Самоубиство!

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Ja пре би дека колку си попаметен толку повеќе ја сфаќаш апсурдноста на животот и тежиш кон самоуништување.

Се прашувам, дали хипотетички, најсреќниот човек на светот (максимално задоволен со нула потреби) би се самоубил?

mislam deka samoubistvoto e zastapeno kaj psihicki slabite osobi, koj nemozat da se spravat so problemite, i zakaat da izbegaat od se, odnosno nemozat da se kontroliraat sebesi.

Bada Bing! напиша:
Ja пре би дека колку си попаметен толку повеќе ја сфаќаш апсурдноста на животот и тежиш кон самоуништување.
И ја пре би тоа. :wink:

Се прашувам, дали хипотетички, најсреќниот човек на светот (максимално задоволен со нула потреби) би се самоубил?
Реторичко е прашањево или очекуваш одговор?
Да знам дали да се мачам да размислувам.:)

Птичји Грип напиша:
Големи зборови од малиот мозок.
Никој, ама никој не смее ниту да помисли, ниту да одлучува за тоа дали некој ќе живее или не. За тоа има некој на небото што одлучува.
Галач
Мали мисли од големиот мозок(престани да ја кажуваш таа реченица, не ти е првпат, малиот мозок не служи за мислење воопшто иако како метафора убаво звучи). Лајче, лесно е кога некој друг мисли за тебе нели? Лесно е кога некој друг се грижи за својата судбина нели? Лесно е кога не мора да помислиш за ништо, бидејќи трите наречници се кажаа и наше е само да вегетираме. Затоа не се согласувам со вас верниците. Немате поим во што верувате, а мислите дека сте многу паметни. Ама сепак вие ќе ја наследите планетата. не дека ќе дојде Армагедонот, паметните ќе се самоубијат.
Bada_Bing напиша:
PSYtisfaction напиша:
Реторичко е прашањево или очекуваш одговор?
Да знам дали да се мачам да размислувам.
Не размислувај, ќе се убие со 100% веројатност, или ќе сфати дека Исус не постои и ќе проба да ги убеди сите дека тој е Исус :pos:
Ммммм, не, ќе се убие попрво...

Onoj koj saka da si go odzeme zivotot poradi nekakvi problemi sporef mene e kukavica i ne moze da se soo4i so problemite koi mu gi nosi zivotot. Osobeno ne mozam da opravdam poradi de4ko/devojka.....

Знам фрикови кои ако им ги земеш WoW акаунтите ќе се убијат.

Но, да не навлегуваме во психологијата на секој (потенцијален) самоубиец одделно.

Викторгг напиша:
Мали мисли од големиот мозок(престани да ја кажуваш таа реченица, не ти е првпат, малиот мозок не служи за мислење воопшто иако како метафора убаво звучи). Лајче, лесно е кога некој друг мисли за тебе нели? Лесно е кога некој друг се грижи за својата судбина нели? Лесно е кога не мора да помислиш за ништо, бидејќи трите наречници се кажаа и наше е само да вегетираме. Затоа не се согласувам со вас верниците. Немате поим во што верувате, а мислите дека сте многу паметни. Ама сепак вие ќе ја наследите планетата. не дека ќе дојде Армагедонот, паметните ќе се самоубијат.
Ако не ти се свиѓа прерипни ја:tapp: .
А да бидеш верник значи да имаш душа.
Самоубиството е рамно на убиство.

Bada Bing! напиша:
Препорачливо би било. За негово добро.
Без зез.

Имаш идеја зашто? Онака хипотетички?

Викторгг напиша:
Лајче, лесно е кога некој друг мисли за тебе нели? Лесно е кога некој друг се грижи за својата судбина нели? Лесно е кога не мора да помислиш за ништо, бидејќи трите наречници се кажаа и наше е само да вегетираме. Затоа не се согласувам со вас верниците. Немате поим во што верувате, а мислите дека сте многу паметни. Ама сепак вие ќе ја наследите планетата. не дека ќе дојде Армагедонот, паметните ќе се самоубијат.

Overall Nonsense! :toe: сакам кажам незнам речам.

болдираното: Не мораш! Аха така некако:tapp:

спрема мене има Емо самоубиство и несакајно самоубиство:::
се лизнал несакајки,паднал од карпа и се самоубил....
или поради некоја причина во животот,си фперил револвер на чело и си го разнесол мозокот....

Добро сега во денешницава има и модерни самоубиства,убиваш човек и го местиш дека сам се самоубил...
ебе секои си има свои сваќања и своја филозофија - секој што се самоубил си има животна приказна али како и да јас пак не го одобрувам Самоубиството...

Птичји Грип напиша:
А да бидеш верник значи да имаш душа.
Самоубиството е рамно на убиство.
Според твојата религија самоубиството е пострашно од убиство... научи си во што веруваш...
Lajce напиша:
Overall Nonsense! сакам кажам незнам речам.
Имам грешка во првиот ред, Својата=Твојата. А другото е бајаги јасно, незнам што не можеш да ме сфатиш, кажи ќе пробам да ти доловам тоа што сум сакал да ти кажам. А за тоа што си ми болдирал, еве погоре се докажува тоа. читај!

Брееј Македонче, зарем почна и религиски да се двоиш.
Православен, Македонец, зарем има друго чисто изворно, Македонско?
Не е пострашно, исто е.

Националноста за мене е двојно посвета од религиозноста. Античките македонци не биле христијани. Биле политеисти, но јас сепак сум нивни потомок. Тоа драг мој форумџијо, е почистото, поизворно, поМакедонско. Нема никогаш да бидам таков малоумник и да запалам продавница затоа што газдата е торбеш. :nenene: Не се двојам, ако треба да се бориме за Македонија, ќе се бориме заедно не бери гајле. И ќе ги почитувам твоите ставови, само не очекувај да те поддржам кога ќе се молиш на Господ.

Се разбираме во врска со нашата вечна татковина, праиме за исто муабет, само со сопствени очи погледнато.
По трет пат, на различен начин кажано, самоубисвото=убиство, не поддржувам, нити судам, мое беше да си кажам што мислам по темата "Самоубиство!" и секој што ќе напише, што и да напише, не би требало да подлежи на коментар со кој судиш некој што не размислува исто. Токму од различните размислувања ќе се најде најприфатливо, најпаметно решение. А, тоа во никој случај не е самоубиство.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom