Се намалува невработеноста, 30,9% невработени

• Креатор на темата Креатор на темата THE_CHOSEN_ONE
  • Време на започнување Време на започнување
А проблемот е во тоа што имаш поверувано во системот учи биди послушен заврши факултет постдипломски и така натаму и така натаму. Ама се тоа е срање, јас го разбрав тоа и си реков што ги ебам овие ништо не можат да ме научат што може да ми користи мене во животот. И баталив образовен систем одев само колку да ме видат дека сум присутен.
Братучедот мој економски факултет завршува поим нема што се случува, му објаснувам затгајст филозофија како се прават парите од долг кој што никогаш не може да се исплати не му е јасно не може да свати, од бубање на некои си економски теории како да е заглупен човекот еј го сакам како брат ама тоа е тоа, па нели факултетското економско образование треба да значи полесно да ги разбере овие работи, или сепак не?

Јас кај што живеам важи девиза снајди се па живеј, какви огласи каква работа неразбирлив поим е тоа тука.....

--- надополнето ---

А бе заокружи на 20, 30 па голема бројка е :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

Brat za da uspees vo makedonija treba da si ekspert (pusac/dudlac kaj tie sto odlucuvaat), ama na mnogu malku im uspeva toa zasto ostanatite se gordi i siromasi.

Sto sakas da kazes?, za studentite, da ostanat so srdeno, pa dajte resenie nemojte samo ova ne cini toa ne cini, me potsekate ne nekojgo :)

решение НЕМА!! се додека ПРОФИТОТ биде цел, нема решение..., а така ќе биде уште многу долго..сигурно неколку генерации...
...од друга страна многу е комплицирано во денешното опкружување да се задвижи нешто што би ја намалило невработеноста со класичен пристап на проблемот....:)...стои и проблемот за невидено ниско ниво на образование и знаење во нашава , ај да ја наречеме економска ќелија Македонија. Во тој смисол дневно еродираме.... квази школите и факултетите фабрикуваат самонабедени, припрости дилетанти... кај нас веќе има многу малку луѓе КОИ ЗНААТ ..и или се многу стари и изумираат или како такви ако такви случајно пркнат...веднаш ги всисува големиот свет...бидејќи и тој има проблем со хиперпродукција на приучени....

Каков Камерун, Чеченија тука е, да не ти се верува Газа подобра од нас, добро бе мајку му ова странец кога ќе го гледа како ли му изгледа дека е тука :raz:.

Каков Камерун, Чеченија тука е, да не ти се верува Газа подобра од нас, добро бе мајку му ова странец кога ќе го гледа како ли му изгледа дека е тука :raz:.

Нејќеш за знаеш. Мислат дека сме сите до еден сиротињи и кола не знаеме што е.

А проблемот е во тоа што имаш поверувано во системот учи биди послушен заврши факултет постдипломски и така натаму и така натаму. Ама се тоа е срање, јас го разбрав тоа и си реков што ги ебам овие ништо не можат да ме научат што може да ми користи мене во животот. И баталив образовен систем одев само колку да ме видат дека сум присутен.
Братучедот мој економски факултет завршува поим нема што се случува, му објаснувам затгајст филозофија како се прават парите од долг кој што никогаш не може да се исплати не му е јасно не може да свати, од бубање на некои си економски теории како да е заглупен човекот еј го сакам како брат ама тоа е тоа, па нели факултетското економско образование треба да значи полесно да ги разбере овие работи, или сепак не?

Буци ај не ме зезај и ти. Немој жити се со Зајтгејст филозофијата да започнуваме. Башка, ќе излезе дека никој не треба да учи, туку само да се снаоѓа. Нема логика. Сум учела зашто сум сакала да учам. А тоа што некој имал фалично знаење нема врска со мене, ако ме сфаќаш што ти зборувам.

Буци ај не ме зезај и ти. Немој жити се со Зајтгејст филозофијата да започнуваме. Башка, ќе излезе дека никој не треба да учи, туку само да се снаоѓа. Нема логика. Сум учела зашто сум сакала да учам. А тоа што некој имал фалично знаење нема врска со мене, ако ме сфаќаш што ти зборувам.

Не реков дека има врска со тебе фаличното учење никаде и ти економија нешто аааааааааааа ај :icon_lol:.

А бе три филма се од Зајтгајст во кои се спомнува економијата.... Настрана што има глупости филозофии религии Зајтгајст за економијата е пууууууууууу.

Ме откачи пријателка на фејсбук откога го постирав на ѕид и таа студира економија некако не и се допадна тоа таму што се тврди :icon_lol:.

Ами учеа луѓето факултет за јавна администрација, правен, медицина и што? Работат за беспари волонтираат во суд и во болница за 3000-4000 денари и тие се лотарија ако не ги каснат. Со партиски книшки волонтираат, без книшка нема ни волонтирање.

Не реков дека има врска со тебе фаличното учење никаде и ти економија нешто аааааааааааа ај :icon_lol:.

А бе три филма се од Зајтгајст во кои се спомнува економијата.... Настрана што има глупости филозофии религии Зајтгајст за економијата е пууууууууууу.

Ме откачи пријателка на фејсбук откога го постирав на ѕид и таа студира економија некако не и се допадна тоа таму што се тврди :icon_lol:.

Ами учеа луѓето факултет за јавна администрација, правен, медицина и што? Работат за беспари волонтираат во суд и во болница за 3000-4000 денари и тие се лотарија ако не ги каснат. Со партиски книшки волонтираат, без книшка нема ни волонтирање.

Сега волонтираат за без пари...Бргу се менуваат времињата кај нас...Зашто да им даваат по 3000 на волонтери кои им следуваат кога може некој и без пари да растрчува и да работи исто колку и оној што зема пари за таа работа. Ама паре су скупе данас, оскудација е.

Колку беден изговор нашла :icon_lol:

смешен си да знаеш ова што го пишуваш, не е точно ги даваат на време секој месец по 4150ден. за во болниците, и не се со партиски книшки како што тврдиш или да се серело само по форум а ?

смешен си да знаеш ова што го пишуваш, не е точно ги даваат на време секој месец по 4150ден. за во болниците, и не се со партиски книшки како што тврдиш или да се серело само по форум а ?
Не бе не, ами знам човека знам дека и партиска книшка има, ами ај.....

Е де и 150 нека биде :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

Државата на земјоделците ќе им дава земјиште под закуп

Со новиот оглас на Министерството за земјоделство, повеќе од четири илјади хектари земјоделско земјиште, државата ќе им даде под закуп на земјоделците. Секој поединечно може да добие до 10 хектари земја, и да ја користи од 15 до 50 години во зависност од насадот и културата.

Цена по хектар ќе се утврдува според катастарската класа и местоположбата на земјоделското земјиште.

„25 евра во денарска противредност за земјоделско земјиште, од прва до четврта катастарска класа, а 15 евра во денарска противредност за земјоделско земјиште од пета до осма катастарска класа“, вели Љупчо Димовски, министер за земјоделство.

Заинтересираните за првпат ќе можат да се конкурираат и за земјиште на кое се предвидува подигнување на оранжерии.

Според критериумите, за добивање на бараната површина, предност ќе имаат понудувачите кои живеат во местата каде што е огласено земјиштето.

До сега се склучени над 4.500 договори за закуп на површина од 140 илјади хектари.

Баба лаже трап не лаже.

--- надополнето ---

А што мислиш полесно е човек да отиде во САД или некоја европска земја и да работи по 12 саати 7 дена во неделата во туѓа средина без пријатели и без роднини?

Истите пари што ќе ги вадиш таму од некоја амалска работа ќе ги вадиш и тука од земјоделие.
Освен тоа ќе бидеш меѓу свои луѓе и ќе дискутирате на теми кои за вас се битни.

Што ќе ти се сите пари на светот ако твоите пријатели не се со тебе?

Абе мочко еден што не дојдеш ти во село да работиш? А!? Еве јас сум од село, поседувам 3 хектари обработлива површина, ќе ти ја дадам без пари да ја работиш, само нафати се да видам што маж си и како ќе го водиш бизнисот!

Во сиромаштија не ти се гледа ни пријател ни ништо освен да се нахраниш секој нов ден

Абе мочко еден што не дојдеш ти во село да работиш? А!? Еве јас сум од село, поседувам 3 хектари обработлива површина, ќе ти ја дадам без пари да ја работиш, само нафати се да видам што маж си и како ќе го водиш бизнисот!

Во сиромаштија не ти се гледа ни пријател ни ништо освен да се нахраниш секој нов ден

Ako te mrzi da rabotis toa e drugo, pa sto ne si ja prodades nivata i taka site se zivo ispoprodadovte tamu za dzabe pari deka vi se raboti.

Не верувам дека и сега ти игра некоја улога така да моеш одма да си го пресечеш, ах кој будала му даде на бандерџија и штемувач компјутер не ми е јасно.
Абе да не беше панче во коце немаше да знаеш ни една дозна да ископаш а овде бистриш, прашања од животно прашање и со тоа твоето закржлавено партиско мозоче сите ги правиш мрзливи и неспособни. па фурник не секој е роден да меша малтер како тебе, или да штемува ! Притоа да биде задоволен а воедно и да се чуствува дека животната цел му е исполнета.
Ама на партиско војниче друго не можеш да му докажеш, во ред е сето тоа инаку за пишувањето и изразувањето , се спуштам на твое ниво за да можеш да детирминираш и колку толку да сватиш што се обидувам да ти кажам,очигледно е дека неможам доволно ниско да се спуштам за да дојдам до твоето,ниво на крајот кога ке се сублимира се се констатира дека сепак сум бил во право, а вие господине сте сепак само еден аналфабет кој што мисли дека постигнал нешто во своето неисполнето и не координирадо постоење толку е вашиот капацитет.
Единствено што жала е што се дрзнувате да се поистоветувате со одредени личности кој пишуваат на овој форум и интелектуално да се мерите со истите,c'est la vie пријателе никогаш нема да бидеш повеќе од она што си во дадениов момент, а тоа е тотално сомелено мало човече кое што сака да наметне слика за самото себеси дека е паметно. Можеби ваквите и слични на овие полемики палат пред коперација, на објект , или пак во поблизок круг каде што сите климаат со глава во знак на потврда но всушност сакаат само да те замолчат, овде не проаѓаат. Таквите како тебе под медиокритети на сите нас ни се и те како познати. И искрено кажано ама јајцата ми се подуени од таквите.

Како Војо да го читам. :pos2:

--- надополнето ---

ах таа статистика, а да ти кажам дека нема везе. Ова ти го кажувам од она што го гледам, во скопска околија аплицираат околу 1400 души за земјиште поголемиот дел се одиени а целото земјиште е дадено на десетина луќе.

Научи да пишуваш бе! ХАХАХАХ

Ako te mrzi da rabotis toa e drugo, pa sto ne si ja prodades nivata i taka site se zivo ispoprodadovte tamu za dzabe pari deka vi se raboti.

Не брмчи бе кој ќе ти ја купи сите продаваат никој не купува....а сигурен сум дека немаш стапнато на нива малце да се запотиш цела недела без глава да кренеш и во петок наместо да се опиваш да си легнеш во 9 за утре во 4 на нива да одиш !!

Според заводот за статистика во јануари 2011 , околу 15.000 работници не зеле плата иако работеле , тоа се 2.3% од сите вработени.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom