Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Како може да се дознае нешто ко семејна лоза, предци? Збориме за бајаги уназад, околу еден век. Има една историска личност при револуциониерните дејствувања за време на МРО со мое презиме, ме занима дали ми е роднина или нешто.

Како може да се дознае нешто ко семејна лоза, предци? Збориме за бајаги уназад, околу еден век. Има една историска личност при револуциониерните дејствувања за време на МРО со мое презиме, ме занима дали ми е роднина или нешто.

Probaj vo lokalniot arhiv, isto taka i po crkvi bi trebalo da ima nekoi informacii.
Tesko e ova vo Makedonija, pred prva svetska vojna nemalo mnogu razvien birokratski sistem.

Не знам дали си пробал преку https://www.geni.com
Малку е споро ама има можност секој кого ќе вклучиш да даде информација за некој твој или заеднички предок. Ние така, полнејќи го од 2010/2011, стигнавме до некаде 1850та, век ипол.
Или ако ова ако веќе го знаеш или ти е споро, друг начин преку постарите од местото каде ти се роднините или тој роднина. Веројатно има постари кои се сеќаваат.

Последно уредено:
Што треба руски државјанин да направи за престој во Македонија, знам дека виза не и треба, но дали и треба покана или хотелска/мотелска резервација и дали треба да се пријави во најблиска полициска станица од кога ке пристигне? за 10 дена престој се работи

Што треба руски државјанин да направи за престој во Македонија, знам дека виза не и треба, но дали и треба покана или хотелска/мотелска резервација и дали треба да се пријави во најблиска полициска станица од кога ке пристигне? за 10 дена престој се работи
стандардна процедура, само го пријавуваш во полициска станица на која адреса ќе престојува ништо повеќе.

Како да поврзам компјутер и Лед телевизор ако на едната страна имаш само вга порт ( компјутерот) а на другата само хдми порт ( телевизорот) ? Купив еден кабел на едната страна има вга приклучок , а на другата хдми ама немам сигнал... Некоја идеја?

Што треба да завршиш за да работиш како обезбедување за некоја агенција?

Што треба да завршиш за да работиш како обезбедување за некоја агенција?
Treba da dobies licenca za obezbeduvanje na imot i lica. A taa se dobiva od " Komora za obezbeduvanje na R. Makedonija ", kade sto normalno treba da platis i da polozis nekolku ispiti od tipot na pp zastita, samoodbrana, pukanje i sl... Kosta nekade okolu 500 evra...

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Како да поврзам компјутер и Лед телевизор ако на едната страна имаш само вга порт ( компјутерот) а на другата само хдми порт ( телевизорот) ? Купив еден кабел на едната страна има вга приклучок , а на другата хдми ама немам сигнал... Некоја идеја?
A ti go prijavuva televizorot vo monitorite i samo nema signal ili ne go ni prijavuva tamu ? Ako go prijavuva probaj razdeli gi, namesto na duplicate displays stavi na extend i smeni mu rezolucija samo na tv-to. Ednas imav vakov slucaj ama so hdmi to hdmi kabel i taka se resi...

Има некое чаре да не ми стига ваква порака секогаш кога ќе спуштам на некој?
Ме иритира...
12380123_1258317914210543_755301737_n.jpg

A ti go prijavuva televizorot vo monitorite i samo nema signal ili ne go ni prijavuva tamu ? Ako go prijavuva probaj razdeli gi, namesto na duplicate displays stavi na extend i smeni mu rezolucija samo na tv-to. Ednas imav vakov slucaj ama so hdmi to hdmi kabel i taka se resi...

Го јавува кабелот на тв за да избереш тој порт ама не го јавува компјутерот воопшто.

Го јавува кабелот на тв за да избереш тој порт ама не го јавува компјутерот воопшто.
Hmmm... Neveruvam grafickata da ne saka da go podrzi... Desktop ili lap top? Aj probaj vaka - iskluci gi i dvete, povrzi gi, pa vkluci go kompjuterot, pocekaj da se startuva, pa togas vkluci go tv-to i izberi go sakaniot port. Ako nejce i taka, probaj obratno. Iskluci, pa vkluci prvo tv i izberi port, pa vkluci pc... Dosega si go povrzuval li so monitor ( ako e lap top ), kakva e grafickata i da ne ti fali drajver za nea ???

Зoштo е пoдoбрo сингл мaлт oд бленд вискитo?

macko i Дали кабелот е исправен пробај го и на други два уреда, внатре треба да има електроника која го конвертира сигналот од аналоген во дигитален, најчесто користат и дополнително напојување со микроусб како за полнач на поновите телефони.

Зoштo е пoдoбрo сингл мaлт oд бленд вискитo?

Не е, уствари до тебе е да одлучиш што сакаш. Во куси црти сингл малт едноставно значи дека е виски произведено во ЕДНА дистилиерија на ист начин. Од година до година може дури и да варира малку вкусот нешто ко виното. Бленд виски се добива кога се мешаат повеќе типови на виски. Овде цела мајсторија е да се добие колку што е можно посличен вкус кој е консистентен од година во година. Двата типа на виски имаат одлични евтини и бааги скапи верзии.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom