Самоубиство!

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
eci^^^ напиша:
Kako be PSY,koga ke gi vidam vo maalo decata na komsikata koja pred godina dena SE OBESI, devojceto e 6 odd, a maskoto 3, kako da i go dadam pravoto da odlucuva za sopstvenata smrt. Ne i sudam ,ok ne sum jas ovde za da i sudam, no posledicite, onie dve prekrasni mali decinja koi ostanaa pozadi nea, vo nikoj slucaj, nikako, VOOPSTO IC nemozat da mi ja objasnat nejzinata odluka za prekratuvanje na zivotot.
Znam, od mouabeti koi se sirea deka epten i doslo preku glava i od mazot i od siite problemi okolu nea.Da, Ne mozam da ja sfatam zasto ne sum go pocuvstvuvala nejzinoto. Ama znaes, mi se gadi, mi se gadi od nistoznosta na licnosta koja kako so velis ti: ednostavno ne mozela da se spravi i SI dala za pravo da gi ostavi svoite deca vo najubaviot period od zivotot, so golema trauma koja ke ima katastrofalni posledici!
Кога човек треба да реши меѓу себе, и своите деца и ќе се одбере себе... е кретен кој треба да се мачи (со железни игли кои се пикаат под неговите нокти, онака виетнамски, ко од филмови) и никоаш да не му се даде да умре. Или ко од “Дрини чуприја“, жив на колец и со денови да умира. Да одбереш да умреш и да ти е гајле за децата... е навистина лошо. Тој акт на самоубиство дефинитивно не го оправдувам...

Самоубиството не го оправдувам ни јас и тоа во никој случај и мислам дека излишни се секакви коментари и психо-патолошки приоди за оправдување.

Но, секој има слободна воља да избере:toe:

пс. Да болдираното мислам дека е јасно(тоа е мој личен став и немам намера да дебатирам и тоа го напишав :a: )

Зборувам за душевно здрави личности де :toe:

Lajce напиша:
Самоубиството не го оправдувам ни јас и тоа во никој случај и мислам дека излишни се секакви коментари и психо-патолошки приоди за оправдување.

Но, секој има слободна воља да избере:toe:

Zborish za sekoja mozhna sluchka deka nema opravdanie? Chekam odgovor

Никогаш нема да пробам тоа да го напраам:vozbud::vozbud::vozbud: ниту пак го оправдувам

Billa Bong напиша:
Никогаш нема да пробам тоа да го напраам:vozbud::vozbud::vozbud: ниту пак го оправдувам

Ti ili tvoite deca? Ako prezhiveesh, tvoite 2 deca sigurno ke umrat, bidejki takov e uslovot. Imash fora na samoubistvo, ili ti gi strelaat za 1 saat. Ehm?

Актот на самоубиство го сметам како нешто најдолно. Всушност со самоубиство сакаш само да се тргнеш од овој свет без Господова воља, уствари само сакаш да си ги скратиш своите маки, а да им направиш останатите (ближните) да страдаат поради тебе. На тој начин ти не си направил ништо туку си бил само кукавица кој/а неможел/а да се справи со суровоста на животот.
ЖИВОТОТ Е СУРОВ И СИТЕ МОРАМЕ ДА СЕ ПОМИРИМЕ СО ТОА, АКО САКАМЕ ДА ОПСТАНЕМЕ...

Самоубиство ти е нај глупа работа што постој...
најчесто го употребуваат славните личности за да добијат слава што неможат да ја почусттвуваат(демек ке биле запамтени по нешто),
јебига еднаш се живее,али и еднаш се умира...

Можам да речам само едно нешто НЕ-АРНИНИ. Да се самоубие човек е најглупата работа на свет што може да ја направи. Искрено тие што прават вакви работи прават за публицитет или некакви глупи причини.

Најкукавичниот потег што може да го повлече една индивидуа.

Најкукавичниот потег што може да го повлече една индивидуа.

Мислиш?
Колку е прекрасно да се живее со толку потполно убедување во апсолутноста на сопствената храброст.
Не би ти посакал да ти се случи верига на настани толку грозна што ќе ти одземе секаква волја за живот. Не само тоа, туку што ќе направи секој буден момент да ти предизвикува неиздржлива емоционална (или физичка) болка.

Можеби тогаш ќе си ги изедеш зборовите. Ќе горчат, и тоа многу, ама нема да имаш избор.

Sith

Samoubistvoto - Pogolem grev od ubistvoto....samo toa od mene

Се зависи од човекот ама сепак не оправдувам

Samoubistvoto e sostojba na afekt, blokada na svesta, nemoznost za rasuduvanje......Rezultat na talog na doziveani frustracii....
Jas VOOPSTO ne go opravduvam kako cin, sekoj problem e resliv bez da se ostavat stresovi i traumi za najbliskite:toe:

Toa sto kaj nikoj drug ziv organizam go nema tuku samo kaj covekot.:lud:

Lajce напиша:
Самоубиството не го оправдувам ни јас...
Напишано од Lady
Jas VOOPSTO ne go opravduvam kako cin, sekoj problem e resliv bez da se ostavat stresovi i traumi za najbliskite
Напишано од Crazy P0Y0L
Се зависи од човекот ама сепак не оправдувам
Напишано од Billa Bong
Никогаш нема да пробам тоа да го напраам ниту пак го оправдувам
Никој не ве прашува дали го оправдувате или не.
Никој од вас нема право на суд, оправдувам/не оправдувам. Вас може да ви звучи како лудо, бесмислено, глупо, кукавичко и не знам какво, ама право на суд и одлука за еден живот има единствено оној кој го живее истиот, и никој не смее да му се меша во изборот или да му суди.

Никој од вас не го доживеал она што го доживеале самоубијците пред да си го одземат животот, затоа не можете да зборите. Од кај знаете што им поминувало низ глава? Од кај знаете низ што се не поминувале и самите? Од кај знаете со што морале да се справат и колку бил силен секој од нив да го преживее истото?

Да се најдете и самите некогаш во таква ситуација, не знам дали вака исто ќе размислувате.

Ја само ќе кажам дека секој има право да одлучува што ќе направи со сопствениот живот; и колку што е самоубиството акт на слабост и кукавичлук, според некои од вас, толку е и акт на храброст. :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom