Само да не сум сам/а!

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Дивајн напиша:
Постов ме наведе да ја отворам темава.

Не дека нешто лично против форумџиката, туку општо ... колку е во ред ваквата врска? Дали и колку може да функционира?
Колку може да го исполни и задоволи едниот или другиот партнер?
Можете ли вие да бидете со било кого само за да не сте сами или само затоа што не сте со тој/таа што го/ја сакате?
А сте биле?
Како било и како завршило, доколку завршило?

Што ако дознаете па дека вашиот партнер кого многу го сакате, е со вас поради некоја ваква причина?
Би ве навредил и би го/ја оставиле или би го прифатиле тоа како нормална појава само да останете со него/неа?

Итн ...

Таквите врски никогаш не траат долго,но може да се случи и таквото идење да прерасне во љубов.Јас лично не би имала врска со некој само зошто не сум со оној кој го сакам.А да дознаам дека дека тој што го сакам и сум во врска со него, а иде со мене заради тоа што не може да биде со таа што ја сака,дефинитивно ке раскинам со него.:nenene: :nenene: :ban?:

temava za mene malku ne logi4na, no sekojdbevna ...... jas ne bi go napravil toa (mislam do sega samo ednas), izlezov gubre ali jebiga ..... ne e ferski toa e samo gubanje vreme. I na primer devojkata ili de4koto se zaljubi vo tebe a ti samo za kejf ides so nea ili nego ...... stavete se vie na mestoto na partnerot, sto mislite kakvo e cuvstvoto? posle toa so go napraviv se osekav grozno

Се будиш сабајлето...
Едната пловина од креветот празна.
Сексуални фрустрации те акаат. Алкохолот не помага, никотинот исто така, мултилевел и мултибрзински вибрите, пип-шоуата, Џени, Роковци, пити, прсти, десанки, леванки се како да лижеш сладолед преку стакло.
Нема со кој да пројдеш страсен викенд дур твоите не се дома.
Нема на кого да му дадеш поклон за Валентајн...
Нема прошетки паркови и зеленила, фонтани, клупи, кејови...

Дај шта даш...

Не само што принципов опстојува кај многу мои познати потрагично е што луѓе се венчаат ради овој принцип. Те акнале 30 банки што ќе правиш. Ван Гог карши фонтана на Градски Парк е ваша задња шанса. Дури и матично е од карши за да не се премислиш и да реагираш брзо. Луѓе што ги знам со години имаат врска ради реда. Македонска замка...Не, не е арно да си сам мава на психа после извесен период.

Мала анализа зошто е тоа така а не треба да биде. Традиционализмот кај нас налага некои принципи бош... Одиш во ноќен живот жените ти се однесуваат како ѕвезди. Знае дека може да се изживува со тебе оти и секоја друга би го направила истото. Истите тие кога одат на студирање на страна или радикално се менуваат или сушат долго време. На цена се богаташи и вратари/билдери...

Не можеш туку така да фатиш женска/дечко. Треба мака бе. Реверзибилен процес на еволуција. Затоа фатиш една и не ја пушташ пошто до наредната отиде возот...

Во модерниот свет (читај-Неафрички, Неазиски и Небалкански) има често менување на партнери како што е и логично. Една, па друга па трета гледаш посматраш комуницираш си тераш секс и убаво време ако ти се потрефи некоја си ја чуваш и за подолго а зошто не и брак (за подоцна). Таму врските се кратки затоа што луѓето се олабавени и знаеш дека ако не првата втората вечер сигурно ќе се најде нешто. Квантитетот дава квалитет. Искуството ќе те доведе до таа права личност што ја бараш за подолга врска и се останато.

Мој совет олабавете, уживајте не се плашете од авантури... Од Самоилува Тврдина не се пецаат риби, треба да тркнете до Трпејца па после неколку плашици и црвеноперки ќе си ја упецате и посакуваната пастрмка (или сом за кого како)...

Многу е глупо и никакво кога сите други оклу тебе имаат некој а ти си сам. не ти преостанува ништо друго освен да фатиш некој чисто како да не е без ич. Имав една слична врска...не само да не бидам сама туку и ми се допаѓаше детето.....ама многу кратко траеше. Можно е да се случи таква врска да прерасне во голема љубов ама тоа е многу ретко. Кога би дознала дека некој оди со мене само и само за да не биде сам, би се навредила, би се осетила помалку вредна... Али не сакам вакво нешто да искусам.

Колку е во ред ваквата врска?
Во ред е само ако се има на памет тоа дека е можно да се заљуби во личноста и да остане со неа.
Дали и колку може да функциоира?
Може да функционира како и секоја врска во почетна фаза па после тоа зависи од партнерите дали сакаат да продолжат.
Колку може да го исполни и задоволи едниот или другиот партнер?
Истиот одговор од второто прашање.
Можете ли вие да бидете со било кого само за да не сте сами или само затоа што не сте со тој/таа што го/ја сакате?
Ако е само за да не бидам сама, тогаш не би прифатила а ако е затоа што не можам да бидам со оној што сакам тогаш не знам зависи овие врски понекогаш помагаат али сепак не знам.
А сте биле?
Не
Што ако дознаете па дека вашиот партнер кого многу го сакате, е со вас поради некоја ваква причина?
Би ве навредил и би го/ја оставиле или би го прифатиле тоа како нормална појава само да останете со него/неа?
Би ме навредил многу и ако до тогаш се случи да јас имам силни чуства за него би го прифатила но само ако го сменил мислењето за мене односно и тој има чуства за мене.

Попрво би била сама, отколку со некој што ни најмалце не ме привлекува и со кого не сакам да бидам.
Зошто да морам да имам дечко по секоја цена бре? Мислам, можам и сама, нели.:) Можеби не за долго, ама додека го сретнам следниот, не мора да барам некој со кој ќе бидам само ради реда. Неам некаков ужасен страв од осаменост или фобија дека нема да можам да се справам со нешто сама, па да морам да имам некој крај себе.

Ама у право е Сусаро, најтрагичното е што има многу луѓе во вакви врски, а голем дел од нив на крај завршуваат во брак. Да не им пројде возот. Да не останат стари моми/ергени. Па боље со ова што го нашол во моментот, отколку да чека па да остане сам.

Како и да е... Многу луѓе не само што започнуваат врски ради реда, туку и остануваат во врските ради реда. На пример се започнало како што треба, имало хемија, страст, по извесно време и љубов, ама жарот згаснал, интересот опаднал, чувствата избледнеле, а тие сепак остануваат во врска, дали од навика, дали ради реда... :toe:

Врските во кои еден од партнерите е со другиот само ради реда, ги препознава секој од страна, освен тој другиот кој најчесто е слепо заљубен. Е сега, ако веќе станува збор за тоа дека има некој од страна кој "искористувачот" го сака, така само повеќе губи шанси кај тој "вистинскиот". Значи и тој би ја согледал таа ситуација и сигурно уште повеќе би се згадил од таквата личност и најмалку од се` би посакал еден ден да е со неа.
Затоа и кога се сака некој, подобро е да се направат сите напори да сме со него, а при тоа да сме сами и да се снаоѓаме така. Доколку не бива и преболувањето најбезболно е да го поминеме сами, со друштвото, со работата, со работите кои не исполнуваат ...

Од друга страна па, ако некој страшно има потреба секогаш да е со партнер, колку да не шета сам од некаков срам или страв, тоа мислам дека е уште полошо. Така менувајќи многу партнери, таквата личност ќе помине и замине несвесно и покрај "вистинскиот", преконцентрирана на тоа кој било да мора да е покрај неа, или па воопшто нема да стигне до него бидејќи со време, сите би почнале да ја избегнуваат. Лош крај во секој случај.

Ниеден пример не е убав, затоа страшно сум против таквите врски.
Е сега, јасно дека тоа е нашата реалност во поголеми мери, но можеме барем да се потрудиме да ја намалиме оваа злобна појава која остава болни траги во една врска или запечатува со катастрофален живот еден брак.

Не дека нешто лично против форумџиката, туку општо ... колку е во ред ваквата врска?
Не сум била во таква врска,значи според мене не е во ред!
Дали и колку може да функционира?
Неможе да функционира,неможам да се замислам во таква врска,тоа ми е губење на време!А мразам кога губам време со некого!
Ова би можело да функционира донекаде ако и двајцата се со ист интерес.Врска без обврска!
Колку да не бидам сама не сум била во врска,затоа што убава ми е слободата!Значи не сум почувствувала потреба да шетам некого за рака!За да си ја поминам убаво вечерта имам друштво,значи не ми треба ни мувач ни "дечко"!

Па не би се разочарала ако причината е љубов!:smir:
Ако се работи за друга работа...хм..прво би се разочарала во себе!
Како да го прифатам како нормална појава нешто што сметам дека не е нормално!
Би го оставила,следната минута после разговорот!
Да останам со човек што го сакам,што сум му верувала,што сум го почитувала,што бил дел од мене,за да ми каже дека сум живеела со лажна љубов..па ваљда не сум дебилна!
:ban?:

мене подобро ми е да сум сам отколку со некоја со не чубствувам ништо

Uvek sum takva, loso e ama ednostavno ne mozam sama... Moze i zatoa nikako da go najdam praviot...

Preferiram sama da bidam otkolku da bidam so nekogo samo onaka, zatoa sto mi e dosadno. Kako bese ona "Nikogas ne pravi nesto sto ne sakas tebe da ti go pravat"

Сум била еднаш во ваква врска .. не за да не сум сама, туку за да преболам .. знаете „клин со клин се избива“ и сл. поговорки што не значат ама баш ништо. Потраја една недела и толку. Не можев да издржам, а и дечкото забележа дека ситуацијата не е најсјајна. Немаше смисла да продолжам понатаму, и тоа искуство ќе ми послужи за во иднина да не згрешам пак.

Јас...да си се цитирам..:kesa:
Пробав пак со истиот дечко и успеа... и еве, сеуште сме заедно.

сум бил неколку пати во таква врска!и тоа најчесто сум го правел за да пробам да си помогнам себеси!сум се обидувал да засакам некоја друга мислејќи дека така ќе си помогнам.но никогаш не ми успевало и секогаш завршувало лошо!
но на темава сретнав многу строги размислувања!а познавам многу парови кои почнале така(колку да не бидат сами) и сеуште се заедно!вреди да се проба!

boze pazi , za postot od temava , idi spored mene bolje ista nego nista , vo sekoj slucaj da odam so nekoja sto ne ja sakam ni malku , bo bo bo , sto licnosti se toa sto odat so nekoja a ne ja sakaat

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom