- Член од
- 6 февруари 2005
- Мислења
- 9.722
- Поени од реакции
- 248
1 лажица зејтин
1 лажица оцет
1 лажица сенф
1 кафена лажица вегета
2 гранчиња магдонос
1 зелена салата
250 гр. кашкавал
Се прави смеса од првите четири состојки додека да стане компактна. Лисјата од салатата се откинуваат од стеблото и се мијат. Несечени се сушат под сенка околу пола час. За тоа време се припрема топениот кашкавал. и се сечка магдоносот.
Во подлабок сад се реди еден слој лисја и се полева со тенок филм од филот се додека да се наредат. Се става стопен кашкавал и неколку напрстоци исечкан магдонос врз секој слој. Салатата се остава да олади околу петнаесетина минути и се сече и сервира директно од садот.
Превкусно.
1 лажица оцет
1 лажица сенф
1 кафена лажица вегета
2 гранчиња магдонос
1 зелена салата
250 гр. кашкавал
Се прави смеса од првите четири состојки додека да стане компактна. Лисјата од салатата се откинуваат од стеблото и се мијат. Несечени се сушат под сенка околу пола час. За тоа време се припрема топениот кашкавал. и се сечка магдоносот.
Во подлабок сад се реди еден слој лисја и се полева со тенок филм од филот се додека да се наредат. Се става стопен кашкавал и неколку напрстоци исечкан магдонос врз секој слој. Салатата се остава да олади околу петнаесетина минути и се сече и сервира директно од садот.
Превкусно.