прентоски за Охрид1.

Нека ме викна да му се измочам на отворот. Сто посто че го стишам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom