Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Како се припрема восок во козметички производ?
Зависи од останатите состојки...на пример ако користиш масла, маслото се загрева и восокот се растопува во маслото

Зависи од останатите состојки...на пример ако користиш масла, маслото се загрева и восокот се растопува во маслото

А сакав да те тагнам, ама знаев дека ќе видиш. :D
Зарем нема да ги уништам корисните состојки во маслото со загревање? Мислев дека тоа можам на крај да го додадам, откако ќе се олади малку смесата.

Па маслото го грееш во сад кој е во сад во кој има вода, така маслото неможе да се прегрее, во зависност од восокот тој се растопува на 60-90 степени.

Сакам да знам колку ќе живеам
Според статистика ,ако мислиш да живееш долго има голема шанса да ти биде скратено животот затоа не се мисли и какво глупо прашање е тоа [emoji16][emoji16]

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk

Според статистика ,ако мислиш да живееш долго има голема шанса да ти биде скратено животот затоа не се мисли и какво глупо прашање е тоа [emoji16][emoji16]

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk

Ај така нека биде

Доколку не е местото тука на ова прашање, тргнете го.

Би сакал да прашам дали знаете ако нарачам кондури од ebay или од aliexpres, и истите ги испорачуваат од Кина, дали се плаќа царина? 65 долари коштаат иначе... Знам дека од Амазон над 40$ се плаќа 18% ддв и 20%царина (така ми кажа девојката од царина).

Последно уредено:
Доколку не е местото тука на ова прашање, тргнете го.

Би сакал да прашам дали знаете ако нарачам кондури од ebay или од aliexpres, и истите ги испорачуваат од Кина, дали се плаќа царина? 65 долари коштаат иначе... Знам дека од Амазон над 40$ се плаќа 18% ддв и 20%царина (така ми кажа девојката од царина).
Нема врска сајтот, законите на државата важат. Од кај сакаш порачувај, тие се тие и истово ќе го платиш.

Некои продавачи на алиекспрес нудат да декларираат пониска цена на производот за да се избегне царина. Ќе ти пишат дека се 25$ во некоја обична кутија и ќе прескокнеш царина :D

Сакам да знам дали негде на нет ја има лектирата Белото циганче ?

Нема врска сајтот, законите на државата важат. Од кај сакаш порачувај, тие се тие и истово ќе го платиш.

Тоа ми беше прашањето, дали ако иде од Кина се плаќа царина? До сеа што и да сум нарачал, ништо не сум плаќал +, се ми стигало дома.. али било макс до 25-30$.

Тоа ми беше прашањето, дали ако иде од Кина се плаќа царина? До сеа што и да сум нарачал, ништо не сум плаќал +, се ми стигало дома.. али било макс до 25-30$.
Значи човек, ако сакаш и од Марс порачај ја робата, законот за царина и данок е тој што го напиша. Облеката подлежи на царина и данок ако е над 45 долари. Ама како што ти пишаа погоре, можеш да се договориш со продавачот да напише на робата дека е купена поевтино или дека се работи за поклон.

Значи човек, ако сакаш и од Марс порачај ја робата, законот за царина и данок е тој што го напиша. Облеката подлежи на царина и данок ако е над 45 долари. Ама како што ти пишаа погоре, можеш да се договориш со продавачот да напише на робата дека е купена поевтино или дека се работи за поклон.
Мене кога ме царинеа пред една недела ми рекоја 45е за порачка вака преку интернет, ако ти носиш во кола го кренале од170е на 300 и нешто :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom