Самоубиство!

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
imase i kaj mene eden priojatel do mene ziveese se obesi vo sopstvenata kuka...nikoj ne znaese zaso i site vikaa deka nema problemi...
Jas mislam deka lugeto se ubivaat poradi toa sto nemozat da se soocat so realnosta,imaat premnogu problemi i takvi rab oti...mislat deka ne vredi da ziveat i deka zivotot im e uzasen...

Mandrak напиша:
Сигурно, така е! Но убеди да те видам некого кому децата му се баш се на овој свет и најголемата причина за наоѓање смисла во животот, дека треба да продолжи и натамау да живее после таква случка. Точно дека не е баш христијански одземање на сопствениот живот поради ниедна причина, но...ај размисли, тргни прво од себе ако си родител на место. Ако својот живот си го посветил само на бога, тогаш и не заслужуваш да бидеш родител. Вакво вртење во круг може да има во недоглед. Секој сам, според емоциите, верувањето, системот на вредности и карактерот си одлучува што ќе прави со својот живот во повеќето ситуации кои доаѓаат или можат да дојдат.
Човек може да биде и многу НаБожен и многу да го сака своето дете.

Но што да се прави, еве починало...
Дали треба да се самоубијам? Дали да престанам да љубам на овој свет ?
Дали да престанам да работам за доброто колку што ми е во можностите ?
Дали со згаснување на животот на едно битие кое многу сум го сакал, кој ми бил центар на мојот Универзум, треба да ИЗГАСНЕ и љубовта во мене, кон се’ и кон сите, засекогаш ?
Да се изладам, да станам студен камен, завиткан во очај и безнадежност ?
Да ми се стемни засекогаш и да ми се згрози животот ?

Дека боли - боли, многу боли!!!

На крајот на сите краишта, ако сакам покрај мене да имам битие на кое ќе му ја излеам сета своја љубов - решението е или ново раѓање или ако е ова невозможно, тогаш посвојување

Животот на еден човек е негов, сопствен. Тој има право да живее или да си го оконча животот.
Од кога вие драги мои имате увид во психата на самоубиецот? Дали сте ја почувствувале неговата неизмерна болка и постојано растечката желба таа да престане? Ако не сте ја почувствувале, немате право да судите. Не сте компетентни некого да наречете кукавица или грешник кој ќе оди во Пеколотза век и веков...

Sith

Sith_Lord напиша:
Животот на еден човек е негов, сопствен. Тој има право да живее или да си го оконча животот.
Од кога вие драги мои имате увид во психата на самоубиецот? Дали сте ја почувствувале неговата неизмерна болка и постојано растечката желба таа да престане? Ако не сте ја почувствувале, немате право да судите. Не сте компетентни некого да наречете кукавица или грешник кој ќе оди во Пеколотза век и веков...

Sith

Ти си ја осетил таа болка

Назад на темата, ве молам. Секако, на соодветно место може да се даде објаснување за Пеколот како ТМ :wink:.

Фала.

Неизмерна болка или не, животот е преполн со грозни и одвратни ствари. Deal with it. Самоубиството не е одговор на ништо. Самоубиството не само што е кукавичлук, туку е и најсебичната ствар која може некој да ја напраи. Зашто себична? Стај си прстот на глаа ќе сватиш неам време да објаснувам.

Znam od koj aspekt gledano samoubistvoto bi bilo sebicna rabota. No covek ne zivee za drugite. Toj zivee za sebe. I ako eden den mu dojde preku qr od tie -and I quote "грозни и одвратни ствари" go razbiram nagonot da se prekine stradanjeto. Gledaj na toa kako vid na avto-eutanazija. Normalno deka bi sakal da veruvam deka sto i da mi se sluci jas ne sum toj slabak sto moze da si ja raznese glavata zasto ne mu e se po kejf, no znaes sto?- Never say never. Life offers you a bunch of nasty surprises and some day, it might just be you holding a gun to your head and cursing the day you were born.

Sith

Sith_Lord напиша:
Znam od koj aspekt gledano samoubistvoto bi bilo sebicna rabota. No covek ne zivee za drugite. Toj zivee za sebe. I ako eden den mu dojde preku qr od tie -and I quote "грозни и одвратни ствари" go razbiram nagonot da se prekine stradanjeto. Gledaj na toa kako vid na avto-eutanazija. Normalno deka bi sakal da veruvam deka sto i da mi se sluci jas ne sum toj slabak sto moze da si ja raznese glavata zasto ne mu e se po kejf, no znaes sto?- Never say never. Life offers you a bunch of nasty surprises and some day, it might just be you holding a gun to your head and cursing the day you were born.

Sith

А што ако гледаш на тоа не како на слабост, туку на храброст?

Има многу различни аспекти од кои една тема може да се набљудува, и оттаму и многу различни заклучоци. Не значи дека само еден од нив е точен. Човек може да биде и храбар и кукавица одеднаш, ако ги посматраш неговите постапки од повеќе агли. Од каде што јас стојам, самоубиството е слабост. Моментален крах на човековиот дух кој го наведува да си го одземе животот.
Да се разбереме- јас никогаш не сум бил, ниту ќе бидам некој кој ги осудува постапките на човек кој ќе изврши самоубиство. Едноставно сметам дека човек не може објективно да суди за нешто, се додека субјективно тоа не го доживее.

Sith

Sith_Lord напиша:
Има многу различни аспекти од кои една тема може да се набљудува, и оттаму и многу различни заклучоци. Не значи дека само еден од нив е точен. Човек може да биде и храбар и кукавица одеднаш, ако ги посматраш неговите постапки од повеќе агли. Од каде што јас стојам, самоубиството е слабост. Моментален крах на човековиот дух кој го наведува да си го одземе животот.
Да се разбереме- јас никогаш не сум бил, ниту ќе бидам некој кој ги осудува постапките на човек кој ќе изврши самоубиство. Едноставно сметам дека човек не може објективно да суди за нешто, се додека субјективно тоа не го доживее.

Sith

Фер е!

Abe jas ednas koa bev po MaLe4kA imase eden coek <komsija mi bese> i se sekjaam deka se obesi na tamu na krovot od zgradata..pa policija ova-ona....i sea ooodamna taka....ja vidovme majka mu < a tipot bese mlad..taka negde 20 dali imase> i bas ja prasav majka mi zaso se obesil, I ZNAETE LI ZASO?! zaso bil u nekoja sekta takozvana CRNI <ili crveni> RUZI i mu kazale da se ubie....toj den n trebalo da se ubie..t.e. samoubie.....I STILL CAT'T BELIVE..... i to.....a sto mi bese poentava so ova sto go pisav...stvarno neznam..ali znam deka sakav da pisam zakjucok.....leej..toa e..

Eh denes tolku paradoksalni raboti sretnav pa i ova so stalno go mutam u glava,kolku sto e kukaviclak so nemozes da se soocis so realnosta,barem da probas da si gi resis problemite,da se soocis so tagata,besot,gnevot i sto i da e,tolku e i hrabrost zasto nikogas poveke nema da gi vidis sakanite i da ja pocuvstuvas zivotnata energija i eden kup ubavi raboti,a i bolka pri samoto samoubistvo!Neznam so da mislam za vakvite luge imam edna drugarka ako moze taka da ja narecam ne mi e bliska ama ja znam postojano toa i se vrti u glava ima zelba za samoubistvo i mnogu e tazno seto toa i mozebi i zatoa nikogas ne uspeav da ja zapoznaam podobro...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom