Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Ние дома неаме баш порадни причина „штетна е“ ама никој не знае како и зошто е штетна. Мене ми „фати око“ зошто имаме на работа и стварно помага, се наоѓа, матер и ебам радиоактивна :D

Нема врска микробранова со радијација.Нема радиоактивни елементи во микробранова печка.
Се работи за едноставен магнетрон, вибрира на одредена фрекфенција и со тоа побудува движење во молекулите на вода кои ја загреваат храната.
Поздраво е од обична рингла на струја.

Ние дома неаме баш порадни причина „штетна е“ ама никој не знае како и зошто е штетна. Мене ми „фати око“ зошто имаме на работа и стварно помага, се наоѓа, матер и ебам радиоактивна :D
Не е до толку штетна како што зборат некои. Генерално, проблемот е што тие некои сакаат 100% безбедност и сигурност. За нив: погрешен универзум и погрешна планета. Со среќа во потрагата по свет 100% безбеден по нивното здравје.

Ја цел живот греам јадења на микробранова, барем еднаш у два дена обавезно. Па ете ме, не сум радиоактивен. Едино слушам турбо-фолк, али тоа не е толкав проблем и нема везе со темата.

Ја цел живот греам јадења на микробранова, барем еднаш у два дена обавезно. Па ете ме, не сум радиоактивен. Едино слушам турбо-фолк, али тоа не е толкав проблем и нема везе со темата.
Можеби радијација е причината што слушаш турбо-фолк.

Зошто е штетно да се загрева храна во микробранова? :D
Не е штетно, но е бескорисно. Ако загреваш вода во микробранова нема ништо лошо, но ако загреваш храна ги уништуваш поголемиот број витамини и хранливи состојки. Микробрановата со електромагнетно зрачење на точно одредена фреквенција ги побудува молекулите на водата и ги загрева. Колку храната содржи повеќе вода толку загревањето е поизразено. Проблемот е што во зависност од типот на храната некои молекули на вода и некои делови од храната се загреваат на повеќе од 120 степени Целзиусови, додека средната температура на храната е 60 степени. Кај прегреаните делови доаѓа до губење на витамини, пукање на клеточните мембрани, разложување на некои хранливи материи и слично. Поради ова некои типови на храна (не сите) можат да станат токсични или канцерогени.
Односно храната зготвена во микробранова е со намалена хранлива вредност. Во поголем број случаи не е штетна но не е ни корисна. Исто како да јадете целулоза.

дали ме сака?

f203d630ce0c3265f9c9461092194e6b_XL.jpg

Zdravo..me interesira ako znae nekoj da mi objasni..kakov e procesot, kako odi da odis da polagas ispiti za instruktor za B kategorija? Sto treba da ispolnuvas kolku godini da imas, koja kategorija, i kolku ispiti se i za kolku vreme? I kolku e cenata za se toa? Fala odnapred

Сакам да знам колку се реални документарциве(шоуата) на дискавери, од типот "Container Wars" и сите останати со слична тематика каде се наддава за напуштен контејнер, склад, загубен багаж...?
Срање наместена работа се е режирано и нема врска со реалност.

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Zdravo..me interesira ako znae nekoj da mi objasni..kakov e procesot, kako odi da odis da polagas ispiti za instruktor za B kategorija? Sto treba da ispolnuvas kolku godini da imas, koja kategorija, i kolku ispiti se i za kolku vreme? I kolku e cenata za se toa? Fala odnapred
Јави се во АСУЦ тие вршат обука на таков кадар http://www.asuc.edu.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=64&Itemid=50&lang=en

Сакам да знам

Во Абу Даби сум моментално наредна недела летам за МК, е сега имам 600 еу во ситни пари 1 и 2 еу околу 4кг.......дали би имал проблем на аеродром ваму таму негде дали треба да ги пријавам што да направам ???или фино лепо во рачниот багаж и толку? Благодарам

Сакам да знам

Во Абу Даби сум моментално наредна недела летам за МК, е сега имам 600 еу во ситни пари 1 и 2 еу околу 4кг.......дали би имал проблем на аеродром ваму таму негде дали треба да ги пријавам што да направам ???или фино лепо во рачниот багаж и толку? Благодарам
веднаш да ги замениш за книжни во тамошните мали продавници на кој им требаат такви.
----------------
? - Кога @Cool ќе се врати од ново-годишен одмор.

Што е тоа што го отворија спроти средно уметничко? Академија Рекреатива мислам дека прочитав дека се вика... одма под стан ми се, ечи музика секоја вечер.

Јас па имам прашање за мед(видов некоја страна поназад па ми текна :D)
Зошто таквите како црпалки за медот се крушни со такви бразди на нив?
images

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom