Samsung GALAXY Tab 10.1 vs Apple iPad 2

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Сигурно Јован Јованов не го користи за аудио продукција или да речеме Милчо Манчески за видео продукција се знае што е за што не ги преценувајте Таблетите.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Сигурно Јован Јованов не го користи за аудио продукција или да речеме Милчо Манчески за видео продукција се знае што е за што не ги преценувајте Таблетите.
А шо ти да не монтираш долгометражни филмови дома? Дремеш на фејсбук и читаш слајдови за на факултет.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
http://www.kupilaptop.com/index.php?option=com_content&view=article&id=488:hp-touchpad-qualcomm&catid=39:hp-pavilion-i-presario&Itemid=64

Еве го HP TouchPad, 16 GB е 14990 денари, но сигурно е далеку од iPad и Samsung-от.
Толку е ефтин поради тоа што нема повеќе да се произведува и да има поддршка за него. Кога излезе беше околу 400 долари, ама откако одлучија да прекинат со производство на истиот распродадоа се, мислам дека ги продаваа за 99 долари, не сум сигурен. Знам дека овие од купилаптоп имаат начекано по wall mart и сеа праат екстра заработувачки. Сепак цениве на таблетите се пренапумпани, тоа покажаа и од HP кога екстремно ја намалија цената на HP Touchpad-от.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Оф топик хп-то ти е одличен избор дупло поефтин а имаш се што имаш во другите.

--------------------------------------------------------------------------------

Е сега помеѓу овие два таблети мислењето мое е следно - Иако ајпадот го обожавам сум имал можност да го поработам 15-тина минути и тоа е тоа. Немав веќе ќејф да го чепкам бидејќи се осеќав дека чепкам огромен ајфон. Значи ако имаш ајфон и да купиш ајпад е тотална футка.

Зошто би одбрал Андроид : Едниствено заради можноста да си го средам хом скринот како сакам. Виѓети и слично. Сепак е голем екран и не сакам да ми биде исполет со икони. Највероватно може и тоа на ајпадот но сепак андроид си е андроид. Башка тоа ќе можеш да си го апдејтираш на 4.0 андроид.

Значи сакаш само таблет да не се замараш многу земаш ајпад, сакаш да бидеш геег да апдејтуваш да средуваш се сам земаш андроид :)

P.S

Кој и да одбереш нема да згрешиш.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
iPad 2 е најпродаваниот таблет. Најдобриот. Но цената му е солена малце. Но си вреди. Galaxy-то пак е подобро со перфоманси, но iPad 2 за него е Ферари. Јас доколку би се прашувал би го зел ипак iPad 2.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
ЕЈПЛ дава квалиетни делови и то је то ,само малце се педерчиња и се прават на тошо со нивната технологија наместо да ја отворат и да соработуваат со гоогле одат со глава у зид.

Ваљда после Стив ќе се смени нешто ова е навистина смешно,да неможеш ИОС апликација да ја инсталираш на ЈАВА Андроид мизерија.

Имаме подобри решенија од АЈПАД програми секако и тоа без пари.

Очекуваме Мајкрософт исто малце да се отвори инаку ќе изгубат доста муштерии.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Абе можеш и ајпадот да го апдејуваш на најновие верзии на ИОС, не е тоа проблем.
Него од тие шо имате ајпад на пример, ако сакаш да префрлиш филм од пц со превод со се, има плеер шо го чита или и тоа е ограничено? Или комплицирано е префрлање од пц?

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
и јас си мислам да си купам таблет само некако малку се солени и чекам да донесат уште модели со поприфатлива цена
како на пример еЛЏи на сикава

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.226
Поени од реакции
34.519
Сум го пробал и Samsung-от, сум пробал и еден куп кинески таблети... Имам iPad 2. Има мал милион причини поради кои го одбрав.
Да, скап е, но неспоредлив со останатите таблети на пазарот.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Сум го пробал и Samsung-от, сум пробал и еден куп кинески таблети... Имам iPad 2. Има мал милион причини поради кои го одбрав.
Да, скап е, но неспоредлив со останатите таблети на пазарот.
Ako имаш време покасно напрај некоја компарација чим си ги пробал двата.

Член од
30 јануари 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Абе можеш и ајпадот да го апдејуваш на најновие верзии на ИОС, не е тоа проблем.
Него од тие шо имате ајпад на пример, ако сакаш да префрлиш филм од пц со превод со се, има плеер шо го чита или и тоа е ограничено? Или комплицирано е префрлање од пц?
Дефинитивно ипад2! Сакав да купам таблет и почнав да истражувам дали самсунг или ипад и на крај завршив со ипад2. Има феноменално стабилен оперативен систем, супер стабилни апликации, многу добра графика, батеријата му е многу добра - 10 часа без проблем и тоа максимално да го користиш. Да поскап е о другите но ВРЕДИ!
Никогаш не сум бил фан на apple но дечкиве стварно произведуваат работи без да им фали ништо.
Лошата страна според мене на ипад2 е тоа што е многу по затворен од сите андроид уреди, не можеш многу да се заебаваш во тој поглед, све ти функционира преку итунес, сакаш филм, песна, слика итн да префрлиш се мора преку итунес, дури на првиот старт ап мораш да инсталираш итунес на твојот компјутер. Филмовите мора да бидат во одреден формат за да можеш да ги гледаш. Но сепак мислам дека токму поради ова ограничување apple е по стабилен во секој смисол.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Филмовите мора да бидат во одреден формат за да можеш да ги гледаш. Но сепак мислам дека токму поради ова ограничување apple е по стабилен во секој смисол.
Дали може филмови со преводи да се префрлаат? Дали чита и преводи плеерот? И дали со џеилбрејкот шо излезе пред две три недели се олеснуваат овие префрлања од пц во ипад?

Член од
30 јануари 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Дали може филмови со преводи да се префрлаат? Дали чита и преводи плеерот? И дали со џеилбрејкот шо излезе пред две три недели се олеснуваат овие префрлања од пц во ипад?
Да, може да гледаш филмови со превод! Не можам да ти кажам за џејлбрејкот бидејќи сеуште не сум го пробал (бедејќи се плашам) но пријатели кои веќе направиле џејлбрејк доста се фалат и има големи олеснувања.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Во оваа област Ipad 2 нема конкуренција, најдобар таблет е на пазарот.
Извини друже ама не се согласувам со тебе. Ајпедот е врвен уред, и не го спорам тоа. Ама Галкси-то на Самсунг е исто така врвен уред со одлични карактеристики и со екстремно брзо растечка популарност на платформата. Ајпедот главно е во предност како последица на големиот број на квалитетни наменски апликации, но од моево следење тоа во последно време се изедначува. Скоро сите веќе прават апликации за Ајпед и за Галакси Таб. Како и да е, одлични уреди и вредат за парите. Компјутер за работа, таблет за по дома, за сурфање, меил, youtube и слично.
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 00:06 ---
....Филмовите мора да бидат во одреден формат за да можеш да ги гледаш. Но сепак мислам дека токму поради ова ограничување apple е по стабилен во секој смисол.
Многу ми е драго што ти прави мерак Ајпедот. Не се сомневам дека е фантастичен. Но токму тие ограничувања и слични што ги спомна се причина за јас да гледам Андроид таблет. Не сум фан бој на никого, само сакам да имам производ што ми одговара мене. Галакси табот пушта mkv филмови со голема резолуција, flac музика и слично, јас имам голема колекција на такви ствари и ми е важно да можам да ги гледам без да ги конвертирам. Еве едни спецификации, но повторувам, Епл има добра база на апликации што се покажува како пресудна предност.
имаше тука една табела ама не испадна добро форматирањето.
Капа му симнувам на Apple за алуминиумската изработка! Абе закон се и двата уреда, што трескаме зелени.​

Kajgana Shop

На врв Bottom