Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
За 2500 денари до Љубљана ќе го однесам.
Ако издаваш и фискалну, Марсело ке ти гу скенира за пеес денара, само ке ти праи друштфо натам наам и ке те замара за магацин у Лидл дека е премал или мтв студио е појјако од онија на Арену.
Ризик јак, мила душа.

Добар ден.
Можеби не е за овде прашањето, но дали некој можеби знае за литература и книги и материјал за самостојно индивидуално учење на Словенечки јазик?

Доколку некој има такви книги и литература за самостојно изучување на Словенечки јазик молам да ми ги даде.
Не ми се оди по училишта за странски јазици, термините за часови не секогаш ми одговараат, а имам и едно лошо искуство со изучување Германски јазик во училиште за странски јазици.

Кога беше првото А1 ниво имаше доволно луѓе за група од 9 -10 ученици.
Потоа на следното А2 ниво со мака, ептен голема мака најдовме 8 учесници за тоа ниво.
И кога завршивме А2 ниво, за следното Б1 ниво Германски јазик едноставно немаше доволно бројка на учесници за да се оформи групата и прекинав тогаш со Германскиот јазик.
Купив во книжара на Просветно дело книги за Б1 ниво Германски јазик и со самостојно изучување дома завршив и застанав со Б1 ниво Германски.

Не сум од Скопје, и веројатно во градовите во внатрешноста луѓето учат само А1 ниво Германски и потоа аплицираат за визи и со А1 почнуваат со работа и живот во Германија.

Молам за одговор.
Автоматски споено мислење:

Колку се чека за одговор на виза за во Македонија?

Каде може да се најде полнач за вагава?

Повеќето каде што прашав имаат само обичен полнач...
Не знам за што зборуваш, тоа што го покажуваш е стандарден напонски приклучок за 220в мрежа. Сѐ што ти треба е компјутерски напонски кабел (чинам истиот приклучок го гледаме).

Или нешто друго сакаш да кажеш ама не објаснуваш како што треба.

Не прашањето е друго и конкретно за колку време наша амбасада во Кина одобрува виза за Македонија

nasite u ambasadite se na vecna pauza.... so sreka neka ti e ako nemas nekoj da pobutne. tvoeto prasanje nema odgovor.

Зошто имам еден следач на фб кој не се гледа и не можам да го идентификувам, кога немам одобрено некој да ме следи..Дали е свесен Шекерот во каков грев влегува без мое одобрение..

Не прашањето е друго и конкретно за колку време наша амбасада во Кина одобрува виза за Македонија
Погрешно те сфатив јас мислев виза за Кина а не за Македонија се извинувам ,зависност за која држава станува збор гаранции па кој ја издал гаранцијата тој истиот ќе треба да оди во МВР за да потврди и ќе одговори на 10 прашања каде ќе биде сместен дали има букирано хотел кој ќе го плати сместувањето повратен билет и за на крај да не дозволат имав прилика за еден колега од Оман 3-4 пати одев во МВР за на крај после 2 месеци да го одбијат иако колегата работи во државно фирма која гарантираше за него

Погрешно те сфатив јас мислев виза за Кина а не за Македонија се извинувам ,зависност за која држава станува збор гаранции па кој ја издал гаранцијата тој истиот ќе треба да оди во МВР за да потврди и ќе одговори на 10 прашања каде ќе биде сместен дали има букирано хотел кој ќе го плати сместувањето повратен билет и за на крај да не дозволат имав прилика за еден колега од Оман 3-4 пати одев во МВР за на крај после 2 месеци да го одбијат иако колегата работи во државно фирма која гарантираше за него
Како ли тогаш доаѓаат некои луѓе толку лесно ? дајте некој кој има човек во мнр :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom