Само да не сум сам/а!

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Абе оваа што се замислува која е? Ми е гајле ако е член тука, само тој цитат говори томови за нејзиното однесување и што карактер е.

Го сожалувам дечкото кој земал да се гледа со неа. Искрено. Ваква фроља не заслужува да има дечко, и било кој(а) што ја следи истата бедна филозофија. Не сфажаат дека само им трошат време на тие луѓе? Дека истите можат да бидат со некој кој ќе ги сака вистински?

Искористување на луѓе, најмизерно нешто на свет.
А ти кој се замислуваш па дека си? Гледам критики на секоја страна, кон секој член. Па што ако има врска со некој што не го сака? Не е ни прва ни последна. А, ако сакаш на сите кои се исти како неа, да им кажуваш дека не чини и да зборуваш за морал, етики и др. тогаш ќе ти треба бааги време. Што мислам и дека го имаш, со оглед на тоа што обожаваш да критикуваш.

Има парови каде што ни тој, ни таа не се сакаат вистински, заедно се да им е поинтересно, да не се сами и си тераат додека имаат корист еден од друг. Мислам, дека тоа е сосем нормално.

Лошо е само ако не ти каже дека навистина не чуствува ништо за тебе, а ако си признае барем ке си знаеш да не се зацапуеш.

Dovolno e partnerot/kata da e malce simpatican, ne mora da ja sakas.

Samo ne bidi sam/a.

А ти кој се замислуваш па дека си? Гледам критики на секоја страна, кон секој член. Па што ако има врска со некој што не го сака? Не е ни прва ни последна. А, ако сакаш на сите кои се исти како неа, да им кажуваш дека не чини и да зборуваш за морал, етики и др. тогаш ќе ти треба бааги време. Што мислам и дека го имаш, со оглед на тоа што обожаваш да критикуваш.

Има парови каде што ни тој, ни таа не се сакаат вистински, заедно се да им е поинтересно, да не се сами и си тераат додека имаат корист еден од друг. Мислам, дека тоа е сосем нормално.

Кажувам личен став како и ти. А каде било тоа каде се расфрлам со критики на сите страни? Посочи ми. Кон кои членови сум фрлал критики?

Несваќам .. Зошто лугето не сакат да се сами ... Јас си се водам по моето лично мото : I am my own best friend . Така да дури ко ке сум сам не ми е страшно ...

И да ако врска е започната колку да не се биди сам .. то не е врска ... то е взаемно трошење на време .

Абе оваа што се замислува која е? Ми е гајле ако е член тука, само тој цитат говори томови за нејзиното однесување и што карактер е.

Го сожалувам дечкото кој земал да се гледа со неа. Искрено. Ваква фроља не заслужува да има дечко, и било кој(а) што ја следи истата бедна филозофија. Не сфажаат дека само им трошат време на тие луѓе? Дека истите можат да бидат со некој кој ќе ги сака вистински?

Искористување на луѓе, најмизерно нешто на свет.

добро у една рака е искроистување но секој ден не се случува некој искрено да те засака а ако не го имаш тој што го сакаш па подобро е тогаш оваа варијанта, по твое што треба девојчево да прави да го чека тој што го сака а не ја сака мислам вечно тогаш сама ќе биде, или да засака некој повторно што може и нема да ја сака! како вака можеш некој да осудуваш и да кажуваш дали заслужува да има дечко или не!?

сите ние сакаме да бидеме со тие што ги сакаме но што ако не е возможно мораш со тоа да се помириш и да бидеш со друг кој ако те сака секако со тек на време ќе го засакаш!

како рекле еднаш некогаш сакај го тоа што го имаш а не тоа што го посакуваш!

Dovolno e partnerot/kata da e malce simpatican, ne mora da ja sakas.

Samo ne bidi sam/a.

Незнам до каде би отишол светот со ваквото површно размислување...

Немора да значи дека ако е симпатична ти ќе бидеш среќен со неа.. И дали некогаш си размислил дека на ваков начин можеш да повредиш некого..

Меѓутоа можеби така треба да функционира светот.. Сите да бидат егоцентрични и себични..

Мислиш дека тоа е правилно?:smir:

Во врска по секоја цена

Мотивација за темава-мал милион некомпатибилни луѓе кои се наоѓаат во врска, макар што немаат ниту една заедничка точка. До кој степен треба да не притисне осаменоста за да прифатиме да бидеме со човек кој не само што не не привлекува туку и со кој немаме речиси ништо заедничко. Познавам луѓе кои мора да бидат во врска по секоја цена за никогаш на глас да не кажат дека се сами како да е тоа грев, а познавам и луѓе кои би биле и со години сами доколку не најдат некој што е близок до нив.Кој претерува во случајов и дали има златна средина по ова прашање? Да се има врска по секоја цена е веројатно една од најголемите виновници за фрустрацијата кај луѓето од нивниот љубовен живот и како пропратно нешто кон тоа-изневерувањето. Дали би/сте ги фрлиле принципите низ прозор за да ја убиете осаменоста?

Никогаш.
Тие мисли веројатно се повеќе присутни кај повозрасните, кои нормално се плашат да не останат сами, но и за нив нема оправдување, доколку згрешат и завршат со некој кој не можат да го поднесат до себе. Знам како оди тоа и знам колку се напорни луѓето од страна кога си сам. Цело време со исти муабети, токму како овие, најпонижувачки и најлоши. Осаменоста знае и може да притисне до степен да се помисли на тоа да си со било кој, но ако сме јаки, таквата мисла треба да ни летне од глава веќе наредниот момент. Всушност, никој човек не е сам. Со сите луѓе околу нас треба да живееме нормално, да сме исполнети и ведри и да не прифаќаме ништо помалку од тоа што сакаме. Дали ќе подрани или ќе задоцни, не е важно. Важно се` добро да се заврши, за да не се сместиме во категоријата најлоши парови на кои најголемиот грев им е што еден ден планираат да оформат семејство.

Познавам многу луѓе кои само за да не бидат сами, приморани се да го трпат партнерот и неговото никакво однесување. Да се залажуваат дека ги сака, дека имаат љубов, хармонија, поддршка, разбирање од партнерот, а всушност се толку сами. Жалосно е да ги гледаш луѓето кои се во таква "врска", а уште пожалосно е што таквите врски се се' почести.
Да се лишиш себеси од благодетите на вистинската и искрена љубов, само за да не си сам е исто како да си извршил самоубиство.
Подобро би била сама, а среќна со луѓето кои ме опкружуваат, отколку со некого во "врска", а несреќна.

До сега, сите случаи кои ги познавам целат кон нешто многу повеќе од таква врска на измачување. Планираат оформување заедница а.к.а најскоро можно рипање во тавче, наоѓање сопствен дом и создавање потомство.
Секако нелогично е, нели, да сонуваш за сето тоа иако си свесен за се што ти се случува. Да, свесни се. Но, сите имаат своја приказна.
Истите тие случаи имаат различни типови врски со различни проблеми. Рецимо, партнерот не им ја возвраќа љубовта, но по секоја цена остануваат заедно; секојдневни стресни ситуации во врската на кои во никој случај не ставаат крај, па дури и изневерување од едната страна и одење "преку тоа" како да не се случило ништо, без никакво прекорување и преречување.
Сите тие се нашле во вакви ситуации, но како и да е, имаат едно заедничко: минато (прва причина). Минато кое оставило трајни последици во нивното сеќавање: лоша состојба во семејството, насилство, недоверба, расправии.. И доволна е претставата од едно кафе-пиење во нивниот дом со нивните родители за да ти стане јасно. Без срам, таткото ја изневерувал мајката додека дома имаат 2 дечиња, потоа алкохоличари, психопати и што уште не.
Не признавајќи, по секоја цена бараат начин, ја бараат првата шанса која ќе им се пружи за да се извадат од тоа, да избегаат, со што всушност, не согледувајќи влагаат во уште помачна ситуација за нив. Сето она што го пребродиле во врската нема крај, ете ќе гледаат светлина на крајот од тунелот која повторно ќе им се смрачи. Но, тоа го немаат на ум, бидејќи ако го имале, немало да остануваат во врска со човек кој не им одговара и да ги поднесуваат сите проблеми, секојдневно. Ма, и да го знаат тоа, единствено што ги засега е да се извадат од ситуацијата. Денес ја изневерил, утредента се вериле, наредниот ден раскинуваат, повторно се заедно, потоа е бремена..
Сум се обидела и со советувања и сум одела во крајности, жално е да гледаш како некој пропаѓа, сепак.. Но, ништо не помагало. Ако нивната психа не им кажува каде е доста, џабе се секакви причини и последици кои им ги наведуваш за да се извлечат од сето тоа.
Втора причина, тие веруваат дека на 18 годишна возраст нема да најдат друг човек во својот живот, по оној последниот и затоа се држат до него по секоја цена. Тоа им е врежано во главата и ќе бидат несреќни од страв да не останат сами.
Трета причина, наместо пријатели кои не можат да ги стекнат, си бараат некој кој ќе го "влечкаат" насекаде со нив.
Уште мал милион примери има, но мислам дека доловено е она главното.

Лично за себе, многу ги осудувам таквите случаи. Она што го прават не е одговор на проблемот, а проблемот го чинат самите. Доволно е да погледнеш малку подалеку од тие две личности кои се измачуваат една со друга за да согледаш разумно решение.
Јас не сум секогаш зафатена, но и кога сум не се однесувам како болна личност, која контролира се, поднесува се и не знам што, само за да остане со тој некој кој не го заслужува тој труд.
Така што, многу јасно дека подобро би била сама сиот живот, отколку да поднесувам било што од наведеното. Прво не би дозволила, а камоли издржала.

Познавам луѓе кои се во било каква врска само поради фактор осаменост.
Се плашат и бегаат од неа како ѓавол од темјан.Не можат да ја поднесат помислата да бидат сами, да бидат сингл.
Во овие ситуации партнерот, квалитетот на врската, среќата и не се така релевантни, како што кажав важното е да се има некои покрај себе.
Постојат и други причини поради кои луѓето остануваат во врска-залажување дека ќе има подобри денови, дека партнерот се'уште ги сака, дека е тука за нив и покрај тоа што реално не е, малтретирање, физичко и психичко и притоа барање на оправдување за истото(Он не сакаше добар човек е јас го испровоцирав) и други типови на замајување и игнорирање на реалната состојба.
Всушност целата поента во ваквите врски е тоа што тие се сами цело време, само што официјално се водат дека не се.

Лично, сум тип на човек кој не проголтува и не толерира било какви работи, а вакво нешто не би можела никако да сварам.
Не ме плаши помислата да бидам сама(as in single) ако во даден момент нема личност која би ми одговарала, повеќе ме плаши помислата да ги трпам сите овие работи.

Познавам неколку случаи што претрпуваат сешто во врската, но не се откажуваат од истата од стравот да останат сами.
Сите сме сведоци на денешниот општествен неморал помеѓу луѓето, што од ден на ден расте со брзината на светлината.
Сето ова е жалосно, пред Се дека се помалку има нормални(здрави) семејства, семејство - столб на општеството (оваа дефиниција како повеќе да не важи, не е во мода :tapp:
Жалосно е што голем процент од овие врски прераснуваат во семејства поради прерана бременост, а потоа покрај тоа што страдаат партнерите, страдаат и децата.

Но, да не забегуваме од темата, иако колку и да дискутираме ние околу тоа, сепак таквите врски ќе продолжат да си постојат. Во никој случај не го оправдувам тоа, но не можам да кажам дека и мене нема да ми се случи истото.

Многу сум срќна што излегов од подолга врска, немаше малтретиранјње и изневерување, но повеќе немаше ни некоја блискост, поврзаност, како да се гушевме еден од друг.
Иако знаев дека ќе останам сама, осамена и бев многу долго време, не беше воопшто лесно, но верувајте ми ако успеете да излезете од таквата врска и да издржите по некое време да бидете сами подоцна ќе почувствувате големо ослободување. Со текот на времето Се ќе си дојде на свое место, па и тогаш ако пак чувствуате некоја поврзаност со поранешниот партнер, можете да ја поновите врската и да не дозволувате да се прават истите грешки, сепак знам дека повеќето ќе се согласат со мене - најдобро е да се почне нова врска со друга личност, со која би граделе нова, здрава и нормална врска, да живеете во хармонија и мир, поврзани преку љубов. (за зал не е секогаш вака розево )

Интересно е да се напомене дека постојат луѓе кои, сакајќи да бидат доминантни или „ин“ (Леандра не ме глеј накриво) во друштвото, трагаат по врска по секоја цена. Од една страна тоа им дава self confidence, ego boost но подлабоко ако се навлезе во ваквиот проблем нели па испаѓа патетично? Но човекот е тоа што е, - трагач по утеха, себепрокламирање на крај краева. Само што постои и друг начин.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom