Само да не сум сам/а!

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
поубаво ми е да сум сама отколку во врска безвезе, од досада...дури и сега кога имам убава врска понекогаш ми недостига да ..пссссссссссссссссст..:pos2:

Постов ме наведе да ја отворам темава.

Не дека нешто лично против форумџиката, туку општо ... колку е во ред ваквата врска? Дали и колку може да функционира?
Колку може да го исполни и задоволи едниот или другиот партнер?
Можете ли вие да бидете со било кого само за да не сте сами или само затоа што не сте со тој/таа што го/ја сакате?
А сте биле?
Како било и како завршило, доколку завршило?

Што ако дознаете па дека вашиот партнер кого многу го сакате, е со вас поради некоја ваква причина?
Би ве навредил и би го/ја оставиле или би го прифатиле тоа како нормална појава само да останете со него/неа?

Итн ...
и без ваква авантура имам премногу работи на врат па не фала во никој случај подобро ќе трчам соло отколку да се влечкам со некоја која што воопшто нема да ја имам на ум ,заебанција голема е, пошто веќе се имам заебано еднаш така да благодарам не :uvo:

поубаво ми е да сум сама отколку во врска безвезе, од досада...дури и сега кога имам убава врска понекогаш ми недостига да ..пссссссссссссссссст..:pos2:
тоа никогаш нема да фали затоа што секогаш има one night shou:pos2::pos2: или брцај бегај :vozbud::vozbud:

може една врска да почне ради-реда,да небидиш сама,а потоа со текот на времето да прерасне во љубов,безброј врски знам на мои другарки шо започнале онака,а завршиле со дооооолги срекни врски!!!!!!!!!!

Прво... Да имам врска ради реда (да имам некоја за да не бидам сам/ради нешто што е „ин’’ - (сарказам:pos2:))? НЕ! Пред се хемија треба да се роди меѓу нас за да се впуштам во врска. Просто глупо ми е некој кога ќе видам дека е во врска ради тоа да не биде сам/а ми. Постојат многу други решенија (пријателите како на пример). Е сега што би било ако дознаам дека таа што ја сакам е во врска со мене ради тоа да не биде сама? Хммм.... МАлку е тешко ова но ако на почетокот на врската ва го забележам подобро би и раскинал. Вака се мачиме и јас и таа (иако не е свесна - ама ќе сфати некој ден).

па тие шо неможат без дечко со еден збор ги нарекувам ку*ви.Прво и основно ако не ми се свиѓат некој или ако не го сакам шо потреба имам да одам со таков?

Не дека нешто лично против форумџиката, туку општо ... колку е во ред ваквата врска?

абе зависи колку е онака...ако секогаш се фаќаат дечковци кога ти е досадно...незнам ...поише од 5 месеци, еве ај 6, 99% врската нема да издржи...ќе издржи само ако се заљуби во него, ама и за тоа треба да има и причина како да го сака така и за да биде со него...

Дали и колку може да функционира?

може да функционира, зашто да не...само прашање е колку време ќе трае тоа функционирање...

многу!(најверојатно) ако не двајцата, барем едниот...освен ако двајцата не се фатиле од досада..

Можете ли вие да бидете со било кого само за да не сте сами или само затоа што не сте со тој/таа што го/ја сакате?

НЕ...ако веќе сакам некој....или со него, или со никој....нема што да барам на тоа место ако срцето ми е на друга страна...

Што ако дознаете па дека вашиот партнер кого многу го сакате, е со вас поради некоја ваква причина?

па што знам...не би ми било сеедно нормално....ама би останала со него само колку да го нервирам и да му враќам...ако можам да издржам...:)

Би ве навредил и би го/ја оставиле или би го прифатиле тоа како нормална појава само да останете со него/неа?

би се навредила, би се чувствувала само како некој предмет, онака за забава, би го оставила после некое време откако ќе го нервирам малце...никогаш не би го прифатила тоа како нормална појава зашто не е....

Не сакам да сум сама ама ако неможам да бидам со тој што сакам тогаш нормално подобро сама. Чисто онака за дружење, забава и тепање време си имам друштво, немора дечко кој не ми значи и на крај може да остане повреден. Според мене ваква врска неможе да фунционира долго, посебно ако едната страна вложува во врската, а другата "само да не сум сам/а"
Ако јас дознаам дека партнерот кој го сакам многу е со мене од оваа причина би правела муабет со него, да знам дали има реални шанси да и тој се заљуби во мене, може му треба време, ако не тогаш би прекинала со него колку и да боли

И на една друга тема напишав дека подобро да сум сама, отколку со било кој.
Не би можела да бидам со дечко, кој не ми значи од едноставна причина што се плашам да бидам сама и ми треба некој покрај мене.
Кога сум во врска, другата личност е онаа која ја сакам и до која ми е.

Дали и колку може да функционира?
Мислам дека не би можела да функционира баш поради второто прашање, еден од партнерите нема да биде задоволен и исполнет.
За да биде една врска успешна, треба и двајцата да уживаат во неа, да сакат да бидат заедно и да не прават ништо ради ред.
Можеби за кратко време ќе им успее, но кога на личноста која го избрала тоа само да не биде сама ќе и стане јасно во што се впуштила ќе се прекине.

Што ако дознаете па дека вашиот партнер кого многу го сакате, е со вас поради некоја ваква причина? Би ве навредил и би го/ја оставиле или би го прифатиле тоа како нормална појава само да останете со него/неа?
Ќе се разочарам, затоа што мислам дека љубов, почит, значење можат да бидат единствени причини поради кои би бил некој во врска.
Нема да го прифатам како нормална појава и ќе се тргнам од него.

Сум против врска заради осаменост. Таквата врска не ми претставува задоволство, ами обврска која не ја исполнуваш со задоволство. Има случаи чии врски успеваат ама се еден на илјада. Подобро сама отколку дополнителна обврска, расправии и залудно изгубено време.:nenene:

Јас не сум против..Една другарка имаше таков случај сакаше еден ама виде не виде нивното не тераше на никаде и си почна врска со друг..И стварно одат пола година скоро и супер им е..Нејзе се уште срцето и припаѓа на првиот,ама и вториов и е многу мил и сега колку и да сака нешто тој првиот со неа нема шанси да заврши со тој што е во моментот...Значи одобрувам,кога работата со тој што го сакаш не оди како што треба.,треба да си побараш друг...:wink:

Јас не сум против..Една другарка имаше таков случај сакаше еден ама виде не виде нивното не тераше на никаде и си почна врска со друг..И стварно одат пола година скоро и супер им е..Нејзе се уште срцето и припаѓа на првиот,ама и вториов и е многу мил и сега колку и да сака нешто тој првиот со неа нема шанси да заврши со тој што е во моментот...Значи одобрувам,кога работата со тој што го сакаш не оди како што треба.,треба да си побараш друг...:wink:

Во ред е секој да си најде идеално решение за својот проблем, па така некако е и со оваа ситуација.
Но што е со нејзиниот дечко? Што ако тој дознае дека нејзиното срце е сеуште кај некој друг?
Или па обратно ... што ако таа некогаш дознае таква работа за некој нејзин дечко?
Тоа е целиот проблем ... може тој што го прави тоа е задоволен и половично среќен, но лошо е да се лаже другиот и да се искористува, додека најверојатно сака со цело срце.
Секој треба да си најде начин како да расчисти со своите чувства кон некој што го нема, за да искрено продолжи со некој друг. Само тоа ми изгледа фер, без оглед што неможе секогаш така да функционира.:toe:

Sum bila vo svrska,onaka kolku da ne sum sama...I veruvajte najloso somoze da se desi e toa...Nemas kef za niso...Se prais onaka od navika ili radireda i glupo,glupo,poglupo amin:)

:toe:
Во ред е секој да си најде идеално решение за својот проблем, па така некако е и со оваа ситуација.
Но што е со нејзиниот дечко? Што ако тој дознае дека нејзиното срце е сеуште кај некој друг?
Или па обратно ... што ако таа некогаш дознае таква работа за некој нејзин дечко?
Тоа е целиот проблем ... може тој што го прави тоа е задоволен и половично среќен, но лошо е да се лаже другиот и да се искористува, додека најверојатно сака со цело срце.
Секој треба да си најде начин како да расчисти со своите чувства кон некој што го нема, за да искрено продолжи со некој друг. Само тоа ми изгледа фер, без оглед што неможе секогаш така да функционира.

Искрено не знам како би реагирала таа..Но таа вика дека ги сака и двајцата ама на поинаков начин..Можеби е така затоа што тој што е во моментов и удоволува во се...Можеби нејзе и се случува и вистинска љубов па неможе да го заборави другиот,и гледа дека нема никакво чаре да е со него,си побара друг..И искрено сега и е многу подобро..Јас немам коментар за мене лично за темава затоа што и никој не сум засакала онака ептен..Туку сега еден ми се бендисува завршувам со него,и ако почнам со друг и тој почнува одма да ми се бендисува,стариот го нема повеќе...:toe:

ако не ми се ни свиѓат момето тогаш шо пииип ќе ми е...
ако е убо... неморат паметно или духовито дотолку...
можит онака недела две да се истерат...
али ако немат нишо шо би ме привлеквело кај нејзе шознам...
ако ееееееееееееептееееееееееен некош дојдам во криза можда... не велам не...:toe:

Познавам еден што ако нема девојка повеќе од 10 дена почнува да се тресе дај нешто дај нешто...некогаш слободата е поубава од врската :toe: никогаш не би бил со некоја само за да не сум сам,премногу ми е себично тоа иако во денешниот свет се така функционира...интересно е да истражуваш но доколку останам сам нема по секоја цена да барам замена ќе одморам малку ќе поуживам па ако нешто дојде дури потоа,не ги силувам работите,се водам по девизата што ми било пишано ќе биде мое кога тогаш :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom