Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
абе грешка да не направи???BeBe11 напиша:abe od shopska bolje nema...frlash patlidzani, malku kromid, malku piperki, mnogu sirenje, i sol u edno i imash salata od merak prstite da si gi izedesh
Virus напиша:абе грешка да не направи???
треба Домати, Крставица, Кромид и сирење малку зејтин и сол а не пиперка
Macedalien напиша:Πрво да прашам дали ова чудо се јаде во Македонија :
![]()
Баба ми ја фрлаше на прасето ама откако пробав, едноставно не можам да поминам недела без минимум двапати "Roquette" по ”френцки”.
Една кафена лажица Вегета, маслиново уље и оцет и ајТ! Прсти има да излижеш бре... :je:
DACY напиша:Ruska, capriciosa i redena..mmmmmmm..i onaa so pasta sto e so krema..ofofofofofofof
Macedalien напиша:Πрво да прашам дали ова чудо се јаде во Македонија :
![]()
Баба ми ја фрлаше на прасето ама откако пробав, едноставно не можам да поминам недела без минимум двапати "Roquette" по ”френцки”.
Една кафена лажица Вегета, маслиново уље и оцет и ајТ! Прсти има да излижеш бре... :je:
Vo ceaser salad se stava i pilesko i malce bacon ( slanina ) kako so znam jasLadyPatron напиша:Caesar Salad-Цезар Салата
Потребни продукти:
1марула,1главичка лук,2лимона,100грама пармезан сирење,француски леб,3јајца,маслиново масло.
Припрема:
Францускиот леб се сече на тенки парчиња(околу 18-20),се премачкува со маслиново масло и се пече на температура од 180степени,додека не добие златна боја 8-10мин се доволно.Додека лебчињата се сеуште топли се премачкуваат со лук(го триеш лукот по лепчето).
Преливот за салатата се припрема на следниов начин:
Во подлабок сад се матат:6лажички сок од лимон,3јајца(во зовриена вода,едно по едно се варат јајцата 1мин),3лажички пармезан сирење,180мл маслиново масло,1лажичка истолчен лук.
Добро измиената марула се сечка на мали парчиња и се реди во сад за салата,се додават парчињата леб,се полива со преливот и на крај се ренда пармезан сирење