Се имате ли онесвестено?

• Креатор на темата Креатор на темата Alley
  • Време на започнување Време на започнување
Првиот пат кога се онесвестив имав само 14 години и притисокот ми беше 60 со 20. Повеќе пати се имам онесвестувано и тоа каде веќе не, дома во купатило на плочките дури и крв ми течеше од под устата, на улица и тоа сама бев па една комшивка ми пријде, во кафич, кај дечко ми на скали, среќа тој беше позади мене па ме придржа да не паднам на бетон, итн.
Имам многу низок крвен притисок, па се трудам да пијам што повеќе газирани пијалоци и кафе, а најчесто практикувам да пијам кисела вода, посебно кога почнувам да осеќам мачнина (поради тоа што повеќе пати ми се има случено сега веќе се осеќам дека е можно да се онесвестам и пијам кисела вида и тоа по многу понекогаш и по цело шише). Инаку чувството... па што знам... да ви кажам и не е толку страшно како што велат сите, нормално не е ни убаво, грозно е, ама после тоа откако ќе се освестам после 10-15 мин ми е подобро дури од порано, дека пред да се онесвестам ми е многу многу полошо што во последно време, кога ќе се осетам така дека ми е многу многу лошо сакам или веднаш да ми помине или да се онесвестам за да ми биде подобро што побрзо, лично мене периодот пред онесвестувањето ми е потежок, помачен, погрозен, подолг, а откако веќе ќе се онесвестам слушам некоја бучава во ушите и имам пред очи некоја светлина без веза( светлината или е во разни бои како топчинња што се движат со голема брзина и па дури и се разлеваат боите или некоја светлина што поима немам каде е и од каде доаѓа),веќе кога почнувам да се освестувам што и да гледам околу мене ми изгледа нормално (пр. јас лежам на плочки и во тој момент е тоа ок, го сваќам тоа во тој момент како да така треба да биде, како да е нешто секојдневно и најнормално... еден вид на заблуда ), а откако ќе сватам дека нешто не е во ред, дека не е нормално тоа што се случува околу мене (значи веке сум свесна за се што се случува и со мене и околу мене) се освестувам, помалку исплашена, осекам само трпнење по целото тело , но тоа ми поминува за некои 5 мин. што за некои 10- 15 мин се чувствувам одлично.
Меѓутоа како моментот пред онесвестувањето, за време на онесвестувањето и по онесвестувањето гледано во целина се многу грозни.

Од девојки не се онесвестуваш, тоа е мит. Може да зјапаш во нив и да се восхитуваш на нивното постоење додека не ги изѕвереш.
Оди после тоа пиј, стигни до делирум и биди херојот кој се онесвести, ама храбро.

OMГ, мачо стил а? :pos2: Мене ми личи на фаталистички чин на неспособна бараба која нема храброст да и пријде на девојката.

Mхм, еднаш на сред ТРН паднав у рацете на мајка ми. Списка ко луда и ме освести малце. Причина : анемичност.

3 пати
2 пати од јака температура.
1 од мешање алкохол па марихуана.

Неколку пати...
Прв пат незнам од што и како се деси кај една другарка дома...
Втор пат нашколо на сред одговарање...
Трет пат си го плеснав лактот во едно железо близу една трафика и на истото место ми се стемни ваљда сум погодила некој нерв или што ти знам не се разбирам...
И последен пат пак нашколо причина анемија тој период и дремење цела ноќ на компјутер гладна,пауза за цигара на мал одмор и за неполни 2 минути се најдов на земја:nesum:

3пати, и три пати од сезонски грип, температура.

Никогаш да чукнам у дрво не сум се онесвестила ..само еднаш се имам преправано дека сум во несвест за да не испијам апчиња пошо ми беше страшно лошо и од една голтка вода повраќав, после 5 мин морав да се "освестам" ме шлакаа по фаца ми даваа да мирисам нешто грозно:kesa:

se imam i toa samo 2 pati ednas vo crkva pred nekolku god sigurno od svejkite bese ,ednaska mn mi padna pritisokot i sejkerot ,pa posle toa kako i sekogas se pravam silna kako nisto da ne se slucilo ,i si prodolzuvam napred .

Не ама како сто не сум спиен над 30 часа прилично сум сигурен дека сега скоро ќе се онесвестам :vozbud:.

ИМАМ ама сега ке објаснам на каков начин.при маалските муабети падна муабет баш како и за темава и еден др(бог да го прости) рече ајде да се калдиме дека ако наведнат дишиш некаде 3-4 минути и да те стегнам(со скрстени раце на градниот кош) ќе педниш во несвест и после дишев јас 3-4 минути кога ме стегна во несвест и за 1 минута сум се освестил ама глават ме искина од болење и уште еднаш не пробав(главоболки од што сум се удрил на асвалт со главата-причина другарот не можел да ме задржи многу тежок сум бил :P ) ЕПА СЕГА АКО САКАТЕ ПРОБАЈТЕ И КЕ СЕ УВЕРИТЕ.

OMГ, мачо стил а? :pos2: Мене ми личи на фаталистички чин на неспособна бараба која нема храброст да и пријде на девојката.

Зашо бе да нема храброст да и пријде? Мош и пришол ама таа го заебала. Мош и пришол и врвело се како што треба ама кога се прибрале кај него дома му извадила поголем од неговиот. Ај сеа, како нема да пие?

Јас лично немам такво искуство..аи не сакам да имам....али имав близок случај...кога одев на тренинг...едно дете така беше пополничко..а и беше топло времето...како по обиичај,3 круга загревање,и после растегнување...И застанавме и туку наеднаш падна како покосен,ко со куршум погоден.Среќа во несреќа падна на ногата на еден другар..ина4е аку паднеше на теренот директно со глава...ќе ојдеше по фира....Исто и татко и се онесвести пред една година...и ми кажа дека само му се стемнало...и викат се разбудив се најдов на под....имаше 2 скрѓени заби,и 4 конци на главата......Како и да е..не е некое пријатно искуство....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom