Само да не сум сам/а!

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
koa nesto ne mozam da go imam podobro da najdam nacin da ne mislam na nego... odnosno da najdam nekoj drug so koj bi bila preokupirana... moze nema ljubov vo mojat segasna vrska koja e samo onaka.. ali svigjanje ima, no koga bi se zela sporedba so onoj sto go sakam bi ide deka e stvarno onaka....inaku tesko funkcionira... vakvite vrski .. barem kaj mene sila mesec do dva..
nekogas e podobro da imas nekoj kraj sebe otkolku da bides sam/a

ПрИтИ_гРл напиша:
Бев во ваква или слична ситуација пред 3 месеци.

На почетокот се ,мувавме долго време и беше едниствениот шо ми го вадеше од глава тој шо го сакав. И да беше голема занесеност по него, а не љубов-која така тогаш ја викав-бидејки и така се чуствував! Се фативме-мисеќи дека ќе го засакам! Убаво ми беше на почетокот, но со време "пеперутките" и преголемата симпатија пополека се губеа кон него(што не е дозволено, ако се работи за вистинска љубов), а остануваа и се зголемуваа оние старите кон старата љубов. Ај мислев дека можеби и кризен период, али не успеав да го надминам. Сватив дека ако си со тој што не го сакаш, е многу погрдо од колку да си сам. Затоа подобро сам, од колку што со некој што одвај можеш да бидеш другар! И да до ден денес еве го сакам истиот, и нема да го заборавам додека не се задоволам.

Да и јас се сложувам со тебе. подобро е да си сам отколку да одиш со него онака... така и себе се залажуваш а и него. одпрво мислиш: да да го сакам али после некое време гледаш дека не е тоа тоа што било на почетокот го нема оној филинг... не е во ред да одиш со некого само колку да имаш занимација.

Tikvi4ka напиша:
koa nesto ne mozam da go imam podobro da najdam nacin da ne mislam na nego... odnosno da najdam nekoj drug so koj bi bila preokupirana... moze nema ljubov vo mojat segasna vrska koja e samo onaka.. ali svigjanje ima, no koga bi se zela sporedba so onoj sto go sakam bi ide deka e stvarno onaka....inaku tesko funkcionira... vakvite vrski .. barem kaj mene sila mesec do dva..
nekogas e podobro da imas nekoj kraj sebe otkolku da bides sam/a

А што е тоа тешкото во самотијата? Никој не е сам само затоа што нема партнер ... сите имаме толку многу луѓе околу нас со кои може да си го поминуваме времето, наместо да зае*аваме некоја невина жртва и да го искористуваме додека ни треба. Тоа е многу лошо.
Очигледно но сепак да кажам ... и јас сум за да бидам сама, пред да бидам со некој ради реда.

Поарно сам како волк, отколку со некоја среброљубна (или било каква) неискрена стока. Мојата личност не трпи било какво понижување. Јас сум си најважен!
Од друга страна, најдолно нешто што се коси со сите мои убедувања е најбезобзирно да искористувам некого.

Неможам да бидам со некој чисто од онака, да имам само со кој да се лапам, да го тепам времето и колку да не бидам сама.Прво ја не би се чувствувала убаво, а второ би го мачела само типот и ја би си се мачела а тоа нејќам...

Бог да чува и да брани.Па не сум на дрво никната за да бидам со некого што не го сакам!Зошто да се мачам и да си го трошам мојот живот и животот на личноста што не ја сакам?Па нели нема смисол?!Поарно да си сама отколку во врска што и не е врска.

Има такви врски,некои и дури многу долго...имено познавам една девојка,се зачудив кога ми кажа дека многу убаво било да го лаже дечкото,и плус тоа го кажа без трошка иронија.Незнам да каде ќе шибат двајцата,таа глуми лудило,а тој е многу заљубен

Ми се има случено до сега само еднаш, се мував онака затоа што немав што да правам и искрено да поради тоа што ми требаше некој да ми симнува ѕвезди... идиотка бев знам.
Му ги повредив чувтсвата на детето, отпосле сфатив дека не чини така да правам. се извинив и со најубаво и најискрено му кажав дека несакам да го повредувам повеќе. Ама џабе- ќе убиеш некој па ќе му речеш извини...
Како и да е, тоа ми беше лекција и сфатив дека дефинитвно никогаш повеќе не би била со некој онака колку да се рече т.е. колку да не бидам сама. Подобро сама и среќна, отколку со некој со кој не чувтсвувам ништо.

Сум била еднаш во ваква врска .. не за да не сум сама, туку за да преболам .. знаете „клин со клин се избива“ и сл. поговорки што не значат ама баш ништо. Потраја една недела и толку. Не можев да издржам, а и дечкото забележа дека ситуацијата не е најсјајна. Немаше смисла да продолжам понатаму, и тоа искуство ќе ми послужи за во иднина да не згрешам пак.

Никогаш не би ни помислила да влезам во врска со некој колку да не сум сама. Прво тоа не е фер спрема самата себе, се слушате, се гледате, излегувате, а ти постојано мислиш на тој другиот. Друго не е фер спрема другата личност да ја лажеш и само да мачкаш очи. Најлошо што може да биде е да го видам некаде а јас да сум со таа друга личност. Како би се чувствувала тогаш...
Во секој случај подобро сама отколку да лажам и повредувам други личности кои со ништо не го заслужиле тоа:smir:

Дивајн напиша:
Постов ме наведе да ја отворам темава.

Не дека нешто лично против форумџиката, туку општо ... колку е во ред ваквата врска? Дали и колку може да функционира?
Колку може да го исполни и задоволи едниот или другиот партнер?
Можете ли вие да бидете со било кого само за да не сте сами или само затоа што не сте со тој/таа што го/ја сакате?
А сте биле?
Како било и како завршило, доколку завршило?

Што ако дознаете па дека вашиот партнер кого многу го сакате, е со вас поради некоја ваква причина?
Би ве навредил и би го/ја оставиле или би го прифатиле тоа како нормална појава само да останете со него/неа?

Итн ...

Ова најпрво не би го нарекла врска, најверојатно би можела да функционира доколку и двајцата се исти и се фатиле ради реда, али во таква врска дефинитивно не би се осеќал некој исполнет, затоа што, барем кај мене, љубовта е таа што исполнува. Јас не би можела да бидам со некој што не го сакам во врска, што значи дека не би издржала ваква вака ни еден ден. Ако дознаам дека мојот партнер е со мене поради таква причина ќе му раскинам, тоа би го сфатила повеќе како навреда, не сум јас ничија занимација ниту пак предмет за да си го пополни празното време :nenene:

Обично не ми е проблем да бидам сам и немам некоја преголема желба да имам врска само колку да се пополни времето.Меѓутоа има периоди кога едноставно чувствувам дека ми треба некој покрај мене па макар и не било сериозно.Значи не сум против ваква врска.
Сепак не верувам дека би траела многу долго бидејќи во некој момент би се појавила друга која би ми значела повеќе и со која би била посериозна работата.
А ако некоја ми раскине со тоа објаснување,во случај да ми значела а особено доколку и таа ми кажувала дека и значам секако би бил повреден и лут.Но ако била јасна работата од почетокот нема да има проблем од моја страна.

Дивајн напиша:
Постов ме наведе да ја отворам темава.

Не дека нешто лично против форумџиката, туку општо ... колку е во ред ваквата врска? Дали и колку може да функционира?
Колку може да го исполни и задоволи едниот или другиот партнер?
Можете ли вие да бидете со било кого само за да не сте сами или само затоа што не сте со тој/таа што го/ја сакате?
А сте биле?
Како било и како завршило, доколку завршило?

Што ако дознаете па дека вашиот партнер кого многу го сакате, е со вас поради некоја ваква причина?
Би ве навредил и би го/ја оставиле или би го прифатиле тоа како нормална појава само да останете со него/неа?

Итн ...

Po nikoja cena ne bi vlegla vo takva vrska...Nekoj da bide do mene radi da ne sum sama:tapp: Toa ne e za mene...Najveke toa zavisi od karakterot i prioritetite na licnosta...

Иако сега мислам дека е мизерно да си со некој само за да не си сам, сепак сум била во таква врска. Можеби и би можела да функционира (што не беше така во мојот случај) но тоа би била чиста среќа. Што е целта да си со некој ако нема никаква хемија, никаква привлечност помеѓу вас?
Хммм. не знам што би направила. Можеби би оставила на времето да покаже.

јас лично, не би можел да сум со некоја "ради реда". не можам да бидам во врска со некоја која бар не ме привлекла физички. До сега немам влезено во таква врска, а не верувам ни дека ќе влезам. за функционирање.. шознам. можеби ќе успее доколку се јават некави емоции и привлечност помеѓу двајцата и со тоа да успее врската, но може и сосема обратното.
ако дознаам за тоа дека мојот партнер е со мене поради некоја причина, незнам како би изреагирал. незнам. да се најдам, па да пишам -))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom