Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Во моментов не е регулирано со лиценца туку со дозвола издадена од МЗШВ, Фитосанитарна Управа. За да продаваш земјоделски производи, треба да имаш фирма регистрирана за продажба на СЗР(средства за затита на растенија) на големо или мало(Земјоделска аптека).Што е точно потребно од услови за да добиеш дозвола не знам точно, знам дека треба најмалку еден вработен земјоделски инжинер/техничар(морам да проверам не сум сигурен кое е). Тоа што си го чул/а за лиценци ќе биде имплементирано во новиот Закон за фитосанитарни производи, кој е во моментов во работна процедура( тешко да стапи во сила пред 2017та)Некој да не знае каква е таа лиценца што треба да ја имаш за да можеш да продаваш земјоделски препарати и се друго за аптекиве. Како лице вработено во фирма требало да имаш некаква лиценца или магистратура. ?
Во моментов не е регулирано со лиценца туку со дозвола издадена од МЗШВ, Фитосанитарна Управа. За да продаваш земјоделски производи, треба да имаш фирма регистрирана за продажба на СЗР(средства за затита на растенија) на големо или мало(Земјоделска аптека).Што е точно потребно од услови за да добиеш дозвола не знам точно, знам дека треба најмалку еден вработен земјоделски инжинер/техничар(морам да проверам не сум сигурен кое е). Тоа што си го чул/а за лиценци ќе биде имплементирано во новиот Закон за фитосанитарни производи, кој е во моментов во работна процедура( тешко да стапи во сила пред 2017та)
Ако те интересира подетално за моменталните прописи,ќе го проверам законот во понеделник и ќе се потрудам да ги најдам правилниците кои тоа го пропишуваат.
ако те разбрав си аплицирал во некој од увозниците/дистрибутери за СЗР така(ако не ти е проблем и фирматаНе се разбравме изгледа. Значи јас давам документи за работа во фирма што продава по земјоделски аптеки. И ми враќаат у стил, морам да имам магистрирано илинекаква лиценца. Каква е таа лиценца ме интересираше. У секој случај фала и за тоа погоре![]()
Не ова, друго значење
Нешто како ова ќе видете во стара чаршија тоа се користело кај нас уште под турско ропство.Што е ибрик ?![]()
Има некој делегат од Турција дојден, така барем ми кажа таксистот сабајле.Што е финтата со хеликоптерот што цел ден лети над Скопје? Почна веќе на нерви да ми оди..
Имам приметено дека некои од пејачите и пејачките (посебно оние попознатите) ги имаат своите песни на Јутуб објавено под vevo , т.е. имаат свој vevo канал. Па ме интересира што треба да се направи за да имаш таков канал? Има некоја опција или како се добива тоа?![]()