candybabe
~ПЛАВУШКА~
Според библијата е грев, самоубијци одат во пеколот. *
*Или ова само од Данте беше?![]()
hah..pa za kogo kako
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Според библијата е грев, самоубијци одат во пеколот. *
*Или ова само од Данте беше?![]()
има ДВЕ ДРУГИ ВАКВИ ТЕМИ и ист е и насловот....ццц .....обично не реагирам иако имам видено повеќе исти теми но ова е премногу...мене ме критикувавте за теми со ПРИБЛИЖНО-иста проблематика,,но ова е претерано.........инаку таму го имам оставено моето мислење хехех
kroce samo krocee.bez nervoza...hehehheh..salaaaa:nesvest:
Се извињавам,али девојко те молам,нашол кој да збори.
Инаку трипати модераторот кажа дека темава е Самоубиство од верска гледна точка.
Извинете за офтопикот.
па нормално е штом модератор ја отворил темава ќе мора да е така нели? срамота...исто и оваа..немам веќе коментар ,,еден ист поим го расчленувате на толку несодржајни теми...се знае дека самоубиството е грев,,и тука и таму истите коментари можат да се напишат,,туку ај да не си го трошам времето безвезе...:je::nesvest:
Се извињавам,али девојко те молам,нашол кој да збори.
Инаку трипати модераторот кажа дека темава е Самоубиство од верска гледна точка.
Извинете за офтопикот.
па нормално е штом модератор ја отворил темава ќе мора да е така нели? срамота...исто и оваа..немам веќе коментар ,,еден ист поим го расчленувате на толку несодржајни теми...се знае дека самоубиството е грев,,и тука и таму истите коментари можат да се напишат,,туку ај да не си го трошам времето безвезе...:je:
OMG во тој случај ќе треба да го смените насловот на темата,,за да би ја насочиле дискусијата во посакуваниот правец,, зашто поопшт од ова не може да биде...А дека темата во општи муабети што е Е безвезе,,нема врска,,само полесно е да се воочат грешките на другите отколку сопствените нели?е тоа ви е лошоИ уште еднаш,самоубиство гледано од верска гледна точка,не од општа или филозофско-психолошка.
А што правиме со тоа...Не убивај....
Tokmu taka. Imas, dadena ti e slobodno volja, znaci ako sakas mozes da go zemes krstacot i da si go brcnes vo oko. No, kazano ti e i deka toa e grev, i ke odgorvaras za toa.Ова е добар пример за слободната волја..Бог не те спречува да извршиш самоубиство..но ја сносиш одговорноста...
Foxy, kako sto i pogore kazav, ti povtorno mozes sama da si odlucis. No vo slucaj ako si vernik ( religiozen tip ), i sakas da bides dosleden na toa sto Gospod ti go zapovedal, ne smees da se samoubies. Sto ima nejasno tuka?! Ako sepak odlucis da ne veruvas, utepaj se, pa kako i da kratko vreme posle toa ke ja doznaes vecnata "dilema"- dali postoi Gospod ili ne.не мислите дека секој за себе треба да одлучи?
Koi problemi, kakva bezizlezna situacija? Teska "depresija", neostvarliva ljubov, neispolnuvanje na zelbata da letuvas na bahamite, da nosis rolex....? Edinstven realen problem vo zivotot e da nemas sto da jades i pies, a ako e taka nema potreba da se samoubies, kako i da e za mesec dena prirodno ke si umres, no sepak so otvoreno ostavena realna moznost vo tie mesec dena da ti se sluci nesto sto ke ti go promeni zivotot. Nikogas ne se znae.едноставно некои луѓе немаат толку силен карактер за да се справат со проблемите од нивниот живот и го прават тоа.Јас го оправдувам, иако сеуште не сум се нашла во безизлезна ситуација.
Pa zar ne ti e dovolno sto temata e otvorena vo podforumot religija?OMG во тој случај ќе треба да го смените насловот на темата,,за да би ја насочиле дискусијата во посакуваниот правец,, зашто поопшт од ова не може да биде...А дека темата во општи муабети што е Е безвезе,,нема врска,,само полесно е да се воочат грешките на другите отколку сопствените нели?е тоа ви е лошо
Четврти пат..ова е тема од верски карактер и не би требало да го покрива смо христијанството туку и друигте религии..Останатите теми од ваков карактер се занимаваат со световните проблеми на самоубиството...ова не ја интересира етиката..ова ја гледа духовната страна на проблемот..значи е различна..има ДВЕ ДРУГИ ВАКВИ ТЕМИ и ист е и насловот....ццц .....обично не реагирам иако имам видено повеќе исти теми но ова е премногу...мене ме критикувавте за теми со ПРИБЛИЖНО-иста проблематика,,но ова е претерано.........инаку таму го имам оставено моето мислење хехех