Се е ок, нели?

• Креатор на темата Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување Време на започнување
Sum bila vo situacija koga mi bilo mnogu tesko...sum kriela,no bev premnogu skrsena sto normalno mi vlijaese i na odnesuvanje i na se...mi bese premnogu tesko da skrijam no morav :jaj:

Многу ретко дозволувам другите да приметат дека ми е тешко и дека не се чувствувам баш најдобро.Првенствено тоа го правам затоа што никогаш не сум сакала да замарам некого со моите проблеми.
Да,знам дека е полесно кога ќе разговарам со некого и ќе го споделам тоа што ме мачи ама ете едноставно не сум таква...
Се смеам,гледам да се занимавам со нешто што ќе ми го оттргне вниманието од проблемот,ЛАЖАМ-кога ќе ме прашаат како сум велам: одлично(дури и самата себе си се лажам ајде бе супер си ќе ти помине) и едноставно избегнувам да размислувам за тоа што ме мачи,веднаш ги бркам лошите мисли од глава.
Многу е тешко да се глуми дека си најсреќен на свет а ти тонат сите бродови,ама за мене уште потешко е да му се “ставам“ на некого и него да му го упропастам денот со моите “тажачки“. Наместо тоа би му го направила денот уште поубав за и јас да се чувствувам подобро.

Се ли е во ред?
Ви се случило ли, да се чувствувате катастрофално, светот ви се распаѓа, ама сепак за да докажете дека сте силна личност која може да поднесе се, едноставно не покажувате или одавате никакви знаци дека е така?

Секогаш, секоаш си држам се за себе, не ширам многу негативна енергија, и си го перам мозокот дека е е ок, нишо неможе да ме сруши.

секако да. И еден мој совет сите треба да бидеме оптимисти и што и да се случи секогаш викај ,,се е ок,, :smir:

Секогаш кога сум таква ситуација само од внатре сум.На надворешен изглед се е ок и тие што не ме знаат многу тешко да приметат дека нешто не е у ред.

Се е ОК,оти мора да биде ОК,порано или подоцна.

Во најтешките и најмрачните моменти добивам желба да си олеснам малку од товаров што ми тежи на душава,да намалам малку од притисоков што ме гуши,ама самата претстава во мозоков на загрижените,сожалителни погледи макар и на лицата на најблиските,инстантно ја убива таа желба.Ја закопува длабоко.

И тогаш знам,знам дека сум сама и ако не си помогнам сама себеси нема никој друг да ми помогне,па продолжувам напред,сакала или не бидејќи немам друг избор,со надеж за подобри денови и насмевка на лицето, дури и Мадона знае

Hide behind your smile, all the world loves a clown.....

Обично не искажувам чувства... така да ми се случува често.
Моите проблеми се мои, нема потреба да ги замарам другите... поготово не денес, кога 95% глумат дека нешто ги интересира и сакаат да помогнат. Ги интересира да... за твојата несреќа да биде трач муабет :)

Не бе, ништо не е ок. Ебати кобач(к)ите, ебати мозокот што го немаат и ебати желбите да ти посерат нешто што мислиш дека е убаво. Ебаве песојте, што ве боли ако си мочам во мој двор:toe:. Абе, да ме ебиш не знам што пак се замарам. :uvo:

Утре се ќе биде "OK".

Ќе ти поолесни ако направиш муабет со некој за маките...ем ќе добиеш некој совет, ем полесно ќе ти биде на душата :smir:

За полесно ќе биде ама џабе.Пак мака ќе се има.Затоа најдобро е кога само ќе си најдеме решение.

Едноставно кога ми е тешко избегнувам да се движам во гужва со цел да ја одбегнам тежината на маската... не сакам да се изложувам самата себеси на поголеми непријатности кога не морам:pipi:

Ако нешто не е ок, доаѓам дома и се затворам, за да немам контакт со некого. И потоа спијам.

После спиењето обично подобро се справувам со потешкотиите, зашто мозокот ми е поодморен и поспремен да се соочи со предизвиците.

Скоро никогаш не ги кажувам проблемите. Не ми е потребно сожалување, кога знам дека никој неможе да ми помогне.
Најчесто се затворам во свој свет. Спијам долго време.
И да, понекогаш сакам некој навистина да се запраша што ми е во тие моменти, и сакам некој тоа да го направи без јас да го замолам и да му кажам.
А бидејќи ретки се таквите, останувам во тишина.

Шо и да ми е, мајка ми секогаш знае дали е или не е ок. И да сакам да скријам нешо од неа неможам.
А,кога сум во друштво секогаш гледам да се расположам и да ги тргнам барем малку мислите,ама после пак ќе си е истото.
Сепак, понекогаш е подобро да разговараш со некој близок,отколку да кријаш во себе, колку-толку барем можи малку оптимизам да ти даде.

ne[o [o najvi[e mrzam e koa mi vikaat OK e ...aa ne e..daleku od toa e.. ali :toe:

:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom