Samsung GALAXY Tab 10.1 vs Apple iPad 2

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Да, може да гледаш филмови со превод! Не можам да ти кажам за џејлбрејкот бидејќи сеуште не сум го пробал (бедејќи се плашам) но пријатели кои веќе направиле џејлбрејк доста се фалат и има големи олеснувања.
Чим немаш џеилбрејкуван ајпед,сметај дека во раце имаш волан од Бугати Вејрон,а максималната брзина ти е лимитирана. Не си ни свесен колку ќе го оптимизираш ајпедот ако го џеилбрејкуваш. Има да извлечеш 150% од тоа шо го имаш моментално! ;)

Член од
2 ноември 2008
Мислења
46
Поени од реакции
11
Oooo па тогаш хардверски Самсунгот е помоќен.....ама во софтверската компатибилност iPad-от ја зема титулата.
Ако има повеќе рам мислиш помоќен е ? Не е! Пројдоа тие времиња кога се гледаа мегабајти, гигагхерци и слично. Седни расчепкај ајпад и галакси и ќе праиме муабет. На ајпадот упали колку сакаш апликации во позадина нема да кочи. Отвори 10 апликации на галаксито и ќе мора рестарт да му правиш

Член од
14 септември 2011
Мислења
8
Поени од реакции
13
можеш да гледаш филмови и .avi но треба да спуштиш потребна апликација, јас користам VLC player и супер е но не знам дали е уште достапен на AppStore.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Далеку се сите други од iPad.

Не ми текнува на кој од овие уреди беше точно (мислам на некоја Моторола-pad), знам цената му беше 500 евра и беше пуштена апликација од multitouch Koi Pond (вода која ја пипкаш и прави реални анимации бла бла). На уредов кочеше како на пентиум двојка. : )

Сигурен сум да читав карактеристики, ќе испаднеше дека е 3 пати појак од ајпад. И друго нешто, екранот (капацитативниот) има посебна технологија, подобра е за работа и попрецизна.
Пробајте пишувајте порака на ајфон најбрзо што можете и на некој од андроидиве од HTC (освен најновите, не сум ги пробал нив), ќе сфатите за што зборам. Стив збореше за ова во својот прв keynote кога го презентираше iPhone во 2007ма.

За филмови по дома има милион апликации, имаш VLC стрим плеер кој го зима филмот преку ви-фи мрежа и не ни мора да го пребацуваш, а имаш и конвертори кои сосе превод ти го прават филмот. Врти сучи, имаш се, а цените не се па дотолку различни за да не се задоволиш со најдоброто на пазарот. :)

Член од
31 јануари 2012
Мислења
9
Поени од реакции
1
Дечки најпрво ЗДРАВО. Здраво го потенцирам со големи букви пошто сум нов на форумов, а искрено се зачленив заради оваа тема:) . Е сега пред да почнам да го искажувам моево мислење у дигитална форма прво морам да Ви признаам дека од пред година и нешто сум iFAN и тоа до срж.
Што се однесува до темава нема да се надвасувам и да убедувам дека apple is the best и дрн. дрн. дрн. само ќе кажам дека имам Ipad2 и сум ептен задоволен. Најпрво имаат страва интерфејс односно поедноставно нешто Амин. Второ имаат невероватно добар оперативец IOS 4, IOS 5, особено IOS 5, имаат опасно моќна графика и според мене најважно неколку стотици илјади апликации.
Се разбира кога на сето ова ќе му ја додадеш и десет саатната можност за константна работа, се исплати секое ебано евро фрлено на оваа направа.
Така да моето мислење е СТРОГО iPad 2.
Коа сме кај Samsung Galaxy tab нема да лажам и ќе кажам дека го немам нешто многу работено али тргнувајќи од тоа што работи на Android- фала Ви, со здравје да си го користите, налет и перформанси, налет и отворен софтвер и све.
Сакате едноставност, мобилност, практичност слободно пробајте гарантирам дека нема да се разочарате Ipad 2 и ништо друго, барем во овој момент.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Дечки најпрво ЗДРАВО.
Здраво и на тебе stecef! Драго ми е што си задоволен од iPad-от, уредот е фантастичен и никој не ни може да го спори тоа. А тоа со iFan до срж ќе го продискутираме друг ден :P

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.226
Поени од реакции
34.519
Да, може да гледаш филмови со превод! Не можам да ти кажам за џејлбрејкот бидејќи сеуште не сум го пробал (бедејќи се плашам) но пријатели кои веќе направиле џејлбрејк доста се фалат и има големи олеснувања.
Прави џејлбрејк, не е комплексна процедура... :)
Нема да ти се поебе ништо, а дури и да кикснеш, секогаш постои Restore.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Го чекам како вруќ леб:)
Исто, и + имам дете шо ќе ми го донесит во Јуни негде од УСА. Мада и новиот Самсунг таб со 11,6инчи ќе биде страшно нешто. Ќе видиме, фебруари мислам имаат презентација и двата

Член од
31 јануари 2012
Мислења
9
Поени од реакции
1
Трпение спасение, а што се однесува на тоа дека ќе го имаш у Јуни- Ти си благословено човече:)

Член од
14 септември 2011
Мислења
8
Поени од реакции
13
Купилаптоп 2ката ја донесоа во април, мислам први во европа дека беа така да и 3 сигурно ке дојде порано.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Купилаптоп 2ката ја донесоа во април, мислам први во европа дека беа така да и 3 сигурно ке дојде порано.
Абе сигурно биле први во Европа :)
Далеку се сите други од iPad.

Не ми текнува на кој од овие уреди беше точно (мислам на некоја Моторола-pad), знам цената му беше 500 евра и беше пуштена апликација од multitouch Koi Pond (вода која ја пипкаш и прави реални анимации бла бла). На уредов кочеше како на пентиум двојка. : )
:)
Мислам дека зборевме за Acer-от.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Абе сигурно биле први во Европа :)

Мислам дека зборевме за Acer-от.
Можеби, ама зборот ми беше дека ипак не е од оние 4000ки што се овде, него цената му беше посолена. Најверојатно имало пуштено други работи во позадина, ама беше трагикомично.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
iPad 3 највероватно ќе излегува месец Март. Ништо не е сигурно, ако не ти се брза причекај малце. Ама верувам дека ќе биде потполно истиот само некој мали додатоци во стил како ајфон 4/4с

Kajgana Shop

На врв Bottom