Се ќе беше поинаку, ако...

• Креатор на темата Креатор на темата Димитар
  • Време на започнување Време на започнување
ke bese poinaku ako se zaebev da se zapisam na medicina ( sega ke bev doktor ) a ne reziser :) , ako ne pocnev da "praam" "sesto" , ako trenirav rakomet , ako ne se druzev so "site" prekrasni drugarcinja ( gi pozZdravuvam ) ...

Се ќе беше поинаку, ако и после тој тоа што гонаправи за мене, го игнорирав. Уф колку ќе беше различно само!

Се’ ќе беше поинаку ако не направев толку глупости пред 1 година. Да, уште се каам за тоа и не можам да си простам самата на себе.
Ќе ја направев најголемата грешка во животот ако се запишев средно медицинско. Фала богу се премислив во последен момент, инаку сега ќе требаше да си ја трупам главата со работи кои воопшто не ме интересираат, со оглед на тоа што воопшто не ме бива за бубање теорија.
Се’ ќе беше поинаку ако наместо технички се запишев на туризам. Ако одев таму ни ќе го завршев факултетот, ни пак ќе се трудев да го завршам.
Сигурно има уште нешто ама не ми текнува во моментов.:mutava:

Ако не отидев во школо во сабота, кога воедно бев ослободена од часови.:uvo:

За кој момент во вашиот живот жалите што не испаднало така како што сте планирале?
Запишување на некои студии, преселба во некој град, прекин на некоја врска, шанса која сте ја испуштиле, возот кој ви заминал....

Секогаш сум велела дека не ми е грижа за тоа како излегле работите, дека за ништо не ми е жал, но тоа како бумеранг ми се одби од глава.
Вчера го видов човекот кој што ми беше еднаш се на светот, среден, со скратена коса и без травки на него, како изгледа фантастично добро.
Момент за кој жалам ...
Тоа што сум го видела после повеќе од пола година попрекрасен од тоа што некогаш го познавав или тоа што сум се откажала присилно од него кога бил на дното?

За што жалам?
:toe:

Се ќе беше поинаку ако се родев на некое Карипско рајско островче кај шо не би ме болело кур шо се дешава со светов.... а не во оваа пустелијава овде..

темава требало да се вика:Се ќе беше поинаку Деки , ако...
навистина!ја имам студирано , но сега нема да издвојам ништо

Се ќе беше понаку АКО (вметнете си по желба што сакате)

Ништо не би сменил. И можеби и не сакам ништо да испаднело поинаку. Си се сакам ваков, сосе трауми и лоши спомени, заради кои знам да ги ценам добрите и да уживам во новите патишта што ќе ми наидат под кондура.

Се ќе беше поинаку јас да не бев- јас.

Sith

Se ke bese super ako rektorit ne gi vovedese klasnite ispiti da posagam uste tri godini, o Gospodi do koga vaka!

Се ќе беше убаво ако пазеше на себе, сега ќе видиме како ќе се одвиваат настаните натаму.

Се ќе беше поинаку ако не заминев странство, немаше да го чекам Велигден сама, ќе бев со фамилијата и со другарките, ќе бев со брат ми и со внук ми, немаше да се нервирам со лажни пријатели во дијаспората, немаше да ме малтретираат кој колку пари има и што вози, ќе седев на Широк Сокак и ќе пиев кафе едно два три сати :) но немаше да имам иднина ако останев таму, како и да гледаш заебана сум!!!

Се ќе беше поинаку ако не летав толку в облаци...
се ќе беше поинаку ако престанев со време да верувам у љубов и такви ствари
се ќе беше поинаку ако не бев толкав инает
се ќе беше проклето поинаку ако не се родев

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom